Curs valutar
 • EUR
  20.5235
  -0.8361%
 • USD
  19.5156
  -0.3633%
 • RUB
  0.3094
  -1.713%
 • RON
  4.1773
  -0.711%
 • UAH
  0.5284
  -0.3974%

FOTO Ce mașini vei admira la AutoFEST de la Castel MIMI

26 Iul. 2022, 17:11
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
26 Iul. 2022, 17:11 // Life //  Valentina Buză

În perioada 30-31 iulie AutoBlog.md te așteaptă la cea mai importantă sărbătoare auto din țară – AutoFEST. Evenimentul va organizat la Castel MIMI. Pe teritoriul vinăriei va fi organizată o expoziție de automobile exclusiviste.

Porche 911 GT3

Unul dintre modele prezentate va fi noua generație Porsche 911 GT3! Modelul se va prezenta într-o culoare fenomenală Shark Blue.

Modelul este pus în mişcare de un motor aspirat natural de 4.0 litri, făcut în baza celui instalat pe 911 GT3 R și este, de asemenea, utilizat practic neschimbat pe noul 911 GT3 Cup.

Produce 510 CP, cu 10 mai mulţi decât predecesorul, oferind puterea maximă la 8.400 rpm, iar limitatorul electronic reduce doar această abilitate de turare remarcabilă la 9.000 rpm.

Unghiul de atac al noii aripi din spate poate fi setat în patru poziții diferite. În mod corespunzător, difuzorul frontal poate fi reglat în patru poziții. Noul 911 GT3 generează standard cu 50% mai multă forță de apăsare decât predecesorul său la o viteză de 200 km/h.

Mercedes-AMG GT S

Pe lângă noua generație Porsche 911 GT3, pe teritoriul Castel MIMI va putea fi văzut un Mercedes-AMG GT S. Modelul nu se mai produse, fiind singurul coupe de acest gen înregistrat în ţara noastră, potrivit AutoBlog.

Exemplarul din imagini este un model de dinainte de facelift-ul din 2018, dar care are aplicate o serie de modificări introduse la începutul lui 2017. Automobilul va fi adus de către băieţii de la Detail Garage.

Sub capotă are un motor V8 biturbo de 4.0 litri, care dezvoltă 522 CP şi 670 Nm (+12 CP şi 20 Nm). Cu astfel de forţe este capabil să realizeze 0-100 km/h în 3.8 secunde şi să atingă maximum 310 km/h.

Modificările din 2017 au mai introdus pe model un kit exterior aerodinamic diferit, celebra grilă de radiator Panamericana cu lame verticale, sistemul Airpanel cu clapete active în bara de protecţie frontală şi altele.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Două generaţii de Audi R8 V10

Pe lângă noua generație Porsche 911 GT3 şi un Mercedes-AMG GT S, pe teritoriul Castel MIMI vor putea fi văzute nu una, ci două generaţii ale modelului Audi R8! Numărul unor astfel de maşini înregistrate în ţara noastră este mai puţin decât cel al degetelor de la o mână, astfel că fără îndoială pot fi considerate speciale.

Până în prezent Audi a lansat două generaţii ale modelului R8.

Maşina albastră este un R8 V10 plus (facelift) introdus din anul 2012 şi valabil doar în format coupe. Dispune printre altele de un exterior cu mai multe elemente din fibră de carbon, o vopsea mată (opţiune introdusă odată cu acest model) şi jante negre lucioase (finisaj opţional) după care se ascund mecanisme de frânare carbo-ceramice.

„Sub capotă” are un V10 natural aspirat care produce 550 CP la 8.000 rpm şi 540 Nm la 6.500 rpm. Poate realiza 0-100 km/h în 3.5 secunde şi atinge maximum 316 km/h.

De cealaltă parte, maşina neagră este un Audi R8 V10 standard dintr-a doua generaţie, lansată în 2015. Generează 540 CP la 8.250 rpm şi 540 Nm la 6.500 rpm. Sprintul 0-100 km/h îl face în aceleași 3.5 secunde, însă viteza maximă este limitată la 319 km/h.

Noul Porsche 718 Cayman GT4 RS

Pe lângă modelele deja anunţate se va găsi unul cu adevărat unic: cel mai nou şi performant Porsche 718 Cayman din istorie – GT4 RS! Exemplarul ce va putea fi văzut în cadrul AutoFest la Castel MIMI este deocamdată unic în Republica Moldova!

Modelul din imagini este numit cel de top al familiei 718 şi un rege, datorită caracteristicilor sale, printre modelele compacte cu motor poziţionat central. Deşi are un aspect de maşină de circuit, este perfect omologat pentru a fi înmatriculat şi a utiliza drumurile publice.

“Sub capotă” ascunde un motor boxer natural aspirat cu şase cilindri (4.0 litri), familiar de la modelul 911 GT3 care la fel va putea fi văzut la AutoFest la Castel MIMI. Produce 500 CP şi 450 Nm, iar limita de rotaţii îi este de 9.000 rpm!

Cu astfel de forţe poate realiza 0-100 km/h în 3.4 secunde şi poate atinge maximum 315 km/h.

Lamborghini Huracán EVO

Pe lângă modelele deja anunţate, vor exista și câteva exotice, printre care un autentic Lamborghini Huracán EVO! Exemplarul ce va putea fi văzut în cadrul AutoFest la Castel MIMI este deocamdată singurul utilizat în mod activ pe străzile municipiului Chişinău!

Lamborghini Huracán EVO reprezintă facelift-ul modelului Huracán, prezentat în anul 2019.

Supercarul dispune de un motor V10 montat central, în spatele cabinei, având un volum de 5.2 litri. A fost preluat de pe modelul Performante, care era cel mai puternic înainte de facelift, şi modernizat pentru a produce un sunet mai emoțional și mai puternic. Agregatul are supape de admisie din titan și este conectat la un nou sistem uşor de evacuare a gazelor de eşapament. Motorul produce 640 de CP la 8.000 rpm (numărul de rotaţii maxime 8.700) şi 600 Nm de cuplu la 6.500 de rpm.

Prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală cu un ambreiaj umed multi-disc, controlat electronic în ce priveşte distribuţia de cuplu necesar între punţi, dar şi a unei cutii de viteze cu şapte trepte şi dublu ambreiaj (LDF), acceleraţia de pe loc şi până la 100 de km/h o poate realiza în 2.9 secunde, de la 0 la 200 de km/h în 9.0 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge trece de 325 de km/h.

Printre altele dispune de un nou sistem de roţi directoare posterioare şi un sistem de vectorizare a cuplului care funcţionează pe toate cele patru roţi, suspensie adaptivă, mecanisme de frânare carbo-ceramice, dar şi un nou sistem multimedia care suportă Apple CarPlay, cât și Android Auto.

Noul BMW X5 M Competition

Pe lângă modelele deja anunţate, în mare măsură super sport şi într-o caroserie coupe cu două uşi, vor exista unele cu sute de cai putere şi într-un format diferit, de exemplu SUV. Astfel, la eveniment va fi expus cel mai nou BMW X5 M Competition.

Noua generaţie BMW X5 M, alături de X6 M, a fost prezentată în octombrie 2019, dar pe piaţă a apărut abia din aprilie 2020. Noile modele ascund sub corpul profilat un motor V8 ce dezvoltă 625 CP/750 Nm şi un şasiu dezvoltat special de divizia M.

Prin intermediul unei cutii de viteze M Steptronic cu opt trepte şi a unui sistem de tracţiune integrală M xDrive care poate direcţiona la necesitate mai mult cuplu pe puntea din spate, o astfel de maşinărie de aproape 2.4 tone poate realiza o acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.8 secunde. Viteza maximă poate fi ajustată până la maximum 290 km/h cu un opţional BMW M Driver package.

Specificaţia standard include suspensie adaptivă specifică M cu amortizoare controlate electronic, sistem de stabilizare activă a ruliului şi direcţie M Servotronic, un nou sistem de frânare dezvoltat pentru modelele BMW M oferă conducătorului două setări pentru reacţia pedalei de frână, elemente de caroserie optimizate aerodinamic (unele pot fi confecţionate din fibră de carbon), scaune M multifuncţionale, tapiţerie integrală BMW Individual cu piele Merino fină şi multe altele.

Realitatea Live

Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
07 Dec. 2022, 18:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Victoria Laur
07 Dec. 2022, 18:00 // În Lume //  Victoria Laur

Vladimir Putin recunoaște că riscul unui război nuclear crește. Liderul rus, însă, asigură că Rusia nu va folosi prima butonul roșu.

Declarațiile au fost făcute la o întrunire cu membrii Consiliului pentru Drepturile Omului, desfășurat pe 7 decembrie, conform presei ruse de stat. În cadrul evenimentului, președintele rus a vorbit despre faptul că SUA are arme nucleare în Europa, pe când Moscova nu le transmite nimănui, dar dacă va fi necesar, le va utiliza pentru a-și apăra aliații.

„Riscul războiului nuclear crește. Rusia nu va folosi prima arma nucleară, în nici o circumstanțe. Dacă Rusia nu o va folosi prima, nu va folosi nici a doua, deoarece posibilitatea utilizării în cazul unui atac asupra territoriului nostru sunt foarte limitate”, a spus Putin.


În cadrul evenimentului, președintele rus a mai punctat că așa-numita „operațiune militară specială” va fi un proces îndelungat. El a reiterat ipotezele Kremlinului, care justificau invazia în Ucraina, precum că etnicii din Donbas „nu erau considerați oameni”.

Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Orange Systems te invită la Modular THE VISION
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Moldindconbank te îndeamnă să întâmpini sărbătorile de iarnă cu depozitul generos „Colind”
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
Mihail Iovu a fost aprobat de către BNM în funcția de Vicepreședinte al Moldindconbank
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
De aproape 10 ani voluntarii Purple Team Moldcell schimbă lumea spre bine
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Moldindconbank, partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” – va susține pregătirea copiilor din familii nevoiașe
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
Victoriabank – unica bancă 100% ONLINE din Moldova
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
FOTO, VIDEO Acum și în sectorul Râșcani! Kaufland a deschis cel de-al patrulea magazin din Chișinău
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
SALUT – cardul de la Victoriabank care îți deschide oportunități nelimitate în banking
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
La Moldtelecom, iarna aceasta ninge cu oferte și reduceri!
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală