Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0.0259%
 • USD
  18.1428
  0.5402%
 • RUB
  0.1888
  1.1653%
 • RON
  3.8869
  0.0515%
 • UAH
  0.4912
  0.5293%

FOTO Parcul Valea Trandafirilor „se schimbă la față”. Ce modificări esențiale se anunță a fi făcute în curând

08 Dec. 2021, 11:21
 // Categoria: Societate // Autor:  Maria Timofti
08 Dec. 2021, 11:21 // Societate //  Maria Timofti

Au început lucrările de reparație a scărilor de la intrarea în Parcul „Valea Trandafirilor” din direcţia scuarului amenajat în memoria victimelor avariei nucleare de la Cernobîl, str. Trandafirilor.

Lucrătorii efectuează deja lucrări de scoatere a pavajului de pe scara de acces. În zona dată va fi schimbată bordura pe o distanță de circa 200 de metri, reabilitată scara de acces și amenajată aleea. La fel, vor fi reparați doi pereți de sprijin cu o lungime de 300 de metri.

Edilul capitalei, Ion Ceban anunță că în curând, va fi anunțată licitația privind iniţierea lucrărilor de proiectare ce ţin de reabilitarea integrală a parcului în zona care este greu accesibilă la ora actuală.

Prin urmare vor fi reparate în întregime aleile pietonale care nu au fost reabilitate niciodată. La fel, va fi instalat și sistemul de iluminat. În zonă vor apărea două terenuri de tenis de câmp, un teren de baschet, un teren de joacă, un teren amenajat pentru plimbarea câinilor, unul de volei şi unul pentru recreere.

Amintim că în acest an, în Parcul „Valea Trandafirilor” au fost amenajate mai multe terenuri de sport multifuncţionale.

 

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 21:37
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Ursu Ana
22 Sept. 2023, 21:37 // Actualitate //  Ursu Ana

Sute de persoane din țară, dar și de peste hotare au vizitat Parlamentul cu ocazia Zilei Ușilor Deschise. Toate grupurile de vizitatori au fost ghidate de către deputați și de funcționari publici, care au povestit detalii interesante din activitatea legislativului, anunță Parlamentul.

Persoanele au avut oportunitatea să meargă în sălile unde se iau decizii importante pentru viitorul țării sau au loc întrevederi cu oficiali străini. Pentru a afla cele mai interesante detalii despre activitatea legislativă, ei au vizitat sala de ședințe plenare, sala Europa, Muzeul Parlamentului și sala pentru conferințe de presă.

„Facem tot posibilul ca Parlamentul să fie o instituție deschisă și accesibilă pentru cetățeni. Ziua Ușilor Deschise a fost organizată pentru cei care doresc să viziteze Parlamentul, să vadă ce reprezintă, ce se întâmplă aici, să pună întrebări deputaților și celor care lucrează în Parlament. Am avut fericita ocazie să discut cu un grup de elevi de la Căușeni și sunt sigur că vor merge acasă cu impresii frumoase”, a spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Copii și tineri curioși, dornici de a cunoaște cât mai multe despre Parlament ne-au vizitat astăzi la Ziua Ușilor Deschise. Ne bucurăm că avem o generație tânără interesată de activitatea instituției parlamentare și de transformările din societate”, a menționat Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.

Pe lângă turul ghidat propriu-zis, pentru vizitatori au fost amenajate două expoziții – una cu lucrările maestrului Zaharia Cușnir, un fotograf amator care a locuit în satul Roșietici, raionul Florești și alta cu desenele unor copii refugiați din Ucraina, care au redat în culori ce înseamnă pacea pentru ei.

în scuarul Parlamentului au fost amenajate spații pentru discuții cu deputații, cu activități interactive pentru copii și o zonă foto. Vizitatorii au primit materiale informative despre activitatea Parlamentului și au lăsat mesaje pentru deputați.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală