Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Guvernul atenționează populația: Dacă vreți să scăpăm de măști și restricții, vă rugăm, vaccinați-vă

14 Iul. 2021, 15:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Cosoi
14 Iul. 2021, 15:00 // Actualitate //  Petru Cosoi

Creșterea numărului de cazuri COVID-19 în Moldova a fost subiectul de debut al ședinței Cabinetului de Miniștri din 14 iulie 2021. Autoritățile au îndemnat insistent cetățenii să se vaccineze, deoarce, doar așa țara poate scăpa de măști și restricții.

Igor Curov, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a precizat că în decursul ultimelor zile, numărul de cazuri este în creștere, iar din 28 de cazuri de import, 13 sunt din Federația Rusă.

Curov a menționat că până în prezent, Moldova a recepționat aproximativ 1,2 milioane de doze de vaccin, fiind utilizate în jur de 800 000 pentru doza 1 și 380 000 pentru doza 2. În total, peste 14,3% din populație ar fi fost vaccinată.

Să dăm dovadă de maturitate politică. Cifra de 14% la nivel național este insuficientă, luând în considerare faptul că procesul a început în martie. Mă așteptam ca această cifră să fie mult mai mare. Reticența cu care se confruntă colegii de la Ministerul Sănătății, reticența din partea populației nu are explicații. Stimați cetățeni, dacă vreți să ieșim din COVID, să uităm de restricții, să uităm de restricționarea altor libertăți, vă rugăm să vă vaccinați, este singura alternativă. Să dăm dovadă de maturitate, a adăugat premierul Aureliu Ciocoi.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 11:32
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
02 Aug. 2021, 11:32 // Life //  Valentina Buză

Peste 200 de persoane s-au adunat la inaugurarea primului pian stradal din Capitală care a avut loc sâmbătă, 31 iulie curent, în Scuarul Cehov. Astfel, potrivit organizatorilor, după ce a fost tăiată lenta roșie, în scenă a urcat Mark Oselski pianist, compozitor și producător muzical din Chișinău.

„Mark Oselski a uimit publicul cu compoziții proprii, cât și melodiile celebrilor muzicieni și compozitori. Scuarul Cehov a prins viață datorită emoțiilor și aplauzelor furtunoase care erau la finalul fiecărei melodii cât și în timpul interpretării”.

Mai mult, organizatorul evenimentului, dar și administratorul Cafenelei „Cafea la Teatru”, Jan Solcan a menționat că a fost surprins de numărul mare a vizitatorilor și a fost inspirat pentru a continua cu astfel de evenimente pentru a promova muzica la pian și a oferi posibilitatea celor ce învață să cânte la pian dar nu au acasă pentru a exersa, să o poată face în scuarul Cehov, în combinație cu natura și aerul curat.

„Atenția oaspeților a fost sustrasă de un experiment organizat de Mark Oselski, acesta a invitat o domnișoară din public și au interpretat în duel câteva melodii celebre la pian, iar publicul cânta în unison versurile melodiilor”.

La eveniment au fost prezenți mulți doritori care au urcat în scenă imediat după Mark și au interpretat melodii celebre a muzicienilor și compozitorilor precum Eugen Doga, Frédéric Chopin, Eminem, Dr. Dre, André Rieu, Lara Fabian și alții.

Evenimentul a fost organizat de Cafeneaua „Cafea la Teatru” cu suportul Agenției Profile Events.

În context, organizatorii informează că planifică o serie de evenimente asemănătoare în fiecare sâmbătă pe toată perioada caldă a anului.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate