Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0.4356%
 • USD
  17.9234
  -0.164%
 • RUB
  0.2450
  0.2449%
 • RON
  4.3242
  0.3931%
 • UAH
  0.6668
  -0.21%

FOTO Noi DETALII despre incendiul de la piața din Rezina. Specialiștii au TREI versiuni

14 Iul. 2021, 13:58
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
14 Iul. 2021, 13:58 // Societate //  Valentina Buză

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, 14 iulie, în incinta Pieții Comerciale din orașul Rezina, conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a oferit noi detalii despre incendiul care a izbucnit la piața din orașul Rezina ieri, 13 iulie.

În context, la conferință a participat general-maior Mihail Harabagiu, primarul orașului Rezina Simion Tatarov, conducerea Inspectoratului de Poliție a orașului, administrația Pieții Comerciale și reprezentanții Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Conducerea IGSU a vorbit despre intervenția realizată de echipele de salvatori și pompieri la lichidarea incendiului produs în după amiaza zilei de 13 iulie. Potrivit conducerii IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 16:09, iar conform numărului sporit de intervenție la fața locului au acționat 8 autospeciale de intervenție cu 39 de angajați IGSU, inclusiv o autospecială a uzinei de cement din orașul Rezina. Incendiul a fost localizat la ora 17:28 minute.

Potrivit informaiilor, în timpul lichidării arderii salvatorii și pompierii au evacuat o butelie de oxigen și o butelie de gaz. Pentru lichidarea eficientă a incendiului au fost formate 4 sectoare de luptă pentru lichidarea focarelor pe întreg perimetru zonei afectate de flăcări. Incendiul a fost lichidat la ora 19:39 minute.

„În urma arderii, potrivit primelor estimări, au fost afectați peste 63 operatori economici. În timpul incendiului nimeni nu a avut de suferit, iar datorită intervenției operative a forțelor IGSU de ardere au fost salvate 60% din construcțiile amplasate în adiacentul pieții. Suprafața afectată este de aproximativ 1300 m2 din acoperișurile construcțiilor”.

Totodată, în timpul conferinței de presă, Laboratorul experimental antiincendiar a înaintat primele versiuni de izbucnire a incendiului.

„Prima versiunea lansată este scurtcircuit în rețelele electrice, a doua ipoteză este defecțiuni ale echipamentului electric. A treia versiune ține de imprudența în timpul fumatului, iar a patra ipoteza investigată este aducerea sursei de foc din exterior”, spun specialiștii.

În urma cercetărilor statice și dinamice, specialiștii vor stabili cea mai probabilă cauză, care va fi inclusă în cadrul încheierii privind cauza producerii incendiului întocmită de Laboratorul experimental antiincendiar.

Circumstanțele urmează a fi stabilite ulterior.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 16:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
30 Iul. 2021, 16:49 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Comuniștilor califică drept „corupere constructivă” votul de ieri al deputaților Fracțiunii Șor, când au susținut candidatura lui Igor Grosu la funcția de președinte al Parlamentului. Reacția PCRM se regăsește într-un comunicat remis astăzi presei.

„Când Blocul Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament a anunțat că pleacă la opoziție, reprezentanții partidului Șor au anunțat că sunt puțin însărcinați și că se retrag în „opoziția constructivă”. Pentru cei care nu înțeleg această frază, voi explica: „opoziția constructivă” este o invitație a majorității de guvernământ la negociere. Dorința de a vinde la un preț mai mare. Dorința a fost auzită, prețul a fost indicat, iar șoriții l-au susținut pe Grosu în funcția de președinte al Parlamentului”, se arată în comunicatul PCRM.

Totodată, comuniștii afirmă că, înainte de votul pentru numirea președintelui Legislativului, Marina Tauber ar fi fost văzută în parc cu unul din consilierii prezidențiali.

Amintim că, ieri, pentru numirea în funcția de președinte al Parlamentului, unicul candidat fiind deputatul PAS, Igor Grosu, și-au dat votul pentru el doar deputații din fracțiunea din care face parte și cei din Partidul Șor. Deputații PSRM și PCRM nu au votat.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate