Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

FOTO La eveniment lipsă, dar cu mesaj pe Facebook. Dodon a comentat marșul în susținerea familiei tradiționale

19 Iun. 2021, 15:45
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
19 Iun. 2021, 15:45 // Actualitate //  Petru Beregoi

Un marș pentru susținerea familiei tradiționale, la care au participat tinere familii, familii cu copii, reprezentanți ai bisericii și reprezentanți ai Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a avut loc astăzi la Chișinău, dar și în alte localități din Moldova.

Marșul are drept scop protejarea și promovarea valorilor noastre tradiționale și ale familiei tradiționale.

Liderul PSRM, Igor Dodon, care a lipsit de la evenimentul de astăzi, dar care a venit cu un mesaj pe pagina sa de Fabook, susține că, „acest marș demonstrează că familia și valorile tradiționale reprezintă un element spiritual de importanță majoră, iar Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va elabora și promova programe sociale care au drept scop protejarea, consolidarea și susținerea instituției familiei”, a scris Dodon.

„Țin să amintesc că în perioada când am ocupat funcția de președinte al țării, anul 2019 a fost declarat drept Anul Familiei în Republica Moldova. Au fost depuse eforturi substanțiale pentru a susține familiile tinere, cele numeroase și social-defavorizate. De asemenea, în anul 2018, sub egida președintelui Republicii Moldova, în luna septembrie, la Chișinău, a avut loc Congresul Mondial al Familiei la care au participat circa 2000 de persoane, invitați din zeci de state”, scrie liderul PSRM.

La marșul desfășurat în Capitală, un preot a reiterat că, încă de la începutul lumii, Dumnezeu a creat bărbatul şi femeia şi le-a zis „Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul”.

„Toţi suntem o familie, un popor. Avem un Dumnezeu, o credinţă. Trăiţi frumos, aşa cum a binecuvântat Domnul, cum la cununie se binecuvântează soţul şi soţia, se încununează întru Sfânta treime, adică acolo unde e mama, tata şi copii, acolo e o dragoste dumnezeiască, mai presus decât e orice în lumea asta”, a fost mesajul feţei bisericeşti.

Evenimentul de astăzi este dedicat Săptămânii Familiei, lansată de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Cu această ocazie, la Chișinău, dar și în centrele raionale se desfășoară marșuri pentru susținerea familiei tradiționale şi festivaluri pentru copii, cu premii, concursuri şi concerte.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 21:39
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
27 Iul. 2021, 21:39 // Societate //  Cristina Vlah

În Republica Moldova, până în prezent au fost administrate aproape 1 milion de doze de vaccinuri contra Covid-19, informează Realitatea.md. Mai exact este vorba despre cifra de 992 873 de doze.

Per total, sunt 459 911 persoane, care au primit două doze de vaccinuri.

Lider la capitolul vaccinare este municipiul Chișinău, unde au fost administrate 223 334 de doze de vaccinuri. În Strășeni au fost administrate peste 16 mii de doze, în Ungheni 16 467 doze, în Soroca 16 909 doze. În Autonomia Găgăuză au fost administrate 51 644 de doze.

Cele mai puține doze au fost administrate în Basarabeasca – 3610 doze, iar în Taraclia – 4241 doze.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid