Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

(FOTO) Încă un politician din Franța „atacat cu făină”! S-a întâmplat în timpul unui marș al stângii

13 Iun. 2021, 10:49
 // Categoria: În Lume // Autor:  Tatiana Rusnac
13 Iun. 2021, 10:49 // În Lume //  Tatiana Rusnac

După ce președintele Emmanuel Macron a fost pălmuit de un bărbat, un alt politician din Franța a fost atacat. Este vorba de liderul de stânga, fost candidat la prezidențiale, atacat cu făină în timpul unui marș al stângii contra ofensivei propagandistice a extremei dreapta.

Politicianul și alte câteva persoane din imediata lui apropiere au fost acoperiți cu făină, transmite Digi24.ro.

Incidentul a provocat îngrijorare, pentru că, la fel ca atacul asupra președintelui Franței, denotă o degradare a situației din Hexagon.

Politicianul atacat cu făină a încercat să păstreze un ton detașat, chiar a glumit, dar a recunoscut că există o tensiune în spațiul public francez.

„Așadar, această violență… Nu știu cine este persoana care (a atacat cu făină – n.r.), dar i-a reușit, pentru că sunteți toți aici, deci spectacolul este asigurat. Bun, nu a fost decât niște făină, sunt bine, la fel și bieții oameni de lângă mine. Există o tensiune serioasă, nu știu care a fost motivul atacului cu făină, dar… Sunteți siguri că făina era pentru mine?”, s-a întrebat Jean-Luc Mélenchon.

Amintim că președintele francez Emmanuel Macron a primit o palmă de la un bărbat necunoscut în timpul unei călătorii prin țară. Incidentul a avut loc în data de 8 iunie în Departamentul Drôme, după ce a vizitat liceul din comuna Tain l’Hermitage.

La scurt timp, agresorul a fost reținut, iar Judecătoria din Franța l-a condamnat pe Damien Terrell, bărbatul l-a pălmuit pe Macron, în vârstă de 28 de ani, la patru luni de închisoare.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 20:20
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
27 Iul. 2021, 20:20 // În Lume //  Cristina Vlah

După ani de așteptare, situl din România Roșia Montană a fost inclus în patrimoniul universal UNESCO, informează Realitatea.md. Decizia a fost luată astăzi de către Comitetul Patrimoniului Mondial, întrunit la China, în cea de-a 44-a sesiune.

Pe 4 ianuarie 2016, ministerul Culturii din România a depus dosarul Roșia Montană la UNESCO.

Potrivit informațiilor oficiale, valoarea universală a peisajului cultural minier Roșia Montană conține ”cel mai semnificativ, extins și divers din punct de vedere tehnic complex minier aurifer subteran roman cunoscut în lume la ora actuală, datând din perioada ocupației romane a Daciei (106-271 EN)”.

„În aceste momente, sărbătorim alături de comunitatea locală din Roșia Montană, a căror rezistență și determinare au inspirat o lume întreagă. Azi, toate eforturile lor sunt încununate cu cea mai importantă distincție culturală pe care o poate primi un loc de pe acest pământ: ”Outstanding Universal Value” (”Valoare Universală Excepțională”) în Patrimoniul Mondial UNESCO”, se menționează pe pagina de facebook dedicată locației.

Acest sit a fost legat de numeroase scandaluri, după ce compania Gabriel Resources a obţinut în anul 1999 o licenţă de explorare pentru proiectul minei de aur de la Roşia Montană, în care compania canadiană deţine o participaţie de 80,69%, iar compania minieră de stat Minvest Deva deţine 19,31%. În acest sens, au fost organizate și acțiuni de proteste, românii cerând ca să fie stopate lucrările de extracție din acea zonă.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid