Prim-ministra Natalia Gavrilița a participat la Moldova Youth Forum 2022. Șefa Executivului a apreciat implicarea activă a tinerilor, accentuând că Guvernul își dorește ca tinerii să se implice la dezvoltarea țării noastre cât mai mult.
„Le-am spus tinerilor participanți la Moldova Youth Forum 2022 să-și urmeze cu pasiune interesele profesionale, să fie activi civic, să participe în viața politică, și să aibă încrederea că pot obține rezultate mai bune decât oricine. Unul din motivele din care am decis să mă lansez în politică, e pentru că în tinerețe vedeam cum funcționează sau, mai degrabă, nu funcționează anumite lucruri și îmi doream să pot contribui la schimbarea acestei stări de lucruri, să pot face mai mult pentru țara mea. De aceea Guvernul pe care îl conduc nu se ocupă doar de gestionarea crizelor, dar are o agendă bazată pe dezvoltarea țării”, menționează Natalia Gavrilița.
Natalia Gavriliță afirmă că guvernul își dorește ca tinerii să se implice plenar și să contribuie cu potențialul pe care îl au astfel ca Republica Moldova să devină o țară în care să vrei să trăiești și să îți crești copiii.
„Am lansat mai multe programe de susținere a tinerilor, astfel ca să-i încurajăm să își continue studiile acasă sau să revină aici pentru a-și dezvolta propria afacere. Cu tenacitate, energie, experiență și profesionalism, afacerile tinerilor pot deveni modele de reușită în carieră, pot fi parte a procesului și eforturilor de regenerare a economiei. Tinerii sunt viitorul nostru și ei sunt cei care prin cunoștințele, efortul și pasiunea lor vor duce țara în Uniunea Europeană”, adaugă ea.
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că sprijinul financiar pentru malul stâng al Nistrului poate fi acordat doar în anumite condiții. Principalul criteriu este retragerea trupelor ruse din regiune și înlocuirea misiunii de menținere a păcii cu una civilă, desfășurată sub egida ONU sau a Uniunii Europene. Declarațiile au fost făcute în cadrul primului episod al unui videopodcast lansat de șefa statului, potrivit Rupor.md.
„Suntem pregătiți, cu sprijinul donatorilor, să oferim ajutor financiar malului stâng, dar acest lucru poate avea loc doar atunci când armata rusă părăsește regiunea și misiunea de menținere a păcii este înlocuită cu una civilă, sub egida ONU sau UE. Acestea sunt principalele condiții pentru a putea oferi un ajutor semnificativ”, a subliniat Maia Sandu.
Președinta a adăugat că sprijinul financiar ar urma să provină de la partenerii internaționali de dezvoltare, având în vedere dificultățile financiare cu care se confruntă și Republica Moldova.