Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

(FOTO) Noutățile de primăvară de la Apple: iPad Pro, AirTag, modele Apple TV 4K și iMac noi, iPhone în variantă Purple

21 Apr. 2021, 09:58
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
21 Apr. 2021, 09:58 // Sci-tech //  Realitatea.md

Apple a lansat noi produse, în cadrul evenimentului „Spring Loaded”. Reprezentanții gigantului au prezentat AirTag, o nouă tabletă iPad, o nouă culoare pentru iPhone (purple) și un computer all-in-one iMac îmbunătățit semnificativ.

Smartphone-ul iPhone 12 va fi disponibil în culoarea Purple începând cu 30 aprilie. Precomenzile încep pe 23 aprilie.

AirTag – un dispozitiv care poate fi atașat la obiecte pentru a nu fi pierdute

AirTag este un mic dispozitiv de tip Tile care poate fi atașat la chei sau alte obiecte pentru a le găsi ușor atunci când sunt rătăcite sau pierdute.

Dispozitivul poate fi găsit în aplicația Find My. Produsul va fi disponibil începând cu 30 aprilie. Un AirTag costă 29 de dolari, iar un set de patru unități are prețul de 99 de dolari. Compania susține că nu are acces la coordonatele geografice raportate de dispozitiv. Pentru AirTag vor fi disponibile mai multe accesorii de tip breloc.

O versiune îmbunătățită de Apple TV 4K

Compania a anunțat un nou model Apple TV, care oferă calitate 4K și include procesor A12 Bionic. Dispozitivul are o nouă telecomandă, realizată din aluminiu reciclat, cu mai multe butoane fizice, inclusiv o rotiță pentru navigație și un buton On/Off.

Noul Apple TV 4K va costa 179 de dolari în versiunea cu capacitate de stocare de 32 GB și 199 de dolari varianta cu 64 GB. Precomenzile vor începe pe 30 aprilie.

Noul Apple iMac

Compania a lansat și un nou model de computer all-in-one iMac, cu o grosime de doar 11,5 mm. Acesta folosește procesorul M1 dezvoltat „în casă” de companie și are display „inteligent” cu diagonala de 24”, care își ajustează automat luminozitatea și culorile în funcție de mediu.

Webcam-ul de pe dispozitiv oferă calitate Full HD (1.080p), iar computerul are șase difuzoare, suport pentru tehnologia Dolby Atmos și microfoane avansate. Noul iMac este, potrivit Apple, mult mai silențios decât modelul anterior. Pe partea din spate se găsesc patru porturi USB-C, două dintre ele cu suport Thunderbolt.

Noul iMac a fost gândit pentru cei care lucrează de acasă și participă la întâlniri virtuale. Dispozitivul oferă port Ethernet care este ascuns într-un loc neașteptat – adaptorul pentru priză.

Computerul va fi disponibil în șapte culori. Prețurile încep de la 1.300 de dolari. În varianta de bază, iMac are 8 GB memorie RAM și capacitate de stocare internă de 256 GB pe SSD.

iPad Pro cu procesor M1

Apple a lansat și o tabletă iPad Pro cu procesor M1 și conectivitate 5G. Un sistem de camere TrueDepth, montat în partea din față, le va permite utilizatorilor să deblocheze dispozitivul cu fața. Versiunea cu ecran de 12,9” include ecran Mini-LED, până la 16 GB memorie RAM și va costa 1.100 de dolari.

Modelul mai mic, cu ecran de 11”, va avea prețul de 800 de dolari. Accesoriul Apple Pencil a rămas neschimbat.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 04:35
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
25 Sept. 2021, 04:35 // În Lume //  Cristina Vlah

Situații tensionate în spațiul aerian deasupra Mării Negre. Rusia a creat o situație destul de provocatoare în timpul desfășurării antrenamentului pentru militarii ucraineni pe Marea Neagră, informează Realitatea.md cu referire la agenția de presă Unian.

Potrivit sursei, acest lucru a fost anunțat de către comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei. „În zona unde aveau loc antrenamentele cu rachete de tip „Zenit” ale forțelor aeriene, dar și antrenamentele forțelor terestre ale Ucrainei în regiunea Mării Negre, avioanele de recunoaștere ale Federației Ruse au încălcat grav principiile de utilizare a spațiului aerian. Ele de mai multe ori au intrat în zona interzisă, pe care Ucraina a rezervat-o pentru desfășurarea antrenamentelor de pregătire”, a spus oficialul.

De asemenea, se menționează că avioanele Rusiei au intersectat linia traseului stabilit pentru rachetele lasate de ucraineni. „Conducerea Rusiei și-a arătat o dată în plus adevărata față, creând situații provocatoare și punând în pericol proprii săi piloți”, a adăugat reprezentantul ucrainean.

Recent, forțele armate ale Ucrainei au avut antrenamente și au folosit sistemul „Uragan” la frontiera cu Crimeea. Țintele focurilor de arme au fost armata și mașinile blindate ale unui adversar improvizat, aflat la o distanță de 30 de kilometri.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române