Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

FOTO Securizată la capacitate maximă! Cum arată Geneva în timpul summitului Biden-Putin

16 Iun. 2021, 10:39
 // Categoria: În Lume // Autor:  Petru Cosoi
16 Iun. 2021, 10:39 // În Lume //  Petru Cosoi

Geneva pare a fi părăsită din cauza măsurilor de securitate sporite care au intrat în vigoare în dimineața zilei de astăzi. În ziua summitului ruso-american, conform deciziei autorităților locale, accesul vehiculelor și pietonilor la terasamentele lacului Geneva, Podul Mont Blanc, precum și la parcul La Grange este blocat.

La o distanță considerabilă în fața ieșirilor către terasamente, care sunt importante artere de transport ale orașului, împărțite în două părți de lac și râul Rhône, există semne „Fără trafic”. Pe porțiunile închise ale străzilor, sunt înființate posturi de poliție. Până la Podul Mont Blanc, decorat cu ocazia summitului cu steagurile Rusiei și Statelor Unite, acum este imposibil să conduci sau să mergi.

Există puține mașini pe străzi, inclusiv transportul. O serie de rute de autobuz au fost acum schimbate: acest lucru a afectat, în special, o rută care circulă lângă hotelul Intercontinental. Acest hotel și împrejurimile sale sunt incluse de către autoritățile din zona de securitate, deoarece președintele SUA Joe Biden, care a sosit la Geneva cu o zi înainte, a fost cazat acolo.

Acces prin permise

Sunt puțini trecători pe străzi. Chiar și piața gării pare pustie: populația a ținut cont de sfaturile autorităților și se abține de la deplasarea în oraș, iar companiile și întreprinderile locale și-au transferat personalul la muncă la distanță. Accesul în zona de securitate este permis fie cu permise speciale, fie pe baza unui document care confirmă rezidența într-un anumit cartier.

Autoritățile au luat măsuri ample pentru a se asigura că summit-ul se va desfășura în siguranță. Parcul La Grange și parcul adiacent Haut Vives sunt împrejmuite de bariere din plasă metalică cu sârmă ghimpată. Este interzisă parcarea mașinilor în apropiere. Din 14 iunie, dronele nu mai pot fi lansate și, din 15 iunie, au fost introduse restricții privind utilizarea spațiului aerian peste Geneva și teritoriile vecine. Navigarea pe lac este închisă.

Pe tot parcursul zilei de 16 iunie, există interzicerea demonstrațiilor în masă pe partea dreaptă a lacului Geneva, unde se află parcurile La Grange și Haut Vives, precum și în suburbia Grand Saconne. Consiliul de Stat de la Geneva a cerut cetățenilor să se comporte responsabil și să înțeleagă situația, astfel încât summitul să poată fi organizat „în condiții excelente, în conformitate cu tradiția de la Geneva, respect, ospitalitate și dialog”.

Polițiști și militari

Pentru a ajuta aproape 2.000 de ofițeri de poliție din Geneva, autoritățile federale au alocat 900 dintre colegii lor din alte regiuni din Elveția, precum și 1.000 de militari care păzesc misiunile diplomatice și monitorizează cerul. Posturile militare sunt expuse, în special, la misiunile permanente ale Rusiei și Statelor Unite

După cum a raportat Kremlinul și Casa Albă mai devreme, întâlnirea dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA Joe Biden va avea loc pe 16 iunie la Geneva. Potrivit serviciului de presă al liderului rus, șefii de stat vor discuta despre perspectivele dezvoltării în continuare a relațiilor bilaterale, problemele de stabilitate strategică, precum și aspecte de actualitate de pe agenda internațională, inclusiv interacțiunea în lupta împotriva pandemiei și soluționarea conflictelor regionale. Aceasta va fi prima întâlnire dintre Putin și Biden de la inaugurarea acestuia din urmă ca președinte al Statelor Unite.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 17:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 17:58 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Incendiile continuă să se dezlănțuie în șase provincii ale Turciei. Flăcările s-au apropiat de stațiunile populare Antalya, Marmaris și Side. De asemenea, parcurile forestiere și câmpurile adiacente orașelor sunt în flăcări.

Zeci de elicoptere și sute de autospeciale de pompieri luptă împotriva incendiului.

Se știe deja despre patru morți, aproximativ două sute de persoane s-au adresat spitalelor pentru ajutor.

Realitatea.md amintește că, după incendiile puternice înregistrate în ultimele zile în sudul Turciei, pe litoralul Mării Mediterane, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene vin cu un anunț important pentru cetățenii moldoveni.

Autoritățile de la noi îndeamnă oamenii să respecte anunţurile autorităţilor locale și să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit.

La fel, responsabilii îndeamnă cei plecați în vacanță să evite circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate şi deplasarea în zone afectate de incendii.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate