Curs valutar
 • EUR
  19.2489
  -0.5886%
 • USD
  18.1679
  -0.191%
 • RUB
  0.1888
  -0.3178%
 • RON
  3.8734
  -0.6351%
 • UAH
  0.4919
  -0.2033%

Două moldovence, reținute pentru 72 de ore după ce au intrat ilegal în Moldova. În Ucraina tot ilegal au ajuns

03 Mart. 2021, 12:43
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
03 Mart. 2021, 12:43 // Societate //  Realitatea.md

După ce au ajuns ilegal în Ucraina, traversând fraudulos hotarul moldo-ucrainean în vara anului trecut, două moldovence au încercat să revină acasă pe aceeași cale. De această dată însă au fost observate și reținute de polițiștii de frontieră de la Tudora. Mai mult, una dintre femei nu este la prima abatere de la lege, fiind anterior cercetată penal pentru o cauză similară.

Potrivit Poliției de Frontieră, reținerea moldovencelor a fost posibilă în rezultatul schimbului de informații operative între autoritățile de frontieră moldo-ucrainene. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 2 martie.

Polițiștii de frontieră din Tudora au fost informați de către colegii ucraineni precum că au fost observate două persoane care traversează frontiera pe jos și nestingherit din Ucraina în Republica Moldova. Acționând conform informației operative, la aproximativ un kilometru de linia frontierei de stat au fost reținute două persoane de gen feminin. Deși nu au putut prezenta actele de identitate, acestea au comunicat că sunt cetățene moldovence cu vârste de 22 și respectiv 38 de ani, informații confirmate ulterior, după cercetările adiționale.

La audieri, tinerele au declarat că în Ucraina au ajuns ilegal încă din vara anului trecut și au recunoscut că au încercat prin aceeași metodă să revină acasă.

În prezent, polițiștii de frontieră din Direcția regională EST cercetează cazul sub aspectul de comitere a infracțiunii privind trecerea ilegală a frontierei de stat. Totodată, persoanele au fost reținute pentru 72 de ore și plasate în Izolatorul de detenție provizorie din cadrul IP Căușeni.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 15:33
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
27 Sept. 2023, 15:33 // Actualitate //  Realitatea.md

Ludmila Antonova, angajata din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație (IGM), prinsă că a furat din mai multe magazine din Complexul Comercial Palas Mall Iași, și-a dat demisia. Potrivit informațiilor prezentate de instituție, cererea a fost acceptată astăzi.

„Inspectoratul General pentru Migrație comunică lipsa unor sesizări din partea autorităților române privind informațiile apărute în spațiul public, privitor la pretinsele acțiuni de furt ale funcționarul public cu statut special. Urmare informăm că la 27.09.2023 a fost acceptată solicitarea privind încetarea raportului de serviciu prin demisie a angajatei”, anunță IGM.

Între timp, Inspectoratul General de Poliție (IGP) a emis un comunicat prin care informează că Ludmila Antonova „nu este angajată a Poliției”.

„În urma apariției în sursele mass-media a unei știri precum că o polițistă ar fi cercetată penal pentru comiterea infracțiunii de furt pe teritoriul altei țări, Inspectoratul General al Poliției precizează că tânăra NU este angajată a Poliției”, se arată în mesajul IGP.

Amintim că, potrivit crime-moldova.com, Ludmila Antonova a fost reținută de un paznic la 28 iulie 2020, în timp ce fura din magazinul H&M din Complexul Comercial Palas Mall Iași. Paznicii au sesizat poliția care a găsit la tânăra infractoare prinsă în flagrant încălțăminte și mai multe articole de vestimentație sustrasă din diferite magazine de la centrul comercial din Iași. Aceasta „cumpărase” tot ce putuse: bluze, maiouri și chiar șosete

La tânără a fost descoperit și un dispozitiv special pentru supraveghere video. Potrivit crime-moldova.com, Ludmila le-a declarat oamenilor legii că este polițistă din Chișinău și că se afla într-o misiune specială la Iași. Ea a precizat că urmărea șoferii din Republica Moldova care aduc oamenii să-și perfecteze acte românești.

În octombrie 2022, procurorul ieșean a decis scoaterea de sub urmărire penală a Ludmilei Antonova, Motivul a fost că aceasta nu a mai dat curs citațiilor, paguba a fost restituită după ce a fost reținută, iar infracțiunea este una ușoară, mai scrie crime-moldova.com.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

DOC O polițistă din Chișinău, prinsă cum fură din magazinele din Iași. A fost demisă?

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală