Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

FOTO Renovarea capitală a drumurilor continuă: Încă o stradă din Orhei a fost reparată și dată în exploatare

06 Iul. 2021, 14:40
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Cosoi
06 Iul. 2021, 14:40 // Societate //  Petru Cosoi

Confort și siguranță. De asta au parte locuitorii de pe strada Alexei Șciusev din Orhei, care a fost complet renovată și inaugurată. Mai mult, pe această stradă a fost amenajat, pe o suprafață de 150 de metri pătrați, un spațiu de joacă pentru copii.

Fiind un drum de pantă, strada Alexei Șciusev a fost acoperită cu un strat de beton armat – o tehnologie nouă și eficientă, aplicată de drumarii din Orhei pentru ca drumul să fie rezistent.

Până nu demult, pe strada Alexei Șciusev nu aveau acces nici ambulanțele și nici autospecialele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Ani în șir, oamenii au fost nevoiți să înfrunte diverse dificultăți legate de starea proastă a drumului și să facă față de unii singuri problemelor provocate de apele pluviale.

Pe strada Alexei Șciusev, drumarii din Orhei au așternut beton pe o suprafață de aproape 3000 de m.p., pe o lungime totală de circa 600 de metri. Primarul de Orhei, Pavel Verejanu, spune că pas cu pas autoritățile vor renova toate arterele secundare din localitate, cele mai multe dintre care nu au fost vreodată reparate sau amenajate.

„Este important să ne susținem reciproc. Primăria Orhei a fost mereu alături de oameni și toate proiectele realizate se datorează, în primul rând Dvs. – cetățenii. Agenda noastră este elaborată în baza doleanțelor și problemelor cetățenilor. Vom crea toate condițiile ca oamenii să trăiască o viață demnă de secolul XXI. Muncim mult pentru ca să schimbăm în bine aici și acum viața oamenilor din Orhei”, a declarat edilul.

Zilele trecute, după ample lucrări de renovare, la Orhei, au fost inaugurate străzile Alecu Russo, Doina și Miorița.

La Orhei, lucrările de renovare a infrastructurii rutiere au început în luna martie, conform unui plan amplu al Primăriei Orhei privind renovarea străzilor secundare din oraș.

De atunci și până acum au fost reparate capital mai multe străzi secundare, pe alte câteva dintre acestea lucrările fiind în desfășurare.

Anul trecut, autoritățile locale au reparat integral toate arterele principale din oraș. Lucrările sunt executate de drumarii din Orhei, fapt care garantează calitate și o economie de circa 30%. În ultimii șase ani, investițiile în renovarea infrastructurii rutiere au crescut la Orhei de cel puțin patru ori.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 19:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
28 Iul. 2021, 19:51 // Societate //  Cristina Vlah

La piața „Calea Basarabiei”, mun. Chișinău au fost deconspirate schemele de corupție, care se desfășurau de mai bine de un an, informează Realitatea.md.

În speță, începând cu vara anului 2020 și până în prezent, funcționarii din cadrul Inspectoratului de Poliție Rîșcani, mun. Chișinău, extorcau „taxa de protecție” de 500 de lei pe lună de la agenții economici, care desfășurau activitate comercială în piață, pentru a nu fi documentați pentru diferite abateri legislative.

Recent, au fost efectuate percheziții în magazine din piața „Calea Basarabiei” și în sediul sectorului de poliție din cadrul acestei piețe.

Ofițerii SPIA, în colaborare cu Procuratura Anticorupție, în cadrul cauzei penale pornite conform elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art.324 alin.(1), 325 alin.(1) Cod Penal, au documentat acțiunile pretins ilegale ale funcționarilor MAI și agenților economici care desfășoară activitate comercială pe teritoriul pieței.

Ca urmare, un colaborator de poliție din cadrul IP Râșcani, a fost reținut pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 Cod de procedură penală al Republicii Moldova. Totodată, au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuiți și alte persoane, care și-au recunoscut vina parțial și sunt cercetate în libertate.

La moment, se efectuează acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor cu referire la caz.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 200 mii –  la 360 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

În acest context, SPIA apelează la suportul informativ al agenților economici pentru a anihila flagelul corupției cu implicarea funcționarilor MAI. Totodată, SPIA menționează că repudiază vehement implicarea funcționarilor publici în acte de corupție.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate