Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

Federația Rusă acuză SUA: Manipulează prin intermediul vizelor pentru a exercita presiuni asupra altor țări

22 Sept. 2021, 20:55
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
22 Sept. 2021, 20:55 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Autoritățile de la Moscova consideră că este o încălcare a dreptului internațional faptul că Washingtonul nu eliberează vize reprezentanților ruși care călătoresc la evenimentele Națiunilor Unite. Această declarație a fost făcută la Ministerul rus de Externe, menționând că autoritățile Statelor Unite abuzează deschis de privilegiul de a localiza sediul ONU în țara lor.

„Statele Unite abuzează deschis de privilegiul pe care îl are de a localiza sediul Organizației Mondiale. Washingtonul manipulează cu vizele pentru a pune presiune asupra altor țări”, au declarat reprezentanții Ministerului de Externe din Rusia.

De asemenea, Ministerul a menționat că refuzul Statelor Unite de a elibera o viză pentru șeful comitetului internațional al Dumei de Stat, Leonid Slutsky, este o încălcare gravă a dreptului internațional și, de asemenea, nu va rămâne fără o reacție adecvată, potrivit kp.ru.

În acest context, Leonid Slutsky, a declarat că nu a primit încă o viză americană pentru a participa la Adunarea Generală a ONU și că ambasada SUA nu a explicat motivele întârzierii.

El a sugerat că acest lucru ar putea fi din cauza „listelor negre”, dar a spus că Statele Unite nu au dreptul să refuze intrarea la evenimente internaționale.

Ministerul de Externe din Rusia, a menționat prin intermediul unei declarații că această întâmplare este o acțiune grosolană și o încălcare absolut inacceptabilă a dreptului internațional, care, „nu poate și nu va rămâne fără reacția cuvenită”.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 16:54
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
27 Oct. 2021, 16:54 // Economie //  Realitatea.md

Negocierile pentru semnarea unui nou contract de livrare a gazului Republicii Moldova poartă un caracter exclusiv comercial, a declarat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov. Reacția oficialului rus vine în urma articolului publicat de Financial Times, care spune că Gazprom a solicitat Moldovei se renunțe la Acordul de Liber Schimb cu UE și să amâne reformele pe piața energetică.

„Niciun fel de elemente politice nu sunt și nici nu pot să fie. Sunt negocieri exclusiv comerciale. Este necesitate, există ofertă comercială, există ofertă de reducere. Există, de asemenea, datorie acumulată. Toate astea poartă cu caracter comercial”, a precizat Peskov.

Compania rusă Gazprom a propus ca Republica Moldova să îşi ajusteze acordul de liber schimb cu UE şi să amâne reformele pieţei energetice convenite cu Bruxelles-ul în schimbul unui gaz mai ieftin, relatează Financial Times, care face refrire la surse din anturajul negociatorilor.

„În cadrul negocierilor din această lună, Gazprom le-a spus oficialilor moldoveni că va reduce preţul dacă ţara este pregătită să modifice acordul comercial fără taxe vamale cu UE, au declarat persoane informate despre discuţii. De asemenea, Gazprom a dorit ca Moldova să amâne punerea în aplicare a normelor UE care impun liberalizarea pieţelor de gaze şi o concurenţă sporită, au spus sursele citate”, relatează publicația britanică.

Solicitările INACCEPTABILE pe care le face Gazprom în negocierile cu Moldova

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău