Datorită beneficiilor lor nutriționale, consumul mondial de fructe a crescut simțitor în ultimii ani. Acesta variază în funcție de zona geografică, unele fructe fiind consumate la nivel global, în timp ce unele sunt limitate la anumite regiuni din cauza disponibilității lor limitate, scrie libertate.ro.
Roșiile
În ciuda percepției multor oameni, din punct de vedere tehnic, roșiile sunt fructe deoarece conțin semințe. Acestea sunt produse în cantități mai mari decât orice alt fruct, producția mondială fiind de peste 186 milioane de tone în fiecare an. Majoritatea culturilor de tomate provin din China, India, Turcia și Statele Unite ale Americii. Nu este de mirare că roșiile sunt fructele consumate cel mai mult în lume, un aliment de bază pentru milioane și milioane de oameni de pretutindeni.
Bananele
Aproape 120 milioane de tone de banane sunt produse anual, în special în India și în China. Există și alți producători importanți precum Filipine, Ecuador, Indonezia și Brazilia, care exportă cea mai mare parte din culturile lor de banane în alte țări pentru consum.
Pepenii roșii
Se crede că pepenele roșu a apărut în urmă cu peste 4000 de ani în regiunea de nord a Africii, pe locul Egiptului de azi, unde au fost descoperite hieroglife antice care fac referire la acest fruct.
Cea mai mare țară producătoare de pepeni roșii este în momentul de față China, care cultivă anual aproape 73 milioane de tone. Producția globală de pepeni roșii este de aproximativ 102 milioane de tone.
Merele
Printre cele mai comune fructe savurate în întreaga lume se numără și merele, care sunt cultivate în principal în Europa, China sau SUA. Aproape 86,5 milioane de tone de mere sunt produse la nivel global în fiecare an.