Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

GALERIE FOTO Polițiștii de frontieră au fost supuși diferitor probe în competiția pentru obținerea Beretei de Onoare

01 Aug. 2021, 13:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 13:03 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 31 iulie 2021, s-a desfășurat etapa finală a concursului „Bereta de Onoare a Poliţiei de Frontieră”. Competiția are scopul de a identifica poliţiştii de frontieră cu nivel înalt de pregătire, interes şi potenţial de dezvoltare profesională de excepţie, iar ca recompensă oferirea dreptului de purtare a însemnului excelenţei profesionale – Bereta de Onoare.

Evenimentul a avut loc pe teritoriul Centrului de Instruire Zagarancea, raionul Ungheni, unde s-au prezentat cei 30 de polițiști de frontieră care au reușit să ajungă în etapa finală.

Potrivit polițiștilor de frontieră, participanți au avut de parcurs un traseu cu lungimea de 6 km, fiind supuși diferitor probe, printre care: trecerea pistelor cu obstacole, trecerea forțată a fluxului de apă, trageri cu arme de foc, transportarea unui coleg rănit, tactici de intervenție polițienească etc.

„Pregătiți și cu emoții s-au prezentat la linia de start. Polițiștii de frontieră care vor lupta pentru Bereta de Onoare a instituției au fost încurajați de șeful adjunct al Poliției de Frontieră domnul Valentin Fiodorov și îndrumați de cei care deja dețin această mândră distincție”, se arată într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare.

„Bereta de Onoare a Poliţiei de Frontieră” este un însemn al excelenţei profesionale ce se acordă ofiţerilor şi subofiţerilor Poliţiei de Frontieră.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 17:06
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 17:06 // Sci-tech //  Realitatea.md

Meng Wanzhou, directoarea financiară a gigantului chinez al telecomunicaţiilor Huawei, dar și fiica fondatorului propriu-zis, acuzată de fraudă bancară, a fost eliberată vineri, 24 septembrie curent, în Canada în baza unui acord cu Statele Unite care pune capăt unei perioade de trei ani de lupte în instanţă şi disensiuni diplomatice între Beijing, Washington şi Ottawa.

Meng Wanzhou, aflată în arest la domiciliu în Vancouver de la sfârşitul anului 2018, a fost eliberată şi a scăpat de extrădarea în Statele Unite, unde autorităţile doreau să o judece, în urma unei scurte audieri la Curtea Supremă din Columbia Britanică (vestul Canadei).

„În ultimii trei ani viaţa mea a fost dată peste cap”, a declarat Meng Wanzhou, poreclită „prinţesa” Huawei. Cel mai probabil, ea urmează să se întoarcă rapid la familia sa din China.

Eliberarea sa este rezultatul unui acord spectaculos – făcut public vineri de un tribunal din New York – între Departamentul de Justiţie şi reprezentantul chinez al Huawei. Acest acord prevedea ca Washingtonul să recomande Ottawa eliberarea lui Meng şi să renunţe de facto la toate solicitările de extrădare.

Meng Wanzhou, în vârstă de 49 de ani, fiica fondatorului Huawei, a fost arestată pe 1 decembrie 2018 pe aeroportul din Vancouver, la cererea Washingtonului, care intenţiona să o judece în special pentru fraudă bancară. Wanzhou a negat permanent acuzaţiile şi a pledat nevinovată vineri. Avea la ea un laptop MacBook, un iPhone şi o tabletă iPad, adică dispozitive electronice produse de marea rivală a Huawei. Totuși, mai avea asupra ei şi un smartphone produs de compania pentru care lucrează. Este vorba de modelul de lux Huawei Mate 20 RS Porsche Edition.

Justiţia americană a acuzat-o pe numărul doi al gigantului chinez al telecomunicaţiilor că a minţit un membru din conducerea băncii HSBC în timpul unei întâlniri în Hong Kong, în 2013, despre legăturile dintre grupul chinez şi o filială numită Skycom, care vindea echipamente Iranului.

Conform Departamentului de Justiţie, Meng Wanzhou a recunoscut, potrivit conţinutului acordului, că la acel moment a făcut declaraţii false şi a ascuns adevărul membrului conducerii HSBC despre activităţile Huawei în Iran, ţară supusă sancţiunilor americane şi internaţionale.

Dacă acest acord legal nu va fi contestat sau încălcat până la 1 decembrie 2022 (când se împlinesc patru ani de la arestarea directoarei financiare a Huawei), procesul vor fi abandonat definitiv, potrivit Washingtonului.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române