Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

FOTO O ambulanță din Capitală, ajunsă într-un gard! Șoferul ar fi încercat să evite impactul cu un BMW

16 Iun. 2021, 15:57
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
16 Iun. 2021, 15:57 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

UPDATE 17:30: Potrivit CNAMUP, autosanitarea asigura transferul la spital a unui pacient cu urgență chirurgicală majoră și în acest sens, pentru a urgenta transportarea acestuia la spital a parcurs o parte de distanță pe banda de sens opus, asigurîndu-se cu toate măsurile de semnalizare, conform regulamentelor în vigoare.

„Pentru a evita impactul cu un automobil BMW, șoferul autoambulanței a virat izbindu-se de un baraj de beton. În urma impactului, au avut de suferit atît membrii echipei AMU și cît și un pacient de 56 de ani, care la acel moment se afla în ambulanță. Reiterăm faptul că angajații IMSP CNAMUP își exercită activitatea cu respectarea tuturor cerințelor actelor normative, și orice presupunere de activitate neregulamentară este nefondată”, precizează responsabilii de la CNAMUP.

UPDATE 16:22: Potrivit poliției, accidentul a avut loc la ora 13:56. Șoferul ambulanței are 59 de ani, iar la volanul mașinii de model BMW se afla o femeie în vârstă de 35 ani și doi copii minori.

În urma impactului, la spital au fost transportați soferul de pe ambulanță, asistenta de 23 ani și un pacient de 56 de ani care la acel moment se ala în ambulanță.

De asemenea, potrivit oamenilor legii, șoferita și cei doi minori nu au avut de pătimit.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

UPDATE 16:05: Șoferul de pe ambulanță nu ar avea permisul de conducere cu sine.

Zi cu ghinion pentru o echipă de medici din Capitală. Se întâmplă după ce ambulanța în care se aflau a fost implicată într-un accident rutier pe strada Nicolae Dimo din sectorul Rîșcani al Capitalei.

Unitatea de transport a ajuns într-un gard de pe marginea drumului, după ce ar fi încercat să evite un impact cu un BMW.

Imagini care surprind acest moment au fost postate pe Facebook de către un internaut.

Potrivit autorului fotografiilor, șoferul ambulanței circula cu viteză, iar sirena a fost pornită deja după ce șoferul BMW-ului era aproape la mijloc de drum.

„Șoferița BMW-ului mergea regulamentar, iar din urmă venea mașina de ambulanță cu viteză, însă fără girofar. În momentul când șoferul automobilului ar fi vrut să cotească la stânga, șoferul de pe ambulanță a ieșit pe contrasens, a aprins girofarul și s-a izbit în gard”, a scris internautul.

Reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească nu au comentat, deocamdată, incidentul.

sursa: Facebook\Dima Gheorghe

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 21:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Iul. 2021, 21:16 // Politica //  Cristina Vlah

După ce au fost publicate numele a doi pretendenți la șefia Centrului Național Anticorupție (CNA), recent în presă a apărut un nou nume, care ar fi un potențial candidat la această funcție.

Potrivit publicației punctul.md, este vorba despre Iaroslav Bîtcă, șeful Direcției Asigurare Operativă a CNA. Sursa scrie că el a fost angajat al companiei de securitate a oligarhului Vlad Plahotniuc, „Argus-s SRL”. Bîtcă ar fi fost responsabil de filarea și interceptarea discuțiilor telefonice ale unor anumite persoane, în interesul lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit surselor „Punctul pe i”, pentru numirea acestuia în funcție de șef al CNA, face lobby unul dintre factorii de decizie din PAS, cu care sunt prieteni și sunt originari din aceeași localitate.

Amintim, că anterior au fost vehiculate: numele fostului procuror anticorupție, Eugeniu Rurac, dar și cel al deputatei PAS, Olesea Stamate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate