Curs valutar
 • EUR
  21.3729
  0.2162%
 • USD
  17.9703
  0.4179%
 • RUB
  0.2456
  -0.855%
 • RON
  4.3395
  0.2281%
 • UAH
  0.6565
  -0.2437%

După ce au primit „ajutor” din partea polițiștilor de frontieră, au fost amendați pentru pescuit ilegal

06 Mai 2021, 12:47
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
06 Mai 2021, 12:47 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Perioada de interdicție pentru pescuit continuie să tenteze amatorii acestei activități să încalce legislația. În această dimineață, patru bărbați au fost surprinși cum scoteau din apele de frontieră două plase de monofilament. Potrivit informațiilor, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi au consemnat ilegalitatea. 

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră, care se afla în misiune de serviciu pe direcția Horodiște – Sărata, în jurul orei 05:30 a fost alertată de prezența a patru persoane în zona de responsabilitate. După ce au fost monitorizați timp de câteva minute, s-a constatat că bărbații se aflau la pescuit, dat fiind faptul că au început a scoate din apele râului Prut plase destinate pentru a prinde pește.

Ulterior, polițiștii de frontieră s-au apropiat de suspecți, „oferindu-le o mână de ajutor” și au scos la mal două plase de monofilament cu lungimea totală de 160 metri. Bărbații cu vârstele cuprinse între 25 și 45 de ani au fost documentați și și-au recunoscut vina comunicând că peștele este pentru consum propriu. 

Potrivit angajaților Poliției de Frontieră, cinci kilograme de pește de diferite specii au reușit să se prindă de cele două plase aruncate în apele râului Prut. Astfel, despre cele depistate au fost informați și angajații de la Inspecţia pentru Protecţia Mediului Rîșcani.

În scopul reproducerii, protecției, restabilirii și conservării resurselor biologice acvatice, Agenția de Mediu, a stabilit perioada de prohibiție a pescuitului pentru toate obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova, de la 1 aprilie până la 14 iunie 2021 inclusiv. Astfel, în timpul prohibiției, se interzice pescuitul și aflarea în obiectivul acvatic sau in preajma acestuia cu unelte de pescuit.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 22:57
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
22 Iun. 2021, 22:57 // În Lume //  Cristina Vlah

Nouă lideri separatiști catalani au fost grațiați de către primul ministru al Spaniei, informează Realitatea.md cu referire la Euronews. Potrivit sursei, premierul Pedro Sanchez a anunțat grațierile într-un discurs televizat.

Acest lucru este condiționat prin faptul că liderii catalani să nu mai poată deține funcții publice. De asemenea, grațierile nu îi vizează pe liderul din Catalonia, Carles Puigdemont, și alți lideri ai regiunii, care optează pentru separarea Cataloniei de Spania.

Cei nouă lideri separatiști catalani au fost condamnați pentru rolul lor în evenimentele din octombrie 2017, când regiunea autonomă a încercat, fără succes, să-și declare independența. În 2019, ei au fost condamnați la pedepse între 9 și 13 ani pentru acuzații de rebeliune și folosire defectuoasă a fondurilor publice. Acestea au fost comise prin organizarea unui referendum calificat de autoritățile de la Madrid drept ilegal.

Eliberarea acestora va putea fi efectuată după publicarea grațierilor în gazeta oficială a Guvernului de la Madrid.

Deciziile de grațiere au fost dur criticate de către partidele de opoziție, care spun că astfel premierul vrea să se apropie mai mult de partidele din Catalonia.