Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Doi aliați ai lui Navalnîi au fost dați dispăruți chiar după deschiderea unui nou birou la Mahacikala

13 Apr. 2021, 14:17
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
13 Apr. 2021, 14:17 // În Lume //  Daniel Hacina

Doi aliați ai criticului de la Kremlin, Alexei Navalnîi, au dispărut a doua zi după deschiderea unui nou birou de campanie în republica Dagestan din sudul Rusiei. Informația a fost publicată ieri pe pagina oficială a biroului. Deschiderea discretă de duminică a biroului din capitala Mahacikala vine după o tentativă mai veche nereușită din luna februarie, atunci când managerul regional al campaniei a fost agresat la numai câteva ore după ce echipa lui Navalnîi și-a anunțat intenția.

„Ieri am deschis un sediu în Mahacikala, iar astăzi coordonatorul nostru Eduard Atayev a dispărut”, potrivit biroului lui Navalnîi.

Un observator din cadrul alegerilor regionale a adăugat că asistentul lui Atayev, Murad Manapov, a dispărut și el după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors.

Poliția locală neagă reținerea celor doi bărbați.

Biroul lui Navalnîi din regiunea cu majoritate musulmană face parte dintr-o campanie extindere majoră a rețelei sale, constituită din 37 de birouri, inițiată chiar înainte de alegerile parlamentare cheie din această toamnă, unde echipa sa speră să blocheze majoritatea autoritară a partidului pro-Kremlin.

„Capitala Daghestanului este cel mai mare oraș rusesc în care nu am avut niciodată un sediu”, a scris luna trecută asistentul principal al lui Navalnîi, Leonid Volkov, care a fugit din Rusia în anul 2019, când autoritățile au deschis o anchetă penală de spălare a banilor împotriva lui și a Fundației Anticorupție creată de Navalnîi.

„Există o puternică dezamăgire în Makhachkala, deoarece știu că deschiderea sediului nostru se așteaptă cu nerăbdare acolo”, a dăugat el.

Alexei Navalnîi, principalul opozant a președintelui rus Vladimir Putin, își ispășește în prezent termenul de doi ani și jumătate pentru acuzații de fraudă și spălare de bani, în una dintre cele mai dure colonii de corecție din Rusia.

El a fost întemnițat la întoarcerea în Rusia din Germania, unde a petrecut luni de zile recuperându-se după ce a fost otrăvit la presupusul ordin a lui Putin cu un agent nervos „Novichiok”.

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 18:48
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 18:48 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Alte 484 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 433 în rândul persoanelor nevaccinate. Din numărul total de cazuri, două sunt asociate cu contact în afara țării: 1-Rusia, 1-Irlanda.

Numărul total de teste efectuate – 3983, dintre care 2.057 – teste Rapid -Antigen.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 281700.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 1336 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 90 în stare extrem de gravă și 10 pacienți sunt supuși ventilării mecanice. Totodată, alte 648 persoane au fost vindecate.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 5.656 persoane, iar 16.867 sunt sub supraveghere la domiciliu.

De asemenea, au fost raportate alte decese provocate de coronavirus.

Deces 6.587: Femeie de 66 de ani din r. Cahul, internată în SR. Cahul. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, diabet zaharat, boală renală.

Deces 6.588: Femeie de 74 de ani din r. Cahul, internată în SR. Cahul. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 6.589: Femeie de 66 de ani din r. Soroca, internată în SR. Soroca. Comorbidități: cardiopatie, diabet zaharat, pielonefrită.

Deces 6.590: Bărbat de 64 de ani din r. Soroca, internat în SR. Soroca. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 6.591: Bărbat de 85 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP IMU. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, fibrilație, nefropatie.

Deces 6.592: Bărbat de 74 de ani din r. Orhei, internat în SR. Orhei. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 6.593: Femeie de 82 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, diabet zaharat.

Deces 6.594: Femeie de 82 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: obezitate.

Deces: 6.595: Bărbat de 60 de ani din regiunea transnistreană.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române