Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

DOC Sportivii care au reprezentat țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și-au ridicat banii și diplomele de onoare

02 Dec. 2021, 18:02
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 18:02 // Actualitate //  Realitatea.md

13 sportivi din țara noastră care au obținut performanțe remarcabile la Jocurile Olimpice și Paralimpice 2021, din Tokyo, au fost premiați astăzi, la Guvern, în cadrul unei ceremonii oficiale. La eveniment a participat șefa statului, Maia Sandu, dar și prim-ministra Natalia Gavrilița.

Pentru premierea olimpicilor, dar și a celor care au contribuit la pregătirea lotului olimpic – antrenorii și medicii, Executivul a alocat 10,8 milioane de lei.

„Activitatea fizică și sportul sunt catalizatori ai schimbării sociale pentru dezvoltare. Vrem să construim o societate care prețuiește și practică sportul și cultura fizică nu declarativ, ci prin acțiuni concrete. Vrem să creăm condiții pentru creșterea viitorilor campioni din rândul tinerilor din țara noastră. Putem face acest lucru împreună”, a ținut să precizeze Maia Sandu.

La rândul său, prim-ministra Natalia Gavrilița a subliniat că evenimentul omagiază talentul, ambiția și curajul, iar rezultatele obținute de olimpici sunt un prilej de mândrie pentru întreaga țară.

„Vă felicit pentru că în pofida tuturor greutăților reușiți să  promovați imaginea țării în lume, să-i oferiți notorietate, strălucire și apreciere internațională. În momentul în care drapelul Republicii Moldova flutură pe podium, iar imnul răsună în cadrul ceremoniilor olimpice, în fiecare casă este sărbătoare. Munca dumneavoastră trebuie răsplătită, iar aspirațiile – susținute”, a spus Natalia Gavrilița.

În context, premiera a accentuat că Guvernul acordă o atenție deosebită dezvoltării sportului de performanță, iar investițiile în îmbunătățirea infrastructurii de sport din Republica Moldova se află pe lista de priorități ale Cabinetului de miniștri.

„Pentru anul 2022 în proiectul bugetului de stat au fost alocate peste 160 de milioane de lei pentru dezvoltarea sportului național. Urmează să îmbunătăţim cadrul de politici pentru modernizarea sistemului de educaţie fizică şi sport. Dar, cel mai important este să oferim susţinerea necesară participării sportivilor de performanţă la competiţii naţionale şi internaţionale și să dezvoltăm oportunităţi pentru atragerea fondurilor necesare dezvoltării bazelor sportive în toată țara”, a punctat premiera.

În cadrul ediției a XXXII-a a Jocurilor Olimpice de vară 8 sportivi din țara noastră au obținut rezultate (între locurile III-VIII), iar la ediția a XVI-a a Jocurilor Paralimpice au fost premiați 5 sportivi, reprezentanți ai 6 federații sportive naționale.

Lista premianților poate fi văzută mai jos.

 

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 12:40
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Guștiuc
18 Ian. 2022, 12:40 // Sport //  Mădălina Guștiuc

Comitetul de Etică al Federației Moldovenești de Fotbal, a examinat în ședința din 17 ianuarie 2021 cauza privind manipularea meciurilor din cadrul Campionatului Republicii Moldova la fotbal de către FC FLOREȘTI, scrie FMF.MD Astfel, s-a decis ca echipa să fie exclusă din Divizia Națională.

Conform Raportului de investigare a meciului FC Florești – CSF Speranța Nisporeni (disputat la data de 28 februarie 2021), din data de 23 iunie 2021 și a rapoartelor UEFA-BFDS (SPORTRADAR), a rapoartelor companiilor experte GoodGame, Starlizard, StatsPerform referitoare la meciul FC Florești – CSF Speranţa 4:4, disputat la data de 28 februarie 2021, însoțit de rapoartele UEFA-BFDS (SPORTRADAR) referitoare la meciurile:

FC Sfintul Gheorghe – FC Floresti 3:2, disputat la 08 Martie 2021,

FC Sheriff – FC Floresti 6:0 disputat la 13 Martie 2021,

și a Demersului Departamentului Integritate, din data de 04.11.2021, însoțit de rapoartele UEFA-BFDS (SPORTRADAR) referitoare la meciurile:

FC  Floresti – FC Milsami 2:5 disputat la 12 Aprilie 2021,

FC Zimbru – FC Florești 3:0 disputat la 27 Aprilie 2021,

FC Petrocub – FC  Florești 4:0 disputat la 30 Aprilie 2021,

FC Zimbru – FC  Florești 4:0, disputat la 17 iulie 2021,

în conformitate cu Codul Disciplinar FMF și Regulamentul FMF privind Organizarea și Funcționarea Comitetului de Etică,

S-a decis:

1. Recunoașterea FC FLOREȘTI responsabil de implicare în activități legate de manipularea de meci.

2. Sancționarea FC FLOREȘTI cu excluderea din Campionatul Republicii Moldova la fotbal, ediția 2021/22, Divizia Națională, cu retrogradarea într-o divizie imediat inferioară (Divizia A).

3. Prezenta Hotărâre intră în vigoare și este executorie din data de 17 ianuarie 2022.

Hotărârea Comitetului de Etica al FMF poate fi atacata cu apel la Comitetul de Apel al FMF in conformitate cu prevederile Regulamentului FMF privind organizarea si funcționarea Comitetului de Etica.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală