Criptarea end-to-end implicită va fi introdusă pe Facebook Messenger abia în anul 2023. Până atunci, conversațiile și apelurile de grup au fost introduse în acest sistem.

Printre funcționalitățile de care vor beneficia utilizatorii, se numără și abilitatea de a primi notificare în momentul în care cineva din conversație face un screenshot la mesaje.

Facebook Messenger te va anunța când cineva face un screenshot la conversație

Potrivit TechCrunch, această opțiune de securitate va fi inclusă în conversațiile ce au criptare end-to-end și funcționalitatea în care mesajele dispar. Aceasta e similară cu cea disponibilă pe Snapchat.

În plus, utilizatorii vor putea folosi de acum și GIF-uri și alte elemente media în mesajele Facebook Messenger ce au criptare end-to-end.

Facebook Messenger te va anunța când cineva face un screenshot la conversație, un nou nivel de securitate. Funcționalitatea e similară cu cea pe care ar vrea să o integreze și WhatsApp, cu introducerea unei noi bife albastre. Ambele platforme sunt deținute de Meta (noua denumire a companiei Facebook).

Criptarea end-to-end a fost anunțată pentru Facebook Messenger în anul 2021. Compania a promis utilizatorilor că acest sistem le va proteja conversațiile personale de criminali și supravegherea autorităților.

Mai multe guverne, din întreaga lume, au criticat această decizie. Unele autorități susțin că planul Meta de a extinde acest gen de criptare va îngreuna procesul de investigare a crimelor. Privind aceste critici, Meta a susținut că criptarea end-to-end, disponibilă deja pe multe alte platforme, devine standardul în industrie. În plus, Meta a decis ca Facebook Messenger să includă opțiunea care te va anunța când cineva face un screenshot la chat.

Criptarea end-to-end e disponibilă deja pentru conversațiile de pe Facebook Messenger

Criptarea end-to-end încă nu e implicită pentru toate conversațiile din aplicație. Utilizatorii pot opta pentru ea, însă, în conversații. În curând, Facebook Messenger te va anunța când cineva face și o poză la conversațiile de pe platformă.

Această funcționalitatea are elemente comun cu cea care există deja în modul vanish, din Messenger. Aceasta funcționează similar cu cea de pe Snapchat. Mulți utilizatori nu știu cum poți verifica cine te urmărește pe Facebook.

Dacă cineva realizează un screenshot în modul vanish sau în conversațiile care au mesaje care dispar, celălalt participant la chat va primi o notificare. De acolo, utilizatorul poate chiar să raporteze conversația, dacă e necesar. Încă nu se știe cum vor arăta aceste notificări și dacă vor fi similare cu cele folosite până acum.

Meta susține că această schimbare va fi introdusă „în următoarele săptămâni”. Dincolo de faptul că Facebook Messenger te va notifica când cineva face un screenshot la chat, criptarea end-to-end va include de acum și alte elemente ce nu au fost disponibile în acest mod până acum. Printre acestea se numără GIF-uri și reacții.