Curs valutar
 • EUR
  19.2155
  -0.7624%
 • USD
  18.2328
  -0.0784%
 • RUB
  0.1847
  -0.9746%
 • RON
  3.8624
  -0.7819%
 • UAH
  0.4937
  -0.081%

Expoziția „Republica Moldova prezintă” va fi organizată în luna iunie, în orașul Brașov din România

02 Iun. 2023, 15:29
 // Categoria: Economie // Autor:  Romaniuc Victoria
02 Iun. 2023, 15:29 // Economie //  Romaniuc Victoria

Expoziția „Republica Moldova prezintă” va fi organizată în perioada 23-25 iunie în orașul Brașov din România. Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Sergiu Harea a afirmat că, în premieră, în acest an la expoziție va fi organizat și un Festival al vinului. Totodată, vor avea loc degustări de produse moldovenești și un mic concert al ansamblurilor populare din țara noastră.

„La Brașov am mai fost anterior de două ori. La ediția curentă, vom avea peste 60 de companii în Piața Sfatului – un loc central unde sunt vizitatori nu doar din România, dar și din alte țări ale lumii. Avem solicitări și din alte județe din România pentru a organiza astfel de evenimente, dar nu reușim să mergem peste tot, pentru ca nici posibilitățile antreprenorilor noștri nu sunt atât de mari încât să poată merge săptămânal sau lunar într-o expoziție peste hotare”, a precizat Sergiu Harea.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Evenimentul de la Brașov este o proiectare a expoziției naționale anuale „Fabricat în Moldova” și o continuare a succesului expozițiilor cu același generic din Iași, Ploiești și Baia-Mare, care au determinat orientarea agenților economici nu doar spre piețele în care au avut loc evenimentele, dar în general, orientarea către un obiectiv comun de a ajunge pe piața europeană.

Președintele CCI a adăugat că după fiecare expoziție organizată peste Prut, sunt stabilite noi parteneriate între oamenii de afaceri din Republica Moldova și cei din România, care ulterior stau la baza lansării de noi livrări a produselor moldovenești pe piața română.

Ediția curentă va fi organizată de CCI în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Primăria municipiului Brașov și Camera de Comerț și Industrie Brașov. În perioada 19-21 mai 2023, Expoziția „Republica Moldova prezintă” a fost organizată, în premieră în orașul Cluj din România.

Realitatea Live

03 Oct. 2023, 17:49
 // Categoria: În Lume // Autor:  Elena Putregai
03 Oct. 2023, 17:49 // În Lume //  Elena Putregai

Oficialii ruși sunt reticenți în a se transfera în regiunile ucrainene anexate de Moscova în pofida faptului că sunt ademeniți cu salarii duble, relatează publicația independentă Meduza, care citează două surse de la Kremlin.

Regimul Putin încearcă să transfere oficiali din Rusia în teritoriile ocupate în regiunile Herson, Donețk, Luhansk și Zaporojie, dar se contruntă cu reticența acestora, chiar și în pofida dublării salariului.

Principalul motiv al refuzului de transfer în Ucraina îl constituie teama de a lucra într-o zonă de război, mai ales în contextul contraofensivei ucrainene, explică Meduza.

Rusia a ocupat o parte importantă a teritoriului Ucrainei în primele zile ale războiului, dar de mai bine de un an încoace se află în retragere.

După ce s-au retras din împrejurimile Kievului, în primăvara anului trecut, rușii au fost nevoiți să plece și din teritorii extinse din regiunile Harkov și Herson. Singurul avans însemnat l-au realizat la Bahmut, un oraș capturat în mai anul acesta la capătul a zece luni de lupte.

Mai mulți oficiali instalați de Moscova în teritoriile ocupate în Ucraina au fost uciși între timp, printre care Aleksei Katerinicev.

Pe lângă riscul de a fi uciși în bombardamente sau vânați de ucraineni, oficialii ruși riscă să fie condamnați la zece ani de închisoare pentru „dezertare” dacă și-ar abandona funcțiile din teritoriile ocupate, chiar și în cazul unui avans al trupelor armate ale Kievului.

Pentru a compensa lipsa de personal, Kremlinul organizează concursuri după modelul celui numit „Liderii Rusiei”, care este văzut ca o rampă de lansare în structurile de stat, transmite Meduza.

Ministerul rus al Apărării a anunțat, de asemenea, că tinerii din teritoriile ucrainene ocupate vor fi incluși pentru prima dată în campania sa de recrutare de toamnă, care a început la 1 octombrie. Rusia intenționează să recruteze 130.000 de tineri pentru satisfacerea stagiului militar.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală