Pepenele roșu este un aliment excelent în zilele toride de vară, însă nu trebuie consumat în exces. Mai mult, el nu trebuie combinat nici cu alte alimente, pentru că le îngreunează digestia. Afla ce efecte miraculoase are pepenele roșu asupra organismului.
Miezul pepenelui roșu conține 95 la suta apă, ceea ce îl recomandă în tratamentul afecțiunilor rinichilor și ale întregului aparat urinar.
Având și puține calorii – 30 pe suta de grame – pepenele este recomandat și în curele de slăbire, însă nu trebuie consumat în exces, și mai ales nu cu pâine, scrie perfecte.ro.
Cu excepția persoanelor cu insuficienta renala, tuturor celor care suferă de rinichi le este recomandată în perioada de vară-toamnă, dacă este posibil și în celelalte sezoane de iarnă-primavară, o cură de pepene roșu de minimum zece zile în fiecare luna.
Dietele cu pepene sunt recomandate pe timpul verii, dar înainte de a face acest pas, trebuie consultat medicul.
“Dacă vom face o cură monotonă și îndelungată de pepene, cu siguranță ca nu va fi bine. Dar sub îndrumarea medicului, fiecare dintre noi putem integra și pepenele în dieta noastră zilnică”, spune prof. dr. Ghe. Mencinicopschi.
Pepenele roșu ajută și la detoxifierea organismului, datorită enzimelor și acizilor organizi continuți mai ales în apropierea cojii. Astfel, pepenele este recomandat persoanelor cu un organism slăbit, bătrinilor, cât și celor care au avut sau mai au o alimentație plină de toxine din mezeluri și alte produse procesate.
În concluzie, o cură de minimum zece zile lunar cu pepene roșu are efect de dezintoxicare, de reglare hormonală și imunitara a organismului uman, cu totul deosebite. Unii medici și terapeuți recomandă sucul de pepene, dar acesta se oxidează rapid și își pierde în mai puțin de 15 minute potențialul curativ, ca atare este indicat să se mănânce pepenele normal, minimum doua kilograme de pepene pe zi.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Potrivit site-ului www.terapii-naturiste.com, pepenele roșu este indicat în tratarea acneei, pentru nefrită, pielită și pielonefrită, pentru calculi renali (pietre la rinichi), pentru reumatism, pentru calculi biliari (pietre la bila), pentru constipație și colita de putrefacție.
Pentru o digestie sănătoasă, pepenii nu trebuie combinați cu niciun alt aliment. Pepenele este un produs foarte acid, care fermentează în stomac și încetinește digestia altor produse.
“Un lucru demonstrat știițific este acela că fructele, așa și cum pepenele este un fruct, trebuie consumate între mese și nu trebuie combinate cu niciun alt aliment”, confirmă și prof. dr. Gheorghe Mencinicopshi.
Atât pepenele roșu, cât și pepenele galben conțin foarte puțin sodiu și cantități însemnate de potasiu, iar din acest motiv sunt indicate pentru reducerea cantității de sodiu din organism, ceea ce are efecte benefice asupra inimii, cât și a sistemului imunitar în special, cele două fiind elemente de bază în așa-numitele regimuri hiposodice.
Conţinut – Pepene roşu (100 g)
Calorii 30
Apa 93-95%
Glucide 6,5 g
Fibre 0,3 g
Potasiu 73 mg
Magneziu 11 mg
Fosfor 8 mg
Calciu 10 mg
Caroten 20 microg