S-a încheiat cu succes și cea de-a XII-a ediție a Târgului Universităților din România. În cadrul evenimentului au fost prezenți reprezentanți din 18 centre universitare din cele mai mari orașe ale României, care și-au prezentat ofertele educaționale pentru anul 2023-2024.
Pentru ediția din acest an, Federația Tinerilor Basarabeni (FTB România) a decis extinderea Târgului Universităților. De aceea, pe lângă localitățile tradiționale unde se organiza evenimentul: Chișinău, Bălți și Cahul, Târgul Universităților din România a ajuns și la Ungheni.
În acest an, în procesul de organizare a evenimentului, s-au implicat 85 de voluntari și 13 cadre didactice, care timp de 4 zile au povestit absolvenților despre procesul de admitere, le-au prezentat ofertele de studiu și i-au îndrumat în procesul de completare a dosarelor online.
Echipa de organizare declară că în acest an numărul de absolvenți interesați de Târgul Universităților din România a crescut comparativ cu anii precedenți, iar domeniile în care aceștia își doresc să-și continue studiile s-au diversificat, absolvenții fiind interesați mai mult de specializările creative, inginerie, tehnologii informaționale (IT) și medicină decât de drept, economie sau litere, așa cum se întâmpla anii trecuți. În total, pe parcursul celor patru zile de târg au fost prezenți aproximativ 1 500 de absolvenți.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
„Ediția a XII-a a Târgului Universităților a fost una de succes, mai ales pentru că în acest an ne-am extins în mai multe localități din Republica Moldova și am ajuns și la Ungheni. Premierele ediției Târgului Universităților din acest an nu s-au oprit aici, iar voluntarii de la Târg le-au adus absolvenților din Republica Moldova mai multe noutăți îmbucurătoare: burse de studii care se vor mări începând cu anul universitar 2023-2024, ajungând la peste 600 RON pe lună, dar și posibilitatea de a concura cu studenții români pentru bursele de merit și de performanță care pot ajunge în jurul a 700-1000 de RON pe lună”, a spus președintele FTB România, Cristin Murafa.
„Târgul Universităților din România este oportunitatea absolvenților din Republica Moldova de a afla din surse directe (actuali studenți și cadre didactice) detalii despre procesul de admitere, acte necesare, viza de lungă ședere în România, dar și despre procesul de cazare în cămine, burse Erasmus și multe alte facilități educaționale, culturale, de voluntariat și de job. Este foarte important să ajutăm cât mai mulți absolvenți din Republica Moldova să-și continue studiile în România, să acumuleze abilități importante, iar ulterior să revină acasă, în Republica Moldova și să contribuie la dezvoltarea țării”, conchide Cristin Murafa.
Federația Tinerilor Basarabeni le mulțumește tuturor instituțiilor publice din Republica Moldova care au contribuit la buna organizare a evenimentului în cele mai importante localități din țară. Mai multe informații despre Admiterea în România pot fi găsite pe Telegram și Facebook.
Federația Tinerilor Basarabeni are scopul de a reprezenta interesele studenţilor şi elevilor basarabeni, aflaţi la studii în România, pentru o mai bună integrare în spațiul social, economic, cultural și educațional românesc. FTB are 17 asociații membre din cele mai mari centre universitare din România.
„Proiectul România are prioritate în comunicare – ediția 2.0 – este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.”