Curs valutar
 • EUR
  21.5242
  0%
 • USD
  17.6884
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3726
  0%
 • UAH
  0.6524
  0%

EBA Moldova lansează Academia de Jurnalism Economic 2.0 cu Cristian Hostiuc, director editorial ZF, România

24 Mai 2021, 10:37
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Petru Cosoi
24 Mai 2021, 10:37 // Uncategorized //  Petru Cosoi

Asociația Businessului European (EBA Moldova) lansează marți a doua etapă a Academiei de Jurnalism Economic, un proiect de profesionalizare a jurnaliștilor ce vor să scrie pe subiecte economice, realizat cu susținerea membrilor săi. La sesiunea de deschidere, jurnaliștilor le va vorbi directorul editorial al Ziarului Financiar, Cristian Hostiuc.

Acesta va susține un masterclass în tehnici de acumulare și analiză a informației pentru a oferi audienței știri de maxim interes și calitate. Evenimentul se va desfășura marți, 25 mai, ora 16, pe platforma Zoom și va fi transmis live pe paginile de Facebook fb/eba.moldova.md, fb/AcademiaJurnalismEconomic și pe Realitatea live, începând cu ora 16.00.

Doritorii de a participa activ la discuție, sunt rugați să se înregistreze pe linkul de Zoom.

După o primă etapă de succes, chiar dacă pandemia ne-a modificat planurile inițiale pentru anul 2021, intenționăm să organizăm discuții cu newsmakeri și analiști din domenii specifice, de interes pentru publicul larg, pentru a oferi jurnaliștilor insight-uri valoroase. Totodată, cei mai activi participanți vor participa la o vizită de studiu în România în toamna acestui an, iar la final de program vor fi decernate premii pentru jurnaliștii cu cele mai multe materiale de presă rezultate din ședințele Academiei”, a declarat directoarea executivă a Asociației Businessului European, Mariana Rufa.

Proiectul Academia de Jurnalism Economic are ca obiectiv îmbunătățirea calității jurnalismului economic în Republica Moldova, oferindu-le jurnaliștilor acces la surse de informație și abordări aprofundate ale subiectelor economice.

În anul 2020, în cadrul sesiunii Academiei de Jurnalism Economic, 20 de speakeri au abordat astfel de subiecte precum AA / DCFTA, beneficii și oportunități pentru Moldova; ajutor de stat pentru întreprinderi în contextul pandemiei Covid-19; impozite locale în timpul pandemiei și impactul acestora asupra afacerilor; angajamentele RM în domeniul siguranței alimentare în cadrul ZLSAC, progresul și restanțele în implementarea acestuia; GDPR și jurnalism; amendamente / limite propuse în legea comerțului intern pentru a sprijini producătorul intern; implementarea principiului responsabilității extinse a producătorului; digitalizarea economiei și dezvoltarea comerțului electronic, etc.

Realitatea Live

Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
Ședința festivă a membrilor Academiei de Științe a Moldovei
România donează alte peste 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova
CEC: Procedura de tragere la sorți privind stabilirea ordinii prealabile de înscriere în buletinul de vot a candidaților electorali
Ilan Șor, președintele Partidului „ȘOR”, anunță lansarea formațiunii în campania electorală
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova răspunde acuzațiilor apărute în spațiul public
Ceremonia de depunere a Jurământului medicului și farmacistului, Promoția 2021
Ședința festivă a Adunării Generale a Academiei de Științe a Moldovei
„Dacă rămân acasă, merg la Business și Administrare”, eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
13 Iun. 2021, 16:23
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Tatiana Rusnac
13 Iun. 2021, 16:23 // Alegeri //  Tatiana Rusnac

Alianța pentru Unirea Românilor rămâne în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, în ciuda Partidului Acțiunii Comune „Congresul Civic”. În urma ședinței de astăzi, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au respins demersul înaintat de partidul lui Tkaciuk și l-au declarat drept neîntemeiat.

Anunțul a fost făcut de către formațiunea AUR pe pagina de Facebook.

„Curtea de APEL menține în cursa electorală partidul AUR. Considerăm că o justiție corectă și nesubordonată politic reprezintă calea spre un trai mai bun. Electoratul trebuie să fie cel care decide dacă un partid să acceadă în parlament și nu interese ascunse. Felicitări acelor magistrați care se mențin liberi și drepți, iar ei sunt majoritatea. Puterea de a face bine este la voi”, se arată în postare.

Amintim că, liderul „Congresului Civic”, Mark Tkaciuk, a declarat anterior că AUR ar fi fost înregistrat în cursa electorală grație mai multor acțiuni ale socialiștilor, cu scopul de a împărți alegătorii Partidului Acțiune și Solidaritate.

Membrii formațiunii s-au adresat și în instanța de judecată pentru ca magistrații să anuleze decizia CEC din 4 iunie, ziua cînd AUR a fost înregistrat în cursa electorală, întrucât membrii Comsiei, potrivit luui Tkaciuk, ar fi înregistrat ilegal un grup care încalcă legislația țării, folosește simbolurile altei țări și lansează apeluri publice întru lichidarea independenței moldovenești.

 
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău