Curs valutar
 • EUR
  20.3796
  -0.4711%
 • USD
  19.1079
  -0.0628%
 • RUB
  0.3342
  -1.7056%
 • RON
  4.1250
  -0.3758%
 • UAH
  0.6458
  -0.2787%

Discursurile despre COVID și vaccinare la lecții i-a costat locul de muncă pe mai mulți profesori. Unde s-a întâmplat

25 Oct. 2021, 10:12
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
25 Oct. 2021, 10:12 // În Lume //  Realitatea.md

Mai mulți profesori americani au intrat în anchete disciplinare după ce au discutat cu vehemență, la ore, pro sau antivaccinare.

Profesoara de chimie Leah Kinyon, de la un liceu din Utah, a avut un discurs virulent la oră împotriva persoanelor antivaccin, a fostului președinte Donald Trump și a părinților. Le-a spus elevilor ei de liceu chiar să părăsească sala de clasă dacă nu sunt de acord cu ea. „Aș fi foarte mândră de voi dacă ați alege să vă vaccinați, dar…”, a mai spus profesoara.

Aceasta a fost filmată timp de patru minute de un elev și videoul a fost trimis către presă de unul dintre părinți.

„Ne așteptăm de la profesorii noștri să predea curriculumul de bază și să se limiteze doar la curriculum”, a spus un oficial al școlii.

După o anchetă disciplinară, profesoara a fost dată afară.

Un profesor de la Universitatea de Stat Ferris din Michigan, SUA, le-a spus studenților că pandemia este „o scamatorie” menită să creeze „o nouă ordine mondială de stânga”. Acesta se afla, la momentul afirmațiilor, în preaviz la universitate, fiindcă anterior făcuse diferite postări conspiraționiste pe rețeaua de socializare Twitter.

Scrisese, printre altele, că virusul este „fals”, „o păcăleală” sau „o nouă revoluție evreiască”.

„Declarațiile mele sunt un efect al faptului că eu cred că pandemia de COVID-19 este o scamatorie creată să înrobească umanitatea și să ne fure toate drepturile și libertățile”, a mai scris profesorul în noiembrie anul trecut.

O altă școală americană, din ținutul Sussex, a adoptat o altă strategie pentru a evita situații de acest gen.

Conducerea a dat o rezoluție, votată de patru din cei șase membri ai consiliului școlii, prin care profesorilor li se interzice să poarte în clasă orice tip de discuție despre vaccinarea anti-COVID.

Au existat și profesori din mediul universitar concediați după ce au cerut în repetate rânduri conducerii să înăsprească regulile de protecție anti-COVID.

Realitatea Live

26 Mai 2022, 19:24
 // Categoria: În Lume // Autor:  Victoria Laur
26 Mai 2022, 19:24 // În Lume //  Victoria Laur

Organizațiile cecene care pledează pentru drepturile omului și blogherii locali anunță că bărbații din regiune ar fi răpiți pentru a fi trimiși în Ucraina. Aceștia sunt nevoiți să semneze un contrat, iar în caz contrat se folosesc amenințări cu închisoarea.

În închisorile ilegale din regiune ar fi ținute sute de persoane, notează RFE. Asociația pentru drepturile omului „Vayfond” a declarat că recent a primit zeci de apeluri de la locuitorii Ceceniei, care au anunțat că sunt forțați să meargă la război. Printre cei forțați să devină voluntari se numără și persoanele cu dizabilități sau funcționari.

„Ei și familiile lor sunt amenințați, obligându-i să semneze actele. Deși nu au vrut categoric să meargă la război, este împotriva voinței lor. Mai mult, în caz de vătămare sau deces, în acte sunt indicate sume extrem de mici, nu cele pe care le anunță propaganda”, afirmă reprezentanții organizației.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Deși există mai multe cazuri, puține persoane cer ajutor organizațiilor care se ocupă de protecția drepturilor omului. Între timp, liderul regiunii, Ramzan Kadîrov, publică regulat imagini în care arată cum trimite soldații la luptă și se laudă pe rețelele de socializare cu „succesele” lor, deși mărturiile localnicilor ucraineni indică faptul că aceștia comit atrocități.

Mai mult, conform spionajului britanic, Kadîrov ar fi cel care controlează personal desfășurarea trupelor. Totodată, vărul lui ar fi fost trimis în Mariupol, unde are lor de comandant militar.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală