Curs valutar
 • EUR
  20.7642
  0.0915%
 • USD
  17.6965
  -0.0446%
 • RUB
  0.2427
  -0.2884%
 • RON
  4.1943
  0.0811%
 • UAH
  0.6620
  -0.6193%

Ei ne cred (ne)buni. Asta e Realitatea!

19 Apr. 2021, 07:00
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Petru Cosoi
19 Apr. 2021, 07:00 // Sci-tech //  Petru Cosoi

Realitatea noastră se schimbă de la o zi la alta, iar noi depunem tot efortul pentru a fi cu un pas înainte la tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Începând de astăzi, Realitatea mai face un pas în întâmpinarea cititorilor săi. Astfel, vă oferim un produs sută la sută nou, mult mai accesibil, dinamic și adaptat la tendințele digitale de azi și de mâine.

În șapte ani de activitate, Realitatea a devenit un produs media de utilitate publică, un instrument puternic de schimbare și modernizare a Republicii Moldova. Așa cum de la bun început ne-am propus să atragem în această lume pe toți cei ce ne înconjoară, Realitatea va continua să contribuie la transformarea societății mult mai intens, accentuând importanța informațiilor corecte, a educării societății în spiritul valorilor umane și dezvoltării Republicii Moldova ca stat democratic, în care oamenii sunt cea mai importantă valoare.

Pandemia ne-a arătat cât de mult contează să avem la îndemână instrumente comode, smart și ușor de utilizat. Exact acest lucru și l-a propus Grupul Realitatea atunci când a pornit pe această cale a schimbării.

Astfel, noua Realitatea aduce pe telefoanele, computerele și televizoarele dumneavoastră trei site-uri performante și o televiziune inedită, toate țintite pe o experiență deosebită a vizitatorilor și telespectatorilor săi.

Realitatea este un grup de media electronică, formată din televiziunea RLIVE TV, site-urile realitatea.md, bani.md și platforma online de transmisiuni live – Rlive.md.

a fost lansată în luna noiembrie 2020 și este expresia unui nou concept de televiziune modernă și inedită, bazată pe grafică și vizual, o transpunere a online-ului pe TV, orientată spre oamenii care vizionează TV-ul în timpul zilei, la birou sau acasă. RLIVE TV este prima televiziunea care se bazează exclusiv pe softuri, fără niciun cablu, în care valoarea principală o reprezintă echipa deosebită și în principal telespectatorii, care beneficiază de acest produs de utilitate a informațiilor.

RLIVE TV este distribuit în toate rețelele de cablu și IPTV , iar acoperirea pe țară este de peste 80% din total abonați TV. RLIVE TV este prezent și în online, pe site-urile realitatea.md, Rlive.md, bani.md, diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, într-un widget comod, pe paginile principale și de știri.

Contentul de bază este reprezentat prin transmisiunile în direct, fără cenzură și comentarii „analitice”, ale celor mai importante evenimente sociale, economice, culturale și politice din țară, conferințe și ședințe, cu buletine de știri la finalul fiecărei ore, fillere și rubrici informative și educative pentru diverse vârste și domenii de interes.

este principalul portal generalist de știri din diverse domenii, care prezintă auditoriului din Moldova și concetățenilor din diasporă cele mai actuale şi importante noutăți. Noua platformă Realitatea.md vine și cu noi categorii de conținut, care să contribuie substanțial la informarea corectă, educarea și formarea în spiritul democrației societății noastre. Realitatea.md este prezentă abundent și pe social media, cu peste 160.000 de prieteni și urmăritori pe toate platformele, fiind în creștere permanentă, grație efortului echipei tinere și de profesioniști, care își dorește o țară liberă și dezvoltată  .

  este portalul exclusivist de știri economice şi de business, care oferă știri, articole de autor, analize, interviuri și editoriale calitative despre evoluțiile și inovațiile businessului și economiei naționale și externe. Bani.md a devenit sursa de informare pentru publicul larg, interesat de domeniul economico-financiar, dar și pentru conducătorii, managerii și funcționarii companiilor private și ale instituțiilor de stat.

Pentru că în secolul 21 a cunoaște e mai important decât a avea, pentru noua platformă Bani.md, am implementat tehnologii moderne și algoritmi inteligenți, pentru a transmite mai rapid și mai clar mesajele care vor ajuta cititorii să avanseze în scopurile lor personale și profesionale.

Am păstrat libertatea și deschiderea de a promova afacerile și inițiativele care duc spre beneficiul economic al mediului de afaceri și a Republicii Moldova. Chiar dacă Republica Moldova învață greu cum să evite crizele și face prea puțin pentru a deveni un exemplu de dezvoltare economică în regiune și pe continentul European, are oameni cu minți ilustre, care pot forma o comunitate puternică a oamenilor de afaceri, consultanți, profesioniști.

este platforma online de transmisiuni LIVE de la evenimentele publice sociale, economice, culturale și politice din țară, conferințe și ședințe, din Moldova sau de peste hotare. Rlive.md oferă cetățenilor posibilitatea să cunoască realitățile din prima
sursă, în formă originală, fără comentarii și cenzură.

Rlive.md este unica platformă de transmisiuni în direct a evenimentelor, fără limitări tehnice sau de abonament, astfel că ne-am dorit să oferim posibilitatea tuturor cetățenilor să urmărească în direct sau în reluare, orice eveniment, în mod liber și conștient, fără a fi influențați de orice tip de analize sau opinii.

Grupul de presă Realitatea este format din televiziunea RLIVE TV, site-urile realitatea.md, bani.md și rlive.md – platforma online de transmisiuni live. Echipa Realitatea este formată din jurnaliști și cameramani tineri și profesioniști, având ca lideri pe Petru Cosoi – redactor șef online și pe Irina Luca – redactor șef RLIVE TV. Echipa tehnică – minune, o lăsăm a fi enigmă și o păstrăm pentru buna funcționalitate și bucuria de a fi primii.

Mai urmează și noi proiecte, despre care vom comunica curând 😊.

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 05:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
27 Sept. 2021, 05:00 // Actualitate //  Realitatea.md

Primarul capitalei, Ion Ceban, convoacă pentru ziua de luni, 27 septembrie curent, la ora 08:30, ședința operativă a serviciilor municipale. Ședința se va desfășura prin intermediul platformei de conferințe Zoom, pe ordinea de zi fiind șapte subiecte. Colegii de la RLIVE.MD și RLIVE TV o vor transmite în direct pe platformele lor.

Ordinea de zi

1.     Raport cu privire la măsurile întreprinse în vederea prevenirii infecției COVID-19 în rândul populației municipiului Chișinău.

Raportor: Boris Gîlca, șef interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate

2.     Raport cu privire la desfășurarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ general din municipiu.

Raportor: Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport

3.    Raport cu privire la întreținerea drumurilor publice.  

Raportor: Vitalie Mihalache, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație

4.     Raport privind situația de la Stația de epurare a apelor reziduale și controalele efectuate în ultima perioadă, de contracarare a conectării ilicite la rețelele de apă și canalizare.

Raportor: Anatolie Lichii, director interimar al S.A. „Apă – Canal Chișinău”

5.     Raport cu privire la implementarea recomandărilor Curții de Conturi și a rapoartelor de audit intern.
Raportor: Raisa Cotorobai, șef al Direcției audit inter

6.     Informație cu privire la organizarea Campaniei de salubrizare de toamnă în municipiul Chișinău.

Raportor: Ion Burdiumov, șef al Direcției generale locativ-comunale și amenajare

7.     Raport privind realizarea proiectelor din sectoarele capitalei.

Raportori: Pretorii de sector

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române