Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

FOTO, VIDEO Gabriela Damir s-a măritat cu Roman Burlaca: Surprize, lacrimi și primul dans al proaspeților soți!

17 Sept. 2021, 10:49
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
17 Sept. 2021, 10:49 // Life //  Realitatea.md

Bloggerița Gabriela Damir, fiica omului de afaceri și președintelui FEA, Dorin Damir, s-a măritat cu regizorul Roman Burlaca. Cei doi au document oficial că sunt soț și soție de ieri, 16 septembrie curent. După ceremonia de la starea civilă, au organizat și o masă de sărbătoare. Evenimentul s-a lăsat cu unele lacrimi pentru tânără, multe din ce s-au întâmplat fiind o surpriză pentru ea.

Ieri, dar și a doua zi, Gabriela Damir a povestit pe pagina sa de Instagram că, de fapt, plănuiau să meargă doar ea și Roman Burlaca la Starea Civilă să se înscrie oficial, însă iubitul a decis să-i facă o surpriză. Pe loc a organizat un mare eveniment și după ceremonia propriu-zisă, care a făcut-o să scape câteva lacrimi, având odată îmbrăcat verigheta pe deget, s-a pus și o masă.

La altar, a fost condusă de fratele său și nu de tatăl său, Dorin Damir.

Oaspeții, cei mai apropiați prieteni și rude ai cuplului, cum ar fi sora lui Roman Burlaca, actrița Daniela Burlaca, au marcat evenimentul.

Printre video-urile plasate pe InstaStories, este unul în care a fost surprins dansul proaspeților soți.

Mai mult, se pare că Gabriela a devenit oficial Burlaca, pentru că chiar și pe contul de Instagram a adăugat numele soțului său, în drept cu cel de fată mare.

Cel mai probabil nunta încă ar urma să aibă loc.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 14:56
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
27 Oct. 2021, 14:56 // Life //  Realitatea.md

O treime dintre cele mai frecventate zboruri din Uniunea Europeană au o alternativă cu trenul cu durata mai mică de şase ore, iar interzicerea lor ar permite economisirea a 3,5 milioane de tone de dioxid de carbon (CO2), potrivit Greenpeace. ONG solicită ”schimbarea radicală a modului în care călătorim”.

ONG-ul a făcut apel la revitalizarea transportului feroviar, pe care l-a descris drept “ruda săracă a politicilor publice europene”.

Zborurile pe distanţe sub 1.500 de kilometri reprezintă un sfert din emisiile din sectorul aerian european, a notat ONG-ul într-un studiu.

Cu toate acestea, 51 dintre cele mai frecventate 150 de zboruri pe distanţe scurte din Uniunea Europeană (excluzând conexiunile insulare), respectiv 34% dintre acestea, au deja o alternativă feroviară cu durata mai mică de şase ore. Rutele cele mai frecventate din UE (Paris-Toulouse, Paris-Nisa şi Atena-Salonic) se numără printre aceasta.

Studiul nu precizează proporţia pasagerilor care utilizează aceste rute aeriene pentru conexiuni.

Un număr de 21 de rute au chiar şi o alternativă feroviară cu durata mai mică de patru ore, inclusiv unele rute internaţionale precum Amsterdam-Paris, Amsterdam-Frankfurt, Bruxelles-Frankfurt şi Paris-Frankfurt, se menţionează în raport.

Mai mult de un sfert (27%) dintre cele mai aglomerate 150 de conexiuni dispun, de asemenea, în 2021, de o alternativă directă cu trenul de noapte.

“Emitem de 10 ori mai mult echivalent CO2 atunci când călătorim de la Paris la Amsterdam cu avionul decât cu trenul, în timp ce această călătorie se poate face în mai puţin de 3,3 ore cu trenul. Reducerea traficului aerian este esenţială pentru atingerea obiectivelor climatice ale Acordului de la Paris, iar desfiinţarea zborurilor pe distanţe scurte constituie un prim pas în acest sens”, a notat Sarah Fayolle, manager de campanie în domeniul transporturilor la Greenpeace Franţa, citată într-un comunicat, scrie Agerpres.

Beneficiul climatic al deciziei Franţei de interzicere a legăturilor aeriene interne, excluzând conexiunile, atunci când este disponibilă o alternativă cu trenul în mai puţin de 2,3 ore este, potrivit Greenpeace, “prea limitat”.

Sectorul aerian mondial a emis 900 de milioane de tone de CO2 în 2019, sau aproximativ 2,5% din emisiile globale. Greenpeace admite că “limitarea zborurilor scurte (sub 1.500 km), naţionale şi europene, nu va fi suficientă pentru a pune sectorul aerian pe şinele Acordului de la Paris (însă) este un punct de plecare deloc neglijabil”.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău