Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Despre „măcelul” dintre Turcia și Italia: „A fost dominatoare. A avut posesia şi ne-a sufocat!”

12 Iun. 2021, 09:55
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
12 Iun. 2021, 09:55 // Sport //  Realitatea.md

Senol Gunes, selecţionerul Turciei, a recunoscut că echipa sa nu s-a ridicat la nivelul reprezentativei Italiei în partida de vineri seară, de la EURO 2020. Turcia-Italia, scor 0-3, s-a disputat vineri seara, 11 iunie curent, pe Stadio Olimpico din Roma şi a fost meciul de deschidere al turneului final, amânat cu un an din cauza crizei sanitare.

Selecţionerul Turciei recunoaşte superioritatea Italiei, după 0-3 pe Stadio Olimpico

„Speram într-un alt rezultat, însă Italia a fost dominatoare. Primul gol a schimbat lucrurile în repriza secundă şi am pierdut controlul partidei. Din punct de vedere tactic, Italia a fost superioară, a controlat terenul şi mingea. Speram ca echipa mea să reuşească un meci mai bun. Am fost buni în în prima repriză, am jucat bine, am rămas în meci. Am vrut să ţinem mingea, dar Italia a avut posesia şi ne-a sufocat cu presingul lor şi cu un ritm ridicat”, a declarat Gunes la conferinţa de presă pe care a susţinut-o la finalul jocului.

Senol Gunes poate califica Turcia chiar dacă a pierdut fără drept de apel primul meci din Grupa A

„Trebuia să jucăm mai bine. Însă turneul continuă, am pierdut în faţa unei echipe care a jucat pe teren propriu, trebuie să reacţionăm împotriva Ţării Galilor şi Elveţiei. În privinţa meciului din această seară, am dat maximum, dar ar fi fost nevoie de mai multă viteză la pase. Însă jucătorii mei au luptat şi au dat dovadă de caracter”, a adăugat selecţionerul turc.

Italia s-a impus în faţa Turciei prin autogolul lui Merih Demiral (53) şi reuşitele lui Ciro Immobile (66) şi Lorenzo Insigne (79).

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 12:43
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 12:43 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Prima zi a lunii august vine cu o nouă activitate turistică pentru doritorii de a cunoaște orașul Chișinău. Astfel, începând de mâine, 1 august, în zilele de sâmbătă și duminică, un troleibuz turistic va circula pe străzile Capitalei. Călătoria în troleibuzul turistic va fi însoțită de difuzarea audio ghidurilor în limbile română, rusă și engleză, după cum urmează:

I rută: ora 10:00 (excursie în l. română)

II rută: ora 12:00 (excursie în l. rusă)

III rută: ora 14:00 (excursie în l. engleză)

IV rută: ora 16:00 (excursie în l. română)

În acest sens, reprezentanții primăriei notează că orarul va putea fi modificat în funcție de fluxul de călători sau a modificărilor ce pot apărea în traseul turistic.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic va fi permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani, în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 de lei.

Pe perioada stării de urgență în sănătate publică generată de situația pandemică, în mod obligatoriu urmează a fi asigurate măsuri de prevenire și control al răspândirii infecției COVID-19.

Deocamdată nu s-au prevăzut scutiri de taxă pentru anumite categorii de persoane, dar cu anumite ocazii vor fi organizate excursii gratuite.

Scopul lansării Troleibuzului Turistic – Chișinău Sightseeing este de a promova obiectivele turistice importante din orașul Chișinău, îndemnând astfel locuitorii și oaspeții capitalei să cunoască și să descopere istoria orașului, istoria străzilor și ale personalităților care au marcat evoluția neamului nostru.

Proiectul „Troleibuzul Turistic” este dedicat celor 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului și este realizat de către Primăria Municipiului Chișinău în comun cu ANTRIM în cadrul Acordului de colaborare semnat în acest sens.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate