Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Doi bărbați, depistați cu acte false la frontieră. Unul din ei presta servicii de curierat

17 Mai 2021, 12:28
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
17 Mai 2021, 12:28 // Societate //  Valentina Buză

Unul circula în baza unui permis de conducere contrafăcut, iar altul presta servicii de curierat. Este vorba de doi conducători auto, cetățeni ai Republicii Moldova, care au fost identificați în acest weekend de polițiștii de frontieră că dețineau mai multe acte falsificate.

„În primul caz este documentat un locuitor al orașului Taraclia, în vârstă de 34 de ani, care s-a prezentat la volanul unui autoturism de model Mercedes 313, cu numere de înmatriculare bulgărești. La verificarea actelor de însoțire, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere, eliberat de autoritățile naționale pe numele conducătorului auto, prezenta indici de falsificare. Acest fapt a fost confirmat după cercetarea adițională a actului cu tehnica specială din dotare”, spune poliția.

Totodată, despre cele depistate, tânărul nu a putut oferi un răspuns clar, declarând în cele din urmă că nu cunoaște, iar bărbatul a fost înlăturat de la conducerea autoturismului, continuându-și călătoria în calitate de pasager.

În al doilea caz este vorba de un bărbat în vârstă de 36 de ani originar din raionul Comrat.

„În punctul de trecere a frontierei Cahul s-a apropiat un microbuz de rută ocazională Moldova-Germania. Șoferul a fost legitimat ca cetățean moldovean, în vârstă de 36 de ani, originar din raionul Comrat. În baza informației operative, mijlocul de transport și pasagerii au fost supuși unui control suplimentar. Ca rezultat, polițiștii de frontieră au observat un colet suspect, fiind luată decizia examinării acestuia”, conchid oamenii legii.

Ca urmare a investigațiilor, au fost depistate trei cărți de identitate românești care din primele cercetări s-au dovedit a fi falsificate. La audieri, șoferul a relatat că un conațional i-ar fi dat coletul pentru a-l transmite altei persoane din România, iar despre conținutul acestuia nu știa.

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală