Curs valutar
 • EUR
  21.4716
  0.6907%
 • USD
  17.9777
  0.2993%
 • RUB
  0.2472
  0.8091%
 • RON
  4.3585
  0.6562%
 • UAH
  0.6591
  0.2731%

(DOC) Platforma DA, denunț către Procuratura Generală privind atacul și persecutarea primarilor

03 Iun. 2021, 12:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
03 Iun. 2021, 12:49 // Politica //  Petru Cosoi

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr susține că liderul formațiunii, Andrei Năstase, a formulat un denunț în atenția Procurorului General al Republicii Moldova, Alexandr Stoialnoglo, în care susține că autoritățile publice locale sunt persecutate pentru viziunile lor politice. Scopul final al acțiunilor este obținerea unui control asupra mai multor APL. Potrivit comunicatului de presă, persecutori ar fi „sistemul banditesc Plahotniuc – Dodon”.

Denunțul a fost făcut după ce luni, 31 mai, în cadrul Ședinței Extraordinare a Biroului executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova, a fost adoptat „Apelul în legătură cu semnele unei campanii de intimidare și presiune asupra primarilor, prin implicarea și folosirea MAI, CNA, Inspecției financiare și altor organe de control ale statului la indicația unor concurenți electorali”.

„În Republica Moldova sistemul banditesc Plahotniuc – Dodon funcționează în continuare, ba chiar începe să se manifeste tot mai virulent, de teamă că rezultatul alegerilor parlamentare care urmează va elibera justiția și, astfel, toți cei care și-au bătut joc de țara noastră vor trebui să dea fiecare în parte socoteală pentru toate fărădelegile comise”, se arată în comunicatul Platformei DA.

Luni, 31 mai, CALM a expediat un apel către Președintele Republicii Moldova; Guvernul Republicii Moldova; Comisia electorale centrale; Consiliul Europei; Procurorul General al Republicii Moldova; Concurenții electorali; mass-media și societatea civilă din Republica Moldova. Aleșii locali susțin că atestă noi derapaje antidemocratice din partea instituțiilor statului, constatând că acestea devin iarăși un instrument în lupta cu primarii incomozi.

Realitatea Live

23 Iun. 2021, 22:23
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
23 Iun. 2021, 22:23 // Actualitate //  Cristina Vlah

Trei cetățeni ai Republicii Moldova au decedat azi într-un accident produs în orașul Huedin, județul Cluj, România, informează Realitatea.md.

Aceștia se aflau într-un autoturism, iar la momentul impactului la volan se afla un bărbat de 29 de ani. În interior erau alți trei pasageri, o femeie de 30 de ani și doi minori de circa 6, respectiv 10 ani.

De cealaltă parte, conducătorul camionului implicat în accident este un bărbat în vârstă de 46 de ani, din orașul Aleșd, județul Bihor. Împrejurările și cauzele vor fi stabilite din datele rezultate la finalizarea anchetei în derulare, anunță Poliția Cluj.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre producerea miercuri după-amiază a unui accident rutier în apropierea orașului Huedin, județul Cluj, cu implicarea unui automobil și a unui camion, soldat cu decesul a trei cetățeni ai Republicii Moldova – 2 adulți și un minor, un bărbat în vârstă de 28 de ani, o femeie în vârstă de 29 de ani și un copil în vârstă de 6 ani.

A patra persoană, cetățean moldovean, din automobilul implicat în accident, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Băiatul este conștient, fiindu-i oferite îngrijiri medicale.

Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române pentru obținerea informațiilor privind circumstanțele producerii accidentului, precum și contactarea famiilor îndoliate.