Curs valutar
 • EUR
  19.1042
  0.1754%
 • USD
  17.8286
  0.0129%
 • RUB
  0.2189
  -0.2284%
 • RON
  3.8512
  0.1714%
 • UAH
  0.4827
  0%

(FOTO) Sex cu prostituate în Parlamentul Australian! Țara se scufundă într-un scandal fără precedent

23 Mart. 2021, 16:38
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Mart. 2021, 16:38 // În Lume //  Realitatea.md

Criza politică cu care se confruntă Australia crește. Tensiunile au crescut și mai mult după ce au fost făcute publice mai multe vieoclipuri în care membrii personalului din cadrul Parlamentului australian efectuează acte sexuale chiar în incinta acestuia.

Un videoclip publicat zilele acestea surprinzând o asistentă din cadrul Parlamentului australian în timp ce efectua un act sexual pe biroul unui deputat, stârnește un nou val de revolte în Australia.

Primul ministru Scott Morrison a descris videoclipul drept „rușinos”.

Noua dezvăluire are loc după ce saptămâna trecută, un fost membru al personalului din Parlament a dezvăluit cum ar fi fost agresată sexual de către un înalt oficial.

Brittany Higgins susține că ar fi fost violată de un coleg superior într-un birou în luna martie 2019 și că s-ar fi simțit presată să nu raporteze incidentul poliției.

Noile dezvăluiri au declanșat încă un val de acuzații după ce săptămâna trecută, mii de persoane au participat la marșuri pentru a protesta împotriva abuzurilor sexuale și a hărțuirii femeilor din Australia.

Videoclipurile au fost predate presei australiene de către un fost membru al personalului guvernamental, care a spus că ar fi devenit deja „imun” la asemenea scene, din cauza volumului de fotografii și videoclipuri pe care l-ar fi văzut, create în aceleași împrejurări sau în unele similare.

 

După cum se poate observa în videoclipurile de acum doi ani, el a spus că oamenii au folosit camera de rugăciuni pentru a face sex și chiar au adus prostituate în parlament.

Denunțătorul a descris situația în cauză drept o „cultură a bărbaților care cred că pot face orice vor”, descriindu-i pe unii dintre colegii săi ca fiind „faliți din punct de vedere moral”.

Scott Morrison a declarat marți reporterilor că este „șocat”, adăugând că „trebuie adus lucrurile care se petrec în această instituție în ordine. Trebuie să recunoaștem că avem o problemă gravă, să o conștientizăm și să o remediem”.

Primul ministru australian a fost aspru criticat în timpul protestelor pentru felul în care a reacționat la ultimile scandaluri sexuale din Parlament. De asemenea, oficialul a fost blamat și pentru faptul că nu a vrut să se întâlnească cu protestatarii decât în incinta Parlamentului. Participanții la marș au respins oferta spunând că nu se vor întâlni „în spatele ușilor închise”, făcând aluzie la dezvăluirile scandaloase.

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 06:59
 // Categoria: Politica // Autor:  Redacția Realitatea
08 Iun. 2023, 06:59 // Politica //  Redacția Realitatea

Subiectul achizițitiei gazelor și activitatea Energocom pe acest segment este în continuare unul care figurează în dezbaterile publice. Unii actori au ajuns chiar să dezvăluie scheme cu iz de corupție care s-ar fi întâmplat în spatele ușilor închise. De exemplu, compania de stat este acuzată de „incompetență și corupție” din cauza că a achiziționat în avans volume prea mari de gaze în ianuarie, când prețul de piața depășea 1000 de dolari, nu a asigurat contractul de achiziție a gazelor și a introdus la devamare și cheltuielile de transport a gazelor pe tot teritoriul Moldovei. Acuzațiile îi aparțin lui Renato Usatîi și au fost făcute în studioul emisiunii „Secretele Puterii”, conform jurnal.md.

Liderul Partidului Nostru s-a arătat nemulțumit de faptul că actuala conducere a Republicii Moldova a achiziționat volume enorme de gaz în avans, pentru un termen de timp mult prea extins, achitând în decembrie-ianuarie circa 1000 de dolari pentru mia de metri cubi la prețul de piață de atunci, în timp ce astăzi se livrează gaz, când prețul de piață este deja sub 300 de dolari, din banii plătiți în ianuarie.

„Pretenția mea către Energocom și guvernare: când tot globul pământesc, companii mari și mici din Austria, Olanda, Germania, România, cumpărau un volum mic de gaze, pentru o săptămână sau două, iar maxim cine își putea permite pentru o lună era Germania, stat mare, care nu are problemele cu banii pe care le avem; ai noștri au „tuflit” sute de milioane de euro. Deci, Republica Moldova transfera către compania terță ERU (Energy Resources of Ukraine) în avans bani publici – 4 miliarde de lei, 200 de milioane de euro, în decembrie-ianuarie, în contextul în care gazul deja la sfârșit de ianuarie era 600-700 de euro, ajungând apoi la 300 de euro în ziua de azi. Dacă noi am dat banii în decembrie și ianurie, atunci această companie, cu cât mai mult ne apropiem de vară, câștigă și peste 200% din banii cetățenilor, pentru că astăzi gazul nu se mai vinde cu 15-16 lei, dar se găsește și la preț de sub 6 lei”, a declarat Usatîi.

Un alt motiv pentru care Usatîi acuză compania Energocom de „corupție și incompetență” este asigurarea contractului privind achiziția și livrarea gazelor, pe care Energocom nu a făcut-o și care este un fapt inadmisibil atunci când în joc sunt bani publici.

„Am mai aflat încă un lucru. Acești ai noștri specialiști de oameni buni care au umplut și Guvernul, și Parlamentul, și Energocomul, nu au făcut un contract de asigurare pentru a se asigura de scăderi și ridicări de preț. Când tu faci achiziții cu bani publici, tu nu ai dreptul să nu faci asigurări. Asta este și incompetență și corupție. Asta nici nu-i „biznes po moldavski”, a adăugat acesta.

Renato Usatâi a continuat să critice activitatea Energocom, dezvăluind încă o schemă al cărei scop pare a fi potrivit lui de a mai „umbla o dată în buzunarele cetățenilor”.

„Vă mai spun cum Energocomul s-a mai băgat încă o dată, „na vseakii sluceai”, în buzunarul omului. Avem, deci, valoarea facturată și valoare la vamă și doar Energocomul este unica companie de pe piața moldovenească care a introdus la vamă, adică la devamare, și cheltuielile pe care o să le aibă la transportarea gazelor pe tot teritoriul Republicii Moldova. Asta-i „debilism”!”, a conchis politicianul.

Întrebat fiind de unde a obținut, totuși, datele prezentate în studioul emisiunii, prin care incriminează companiei de stat Energocom și guvernării scheme ilegale în procesul de achiziție a gazelor iarna trecută, Usatâi a ezitat să răspundă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală