Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

FOTO cu urmările atacului nocturn asupra Kievului. De Ziua Copilului, trupele ruse au ucis încă un micuț ucrainean

01 Iun. 2023, 09:34
 // Categoria: În Lume // Autor:  Romaniuc Victoria
01 Iun. 2023, 09:34 // În Lume //  Romaniuc Victoria

Poliția Națională a Ucrainei a publicat o serie de fotografii cutremurătoare, cu consecințele atacului asupra Kievului din noaptea de 31 mai spre iunie. De Ziua Internațională a Copilului, trupele ruse au mai luat viața unui micuț ucrainean.

„În această noapte, Rusia a ucis o fată de 11 ani, pe mama ei în vârstă de 34 de ani și o femeie de 33 de ani. Alte 12 persoane au fost rănite”, au precizat oamenii legii din Capitala ucraineană.

În urma atacului rusesc au fost avariate mai multe clădiri din Kiev, inclusiv o unitate medicală, o grădiniță, dar și mai multe blocuri de locuit Polițiștii, împreună cu alte servicii de urgență, continuă să lucreze pe teren și să documenteze consecințele atacului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Potrivit Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei, 10 persoane au fost rănite în cartierul Desnianski, inclusiv un copil, și au fost găsite corpurile neînsuflețite a trei persoane. Alte două victime din cartierul Dniprovski au fost spitalizate.

Anterior, presa ucraineană a raportat că Rusia a atacat Kievul cu rachete Iskander. Potrivit informațiilor preliminare furnizate de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, armata ucraineană a dovorât toate rachetele rusești – 10 la număr.

Realitatea Live

28 Sept. 2023, 19:30
 // Categoria: Societate // Autor:  Elena Putregai
28 Sept. 2023, 19:30 // Societate //  Elena Putregai

Biserica în care activează preotul Anatol Spătaru la Bălți, soțul Arinei Spătaru, nu ar fi fost deconectată de la servicii și nici nu ar fi fost îndemnat să părăsească instituția spitalicească, locație temporară de care a beneficiat până s-a construit biserica. Cel puțin asta susține directorul interimar al Spitalului clinic Bălți, Gheorghe Brînza, care a venit cu o reacție aseară-târziu, 27 septembrie curent, pe rețelele sociale. „Nu manipulați opinia publică și nu faceți păcate de sărbători”.

VIDEO O biserică din Bălți, în întuneric. Preotul Anatol Spătaru se plânge că au început presiunile politice

„Biserica din adresa Decebal, colț cu strada Conev, nu are nici o tangență cu acea omisiune. Eu aici nu am închis nici apa, nici lumina, nici gazul. Aici creștinii din spital pot oricând să vină la biserică. Și da, am trimis o scrisoare preotului prin care l-am informat că în locația temporară de care el a beneficiat până și-a construit această biserică, și într-adevăr unde nu au achitat facturi de ani de zile, intenționăm să amplasăm un aparat de rezonanță magnetică nucleară. Este o locație foarte comodă și pentru pacienții din exteriorul spitalului, dar și pentru pacienții care sunt spitalizați, sunt țintiți la pat și împreună cu patul pot fi coborâți cu ascensorul și direct în RMN”, a declarat Gheorghe Brînza.

„De aceea ei au spațiu, au lumină, au apă, au tot necesarul în lăcașul sfânt care este biserica de pe teritoriul spitalului, doar că lor le este comod acolo, ca să nu achite pentru nimic: nici apă, nici canalizare, nici lumină, să coacă plăcinte și să fie bine-merci. Și n-are nici o treabă politicul sau Arina Spătaru cu decizia de a amplasa tomografie computerizată, RMN, pe care niciun spital din nordul Moldovei n-o are. Nu manipulați opinia publică, nu dezinformați oamenii, nu faceți păcate de sărbători. Mii de scuze pentru ora târzie”, a continuat el.

Tocmai ieri creștinii ortodocși au sărbătorit Ziua Crucii.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală