Curs valutar
 • EUR
  21.4725
  0.367%
 • USD
  17.7262
  0.0051%
 • RUB
  0.2394
  0.5013%
 • RON
  4.3594
  0.4037%
 • UAH
  0.6420
  0.0623%

(FOTO) Noutățile de primăvară de la Apple: iPad Pro, AirTag, modele Apple TV 4K și iMac noi, iPhone în variantă Purple

21 Apr. 2021, 09:58
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
21 Apr. 2021, 09:58 // Sci-tech //  Realitatea.md

Apple a lansat noi produse, în cadrul evenimentului „Spring Loaded”. Reprezentanții gigantului au prezentat AirTag, o nouă tabletă iPad, o nouă culoare pentru iPhone (purple) și un computer all-in-one iMac îmbunătățit semnificativ.

Smartphone-ul iPhone 12 va fi disponibil în culoarea Purple începând cu 30 aprilie. Precomenzile încep pe 23 aprilie.

AirTag – un dispozitiv care poate fi atașat la obiecte pentru a nu fi pierdute

AirTag este un mic dispozitiv de tip Tile care poate fi atașat la chei sau alte obiecte pentru a le găsi ușor atunci când sunt rătăcite sau pierdute.

Dispozitivul poate fi găsit în aplicația Find My. Produsul va fi disponibil începând cu 30 aprilie. Un AirTag costă 29 de dolari, iar un set de patru unități are prețul de 99 de dolari. Compania susține că nu are acces la coordonatele geografice raportate de dispozitiv. Pentru AirTag vor fi disponibile mai multe accesorii de tip breloc.

O versiune îmbunătățită de Apple TV 4K

Compania a anunțat un nou model Apple TV, care oferă calitate 4K și include procesor A12 Bionic. Dispozitivul are o nouă telecomandă, realizată din aluminiu reciclat, cu mai multe butoane fizice, inclusiv o rotiță pentru navigație și un buton On/Off.

Noul Apple TV 4K va costa 179 de dolari în versiunea cu capacitate de stocare de 32 GB și 199 de dolari varianta cu 64 GB. Precomenzile vor începe pe 30 aprilie.

Noul Apple iMac

Compania a lansat și un nou model de computer all-in-one iMac, cu o grosime de doar 11,5 mm. Acesta folosește procesorul M1 dezvoltat „în casă” de companie și are display „inteligent” cu diagonala de 24”, care își ajustează automat luminozitatea și culorile în funcție de mediu.

Webcam-ul de pe dispozitiv oferă calitate Full HD (1.080p), iar computerul are șase difuzoare, suport pentru tehnologia Dolby Atmos și microfoane avansate. Noul iMac este, potrivit Apple, mult mai silențios decât modelul anterior. Pe partea din spate se găsesc patru porturi USB-C, două dintre ele cu suport Thunderbolt.

Noul iMac a fost gândit pentru cei care lucrează de acasă și participă la întâlniri virtuale. Dispozitivul oferă port Ethernet care este ascuns într-un loc neașteptat – adaptorul pentru priză.

Computerul va fi disponibil în șapte culori. Prețurile încep de la 1.300 de dolari. În varianta de bază, iMac are 8 GB memorie RAM și capacitate de stocare internă de 256 GB pe SSD.

iPad Pro cu procesor M1

Apple a lansat și o tabletă iPad Pro cu procesor M1 și conectivitate 5G. Un sistem de camere TrueDepth, montat în partea din față, le va permite utilizatorilor să deblocheze dispozitivul cu fața. Versiunea cu ecran de 12,9” include ecran Mini-LED, până la 16 GB memorie RAM și va costa 1.100 de dolari.

Modelul mai mic, cu ecran de 11”, va avea prețul de 800 de dolari. Accesoriul Apple Pencil a rămas neschimbat.

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
16 Mai 2021, 17:35
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Mai 2021, 17:35 // Life //  Petru Beregoi

Eva Braun a fost mult timp amanta secretă a lui Adolf Hitler. Braun și Hitler s-au căsătorit cu 40 de ore înainte ca cei doi să se sinucidă împreună la data de 30 aprilie 1945.

Eva Braun s-a născut la data de 6 februarie 1912 într-o familie bavareză din clasa de mijloc inferioară și a fost educată la Institutul Catolic pentru Tinere din Simbach-am-Inn, landul Bavaria.

Eva Braun l-a cunoscut pe Adolf Hitler în 1929, la vârsta de doar 17 ani. Pe atunci, Braun era angajată ca vânzătoare în magazinul lui Heinrich Hoffmann, fotograf și prieten al lui Hitler. Hoffmann l-a prezentat pe Hitler lui Braun drept „Herr Wolf”. Hitler a început la scurt timp să o curteze pe Braun, iar până în 1936 Braun se mutase în cabana dictatorului din Berchtesgaden.

Foarte puțini germani au știut de existența amantei Eva Braun

Eva Braun ducea o viață relativ izolată. Braun nu a avut nicio influență sau impact observabil asupra vieții politice a lui Adolf Hitler. Hitler nu i-a permis niciodată să fie văzută în public cu el sau să-l însoțească la Berlin. Drept rezultat, foarte puțini germani știau de existența amantei Eva Braun.

Nu există dovezi care să arate că relația dintre Adolf Hitler și Eva Braun a fost alta decât una normală, cu excepția faptului că plăcerile pe care ea i le-a oferit lui erau cele ale unei vieți domestice și relaxate, ci nu erotism.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr

Împotriva ordinelor sale, Eva Braun s-a alăturat lui Adolf Hitler la Berlin în aprilie 1945. În ciuda invazii sovietice iminente, Braun a decis să rămână alături de Hitler. În semn de recunoaștere pentru loialitatea de care a dat dovadă, Hitler a fost de acord să o ia de soție pe Braun. Eva Braun și Adolf Hitler s-au căsătorit în noaptea dintre 28 și 29 aprilie 1945.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr subteran din Berlin la data de 30 aprilie 1945, în timpul invaziei sovietice. Deși există unele speculații în privința morții celor doi, Braun ar fi consumat o capsulă de cianură și Hitler s-a împușcat. Conform dorințelor lui Hitler, ambele cadavre au fost arse și îngropate.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso