Curs valutar
 • EUR
  19.1338
  0%
 • USD
  18.1553
  0%
 • RUB
  0.1871
  0%
 • RON
  3.8458
  0%
 • UAH
  0.4916
  0%

FOTO Minoră din Călărași „cuprinsă” de flăcări. A fost nevoie de intervenția urgentă a ambulanței

04 Nov. 2021, 11:34
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
04 Nov. 2021, 11:34 // Societate //  Valentina Buză

O minoră în vârstă de 14 ani a ajuns la spital cu arsuri pe corp după ce ar fi încercat să aprindă focul în sobă. Potrivit informațiilor, incidentul s-a produs ieri, 3 noiembrie, iar în Unitatea de Gardă a IP Călărași a parvenit înștiințarea telefonică de la o doamna precum că într-o localitate din r-nul Călăraşi, fiica sa minoră de 14 ani, a stropit focul din sobă cu motorină și și-a aprins corpul.

Urmare a sesizării, la fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru a documenta cazul.

S-a stabilit că seara, aproximativ pe la ora 18:30, mama aflându-se la domiciliu împreună cu fiica minoră de 14 ani i-a solicitat să meargă la soba ce încălzește casa de locuit amplasată în exteriorul locuinței și să pună lemne pe foc.

„Din motiv că focul în sobă era parțial stins și ca să-l reaprindă, minora a luat în mâini un vas din plastic în care era o substanță lichidă derivată din petrol (posibil benzină) în cantiate de aproximativ „1l” și care era pusă lîngă sobă de tatăl ei, pentru a ușura procesul de aprindere a focului”.

Astfel, din neatenție, stropind lemnele care mocneau în interiorul sobei, s-a autoincendiat, iar flacăra ce a venit din sens opus, i-a aprins hainele de pe torace, abdomen și picioare.

Ulterior, la țipetele de ajutor a minorii, a intervenit mama acesteia care i-a acordat ajutorul medical primar, dezbrăcând-o de haine și solicitând la fața locului prezența ambulanței.

„În cadrul efectuării cercetării locuinței, au fost depistate și ridicate hainele din momentul autoincendierii minorei, cu urme de arsuri pe ele, inclusiv fiind depistat și ridicat vasul cu conținut de lichid derivat din petrol (posibil benzină), topit în totalmente”, mai adaugă poliția.

Minora a primit arsuri de aproximativ 40% arsuri pe corp (torace, abdomen și picioare) și la moment este internată în stare conștientă-medie stabilă, în secția chirurgie a IMSP SR Călărași.

Pe acest caz, oamenii legii au inițiat o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Realitatea Live

29 Sept. 2023, 22:35
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
29 Sept. 2023, 22:35 // În Lume //  Ursu Ana

Îngrijorarea privind riscul unei erupții într-o zonă vulcanică extinsă în apropierea orașului Napoli crește, după cel mai puternic cutremur înregistrat în ultimii 40 de ani, scrie The Guardian.

Campi Flegrei, o constelație de cratere vulcanice antice, a experimentat o intensificare semnificativă a activității seismice în ultimul an, cu peste 80 de evenimente, dintre care cel mai mare a fost un cutremur de magnitudine 4,2, în primele ore ale dimineții de miercuri.

Carlo Doglioni, președintele Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) din Italia, a declarat că, având în vedere creșterea activității seismice în ultimele luni, „nu vedem un sfârșit” în acest moment. El a menționat că cel mai bun scenariu ar fi ca activitatea să se oprească, așa cum s-a întâmplat după o perioadă lungă de tulburări în anii 1980, dar cel mai rău scenariu ar fi o erupție similară cu cea din 1538, care a creat o serie de mici dealuri și cratere.

„Monitorizăm situația, dar nu știm cum va evolua. În cazul unei erupții, nu știm când și unde ar putea avea loc. Chiar și o erupție mică ar putea provoca tulburări sociale semnificative”, a adăugat el.

În zona Campi Flegrei locuiesc cel puțin 360.000 de persoane, dintre care șapte dintre cele mai expuse centre locuite, inclusiv o parte din Napoli. Autoritățile au început să facă planuri pentru evacuarea populației în cazul unei erupții iminente.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală