Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Facebook a inițiat o nouă misiune de combatere a dezinformării despre vaccinul anti-COVID-19

17 Mart. 2021, 13:20
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Maxim Pulber
17 Mart. 2021, 13:20 // Sci-tech //  Maxim Pulber

Facebook va începe să eticheteze postările care menționează vaccinurile împotriva COVID-19 cu un link către informațiile credibile din partea Organizației Mondiale a Sănătății. De asemenea, rețeaua de socializare va reduce distribuirea conținutului de către utilizatorii care au încălcat politica privind vaccinul și dezinformarea în referitor la COVID-19, transmite EuroNews.

Platforma îi va ajuta pe oameni să găsească unde și când se pot vaccina și colabora cu autoritățile sanitare și guverne în ceea ce privește înregistrarea vaccinurilor, împreună cu extinderea Centrului său de informații COVID-19 pe Instagram, deținut de Facebook. De asemenea, aceștia vor crea tendințe în timp real a vaccinurilor COVID-19, cu scopul de a încuraja oamenii să se vaccineze, precum și vor furniza oficialilor publici informații despre „motivele ezitării” vaccinării.

Noile eforturi din partea platformei vin întrucât multe țări opresc procesul de vaccinare cu serul Oxford/AstraZeneca, după apariția mai multor rapoarte negative în această privință. Acest lucru ar putea declanșa o diminuare a încrederii oamenilor în vaccinuri.

„Astăzi lansăm o campanie globală pentru a ajuta să aducem 50 de milioane de oameni cu un pas mai aproape de obținerea vaccinurilor COVID-19”, a scris Mark Zuckerberg, luni, într-o postare pe Facebook.

„Lucrând îndeaproape cu autoritățile naționale și globale din domeniul sănătății și utilizând statistica noastră pentru a ajunge rapid la oameni, contribuim pentru ca oamenii să obțină informații credibile, să se vaccineze și să se întâlnească în siguranță”, a declarat Facebook într-un comunicat.

Facebook a fost examinat în perioada pandemiei cu privire la cantitatea de dezinformare despre sănătate, publicată pe platforma sa. Testarea vaccinurilor COVID-19 a început în iunie 2020, iar ulterior, a urmat un val de dezinformare pe rețelele de socializare referitor la acest subiect.

Un studiu realizat de Center for Countering Digital Hate a constatat că din cinci profiluri de pe Instagram, urmărind o serie de subiecte, algoritmul Instagram a publicat, în perioada septembrie – noiembrie 2020, 104 postări care conțin dezinformare, dintre care majoritatea promovau conținut anti-vaccinare.

Facebook, care deține Instagram, nu este de acord cu concluziile acestui studiu și susține că raportul este expirat de câteva luni și folosește un eșantion extrem de mic.

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
08 Mai 2021, 17:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
08 Mai 2021, 17:58 // În Lume //  Daniel Hacina

Liderii UE vor lua în considerare la summitul Consiliului din 25 mai politica față de Rusia și subiectul Brexitului. Acest lucru a fost anunțat astazi de către președintele francez Emmanuel Macron în timpul unui summit informal al UE ținut Porto (Portugalia). Discursul liderului francez a fost difuzat de către serviciul de presă al Consiliului European.

„Pe lângă agenda principală, am atins astăzi alte subiecte, la care vom reveni la summitul din 25 mai. Acestea sunt, în special, Rusia și Brexit”, a spus Macron.

Comentând întâlnirea liderilor UE de la Porto, Macron a menționat că „participanții se află în stadiul pregătirii dezvoltării unei strategii europene de combatere a pandemiei”.

„Aceasta este o mișcare comună, în ciuda faptului că este posibil să avem o viziune diferită asupra anumitor probleme”, a spus el.

Răspunzând la o întrebare despre motivele absenței cancelarului german Angela Merkel și a altor lideri europeni din Portugalia, Macron și-a exprimat opinia că „acest lucru se datorează restricțiilor cauzate de pandemie și programului politic intern”.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile