Curs valutar
 • EUR
  18.9310
  0%
 • USD
  17.6431
  0%
 • RUB
  0.1885
  0%
 • RON
  3.8083
  0%
 • UAH
  0.4499
  0%

Fondatoarea Kirrano, Lilia Ranogaeț: „Dacă dai corpului tot de ce are nevoie, el se retrage din boală”

02 Apr. 2024, 10:26
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
02 Apr. 2024, 10:26 // Life //  Realitatea.md

Una dintre cele mai de succes și cunoscute antreprenoare din Moldova, Lilia Ranogaeț, și-a câștigat primii bani în clasa a VII-a, atunci când a mers să spele vase la grădinița pe care o absolvise. Deși de la început nu a fost luată în serios, a insistat și a obținut locul de muncă, iar apoi și-a îndeplinit visul și a cumpărat o pereche de pantofi la care visa. 

Așa a mers prin viață și în continuare. Deși uneori succesul i-a fost umbrit, nu a cedat niciodată și a încercat să devină în fiecare zi mai bună. Acum, Lilia Ranogaeț este fondatoarea Kirrano, brandul de suplimente alimentare care vrea să aducă sănătatea în fiecare casă. 

Lilia Ranogaeț își amintește că a devenit pentru prima dată director la vârstă fragedă. De atunci, antreprenoarea a înțeles cât de important este să fie corectă și să facă ce trebuie, când trebuie, fără a învinui pe cineva pentru eșecuri. 

„Am învățat să fiu responsabilă, să fiu insistentă. Dacă te-ai apucat de ceva, să îți iai inima în dinți, să asculți de toată lumea, dar să faci ceea ce trebuie să faci. 

 Pe nimeni nu am învinuit de insuccesele mele. Am știut că ceva nu am făcut la timp și ăsta este motivul. Absolut totul se rezolvă. Trebuie să te oprești, să te gândești, să analizezi și să continui să mergi mai departe”, povestește fondatoarea Kirrano. 

În 2019, când Lilia Ranogaeț credea că a ajuns să realizeze ce și-a propus și că este pe culmele succesului, pandemia a făcut-o să renunțe la afacerea pe care o avea.  

„Am avut companii de construcție, mobilă, haine, dispozitive medicale. Am crezut că o să construiesc un mic stat, unde toți sunt egali și unde toți sunt fericiți. Când am ajuns să pierd totul, mi s-a năruit lumea. Dar am pus punct și am luat-o de la capăt. Mulțumesc lui Dumnezeu că am ieșit sănătoasă din această situație”, povestește Lilia Ranogaeț.  

Dorința de a face oamenii fericiți, încă, nu a fost lăsată în urmă. După ce pandemia a învățat întreaga lume cât de important este să trăiască momentul și să se focuseze pe ce este important, antreprenoarea a decis să îi inspire pe alții să își trăiască visurile, să îi ajute să o facă cu dragoste pentru propriul corp, deoarece doar fiind sănătoși, oamenii pot realiza tot ce își propun. 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Ai grijă să îți hrănești corpul și mintea. Fii activ! Kirrano îți dă ce are natura mai bun. Este demonstrat științific că dacă dai corpului tot de ce are nevoie, el se retrage din boală. Kirrano înseamnă viață fără pauză”, afirmă Lilia Ranogaeț. 

Echipa Kirrano vrea să promoveze viața sănătoasă și echilibrată, oferind produse naturale, din extracte de plante, care contribuie la menținerea sănătății circulației, sistemul osos, memoriei. Brandul se angajează să ofere soluții inovatoare și educație de încredere, iar Lilia Ranogaeț spune cu fermitate că sănătatea este un dar de la natură și avem responsabilitatea de a ne îngriji de organismul nostru. 

„Filosofia Kiranno se concentrează pe credința în importanța sănătății ca un dar de la natură și pe convingerea că organismul nostru poate să funcționeze în mod sănătos și eficient. dacă avem grijă de el în mod adecvat. Această filosofie promovează un stil de viață activ și echilibrat și cuprinde mai multe aspecte cheie: Îngrijirea holicistică a sănătății și binele câștigat prin conexiunea cu natura.  

Această  filosofie poate avea un impact pozitiv asupra vieților oamenilor din Moldova, România și alte țări, deoarece promovează un mod de viață sănătos și îi încurajează pe toți să aibă grijă de sănătatea lor fizică și mentală. Prin urmare, poate contribui la reducerea riscului de boli și la creșterea calității vieții pentru cei care se îngrijesc sau o adoptă”, afirmă fondatoarea brandului Kirrano, Lilia Ranogaeț. 

Actualmente, produsele Kirrano pot fi găsite în Republica Moldova și în România, de către toți cei care își doresc să aibă o minte sănătoasă, într-un corp sănătos. Compania se concentrează pe inovație continuă, educarea oamenilor cu privire la modul în care pot să-și îmbunătățească sănătatea și bunăstarea, prevenirea problemelor de sănătate și a îngrijirii preventive a organismului și responsabilitate. 

Produsele Kirrano sunt create pentru a susține emonctoriile ficatul, intestinul, pielea, plămânii, rinichii, sistemul circulator, cognitiv și reproductiv. 

Realitatea Live

Mai multe femei vor beneficia de suport grație mini-turneului de fotbal caritabil Pudra Card de la Moldindconbank
Mai multe femei vor beneficia de suport grație mini-turneului de fotbal caritabil Pudra Card de la Moldindconbank
Start vânzări pentru Xiaomi 14 Ultra. Primii clienți vor primi cadou un Xiaomi Scooter 3 Lite
Start vânzări pentru Xiaomi 14 Ultra. Primii clienți vor primi cadou un Xiaomi Scooter 3 Lite
Incident cu final fericit. Intact Asigurări Generale va despăgubi integral daunele unui client rămas fără automobil
Incident cu final fericit. Intact Asigurări Generale va despăgubi integral daunele unui client rămas fără automobil
Sorin Maslo: „Cricova a înregistrat în 2023 cea mai mare cifră de afaceri din istoria întreprinderii”
Sorin Maslo: „Cricova a înregistrat în 2023 cea mai mare cifră de afaceri din istoria întreprinderii”
VinOpera – în top 5 cele mai frumoase evenimente enogastronomice din lume
VinOpera – în top 5 cele mai frumoase evenimente enogastronomice din lume
Când trebuie să alegi – nu alege! Ia un credit de la Moldindconbank și câștigă un premiu
Când trebuie să alegi – nu alege! Ia un credit de la Moldindconbank și câștigă un premiu
„Cricova” și-a îndeplinit cu succes responsabilitatea socială – în 2023 a achitat impozite și taxe de 40 mln. lei 
„Cricova” și-a îndeplinit cu succes responsabilitatea socială – în 2023 a achitat impozite și taxe de 40 mln. lei 
Pericolul fumatului pasiv. La ce riscuri te expui dacă trăiești cu un fumător
Pericolul fumatului pasiv. La ce riscuri te expui dacă trăiești cu un fumător
Spectacol de modă africană ce va avea loc la Chișinău, cu suportul A.S.I.C.S.
Spectacol de modă africană ce va avea loc la Chișinău, cu suportul A.S.I.C.S.
14 Apr. 2024, 16:48
 // Categoria: Economie // Autor:  Elena Putregai
14 Apr. 2024, 16:48 // Economie //  Elena Putregai

Începutul de an a fost al criptoactivelor și acțiunilor din domeniul AI, acum, însă, se pare că piețele au redescoperit metalele prețioase, arată într-o analiză financiară, Claudiu Cazacu, analist XTB România.

Deși Bitcoin a pornit anul în forță, croind poteci largi spre maxime istorice după un avans de 50,1% până pe 3 aprilie, ulterior, moneda a încetinit atât de mult încât a cedat aurului poziția de lider al cursei. În ultima lună, avansul Bitcoin este de 5%, față de 9,7% al aurului.

Aurul a atins record după record în martie. În dimineața zilei de 3 aprilie, avansul său de la începutul anului este de 10,7% iar cotațiile futures (la termen) cu livrare în decembrie sunt cu aproape 100 de dolari/uncie peste prețul spot, un semn al așteptărilor optimiste ale investitorilor, arată Claudiu Cazacu.

Prețul a crescut chiar și în unele sesiuni în care dobânzile la titlurile de stat americane au crescut. Apetitul speculativ este, pe termen scurt, relativ ridicat, și acest lucru nu exclude vulnerabilități temporare. Alinierea factorilor de risc macro și geopolitici menține, însă, în orizontul îndepărtat, foarte viu interesul investitorilor, și nu doar al speculatorilor, pentru cel mai faimos metal prețios.

Metalul prețios s-a angajat într-o serie de maxime istorice, evoluția fiind, în același timp, un semnal al unor schimbări de atitudine din motive fundamentale și un indicator al unei stări de spirit, arată Claudiu Cazacu.

Există diverse argumente de ordin economic pentru aprecierea aurului, însă depășirea unor recorduri a atras și un interes speculativ în creștere din partea traderilor care detectează probabilitatea unor mișcări rapide. Scena geopolitică e unul dintre motivele accelerării, cu atenția împărțită între Ucraina, Orientul Mijlociu și Taiwan. Între timp, atacul asupra ambasadei iraniene din Damasc a generat o reevaluare „în sus” a riscului de conflict cu Iranul.

Deși datele economice din SUA sunt relativ optimiste, cu o creștere peste așteptări a comenzilor și a indicatorului ISM în industrie, indicii din zona de inflație și consum se aliniază pentru a permite trei tăieri de dobândă din partea Fed anul acesta. Cu cât dobânzile sunt mai scăzute, cu atât este mai puțin penalizată deținerea de aur, în raport cu cash-ul plasat în bănci.

Preţurile aurului şi petrolului confirmă peisajul geopolitic complicat

Pe de altă parte, petrolul Brent a crescut la cel mai înalt nivel de după noiembrie anul trecut și a adunat un avans de 17,5% anul acesta. Dacă tendința nu se va dovedi a fi tranzitorie, procesul de reducere a dobânzilor – pe care mizează în prezent atât traderii pe aur, cât și investitorii din piețele de acțiuni – s-ar putea să fie mai lent decât se așteaptă în prezent.

Un risc referitor la petrol vine și în urma deteriorării relațiilor dintre Iran și Arabia Saudită, în timp ce Mexicul a anunțat reducerea exporturilor cu 0,4 milioane de barili pe zi pentru susținerea rafinăriilor locale.

Mișcarea sincronizată a aurului și petrolului confirmă peisajul geopolitic complicat, iar comunicările băncilor centrale pot să continue trimiterile la un parcurs al dobânzilor care depinde, în cele din urmă, de date – deci mai schimbător și mai puțin stimulativ decât ar dori să vadă, în prezent, investitorii, subliniază consultantul de strategie din cadrul XTB România.

Esențială pentru setarea prețului aurului este China, care, potrivit lui Pierre Lassonde de la Franco-Nevada, preia o cotă atât de importantă din producția anuală încât decide, în cele din urmă, prețul. Apetitul achizițiilor de aur din partea unor bănci centrale, în special cea din China (care a ajuns la 2.235 de tone după cumpărări de 225 de tone anul trecut), a fost unul din motoarele trendului ascendent.

În același timp, în ianuarie au fost retrase din depozitele bursei din Shanghai 271 de tone, o cantitate uriașă. Această mișcare ar putea arăta o cerere locală efervescentă. Alte voci citate de Euronews sugerează transporturi de aur efectuate de operatori specializați, în flux dinspre Vest, către Est. Diversificarea rezervelor băncilor centrale este dublată de apetitul individual pentru aur în țările emergente.

La rândul său, argintul a crescut cu 10,4% anul acesta, însă se află la mare distanță de maximele istorice. Profilul său este diferit, având o utilizare industrială mult mai puternică. Potrivit Silver Institute, se așteaptă o cerere record de 690 milioane de uncii în 2024, cu 4% peste cifrele de anul trecut, pe seama nevoii de energie solară și a producției de autovehicule electrice.

Mișcările prețului argintului tind să fie ocazional „violente”, dar între acestea se pot înregistra lungi perioade de așteptare. O analiză TD Securities descrie, însă, un deficit structural de ofertă, cu prea puține investiții în mine noi, ceea ce s-ar putea vedea într-o reașezare a percepțiilor în piață în următorii 1-2 ani.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Mai multe femei vor beneficia de suport grație mini-turneului de fotbal caritabil Pudra Card de la Moldindconbank
Mai multe femei vor beneficia de suport grație mini-turneului de fotbal caritabil Pudra Card de la Moldindconbank
Start vânzări pentru Xiaomi 14 Ultra. Primii clienți vor primi cadou un Xiaomi Scooter 3 Lite
Start vânzări pentru Xiaomi 14 Ultra. Primii clienți vor primi cadou un Xiaomi Scooter 3 Lite
Incident cu final fericit. Intact Asigurări Generale va despăgubi integral daunele unui client rămas fără automobil
Incident cu final fericit. Intact Asigurări Generale va despăgubi integral daunele unui client rămas fără automobil
Sorin Maslo: „Cricova a înregistrat în 2023 cea mai mare cifră de afaceri din istoria întreprinderii”
Sorin Maslo: „Cricova a înregistrat în 2023 cea mai mare cifră de afaceri din istoria întreprinderii”
VinOpera – în top 5 cele mai frumoase evenimente enogastronomice din lume
VinOpera – în top 5 cele mai frumoase evenimente enogastronomice din lume
Când trebuie să alegi – nu alege! Ia un credit de la Moldindconbank și câștigă un premiu
Când trebuie să alegi – nu alege! Ia un credit de la Moldindconbank și câștigă un premiu
„Cricova” și-a îndeplinit cu succes responsabilitatea socială – în 2023 a achitat impozite și taxe de 40 mln. lei 
„Cricova” și-a îndeplinit cu succes responsabilitatea socială – în 2023 a achitat impozite și taxe de 40 mln. lei 
Pericolul fumatului pasiv. La ce riscuri te expui dacă trăiești cu un fumător
Pericolul fumatului pasiv. La ce riscuri te expui dacă trăiești cu un fumător
Spectacol de modă africană ce va avea loc la Chișinău, cu suportul A.S.I.C.S.
Spectacol de modă africană ce va avea loc la Chișinău, cu suportul A.S.I.C.S.
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală