Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Guvernul atenționează populația: Dacă vreți să scăpăm de măști și restricții, vă rugăm, vaccinați-vă

14 Iul. 2021, 15:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Cosoi
14 Iul. 2021, 15:00 // Actualitate //  Petru Cosoi

Creșterea numărului de cazuri COVID-19 în Moldova a fost subiectul de debut al ședinței Cabinetului de Miniștri din 14 iulie 2021. Autoritățile au îndemnat insistent cetățenii să se vaccineze, deoarce, doar așa țara poate scăpa de măști și restricții.

Igor Curov, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a precizat că în decursul ultimelor zile, numărul de cazuri este în creștere, iar din 28 de cazuri de import, 13 sunt din Federația Rusă.

Curov a menționat că până în prezent, Moldova a recepționat aproximativ 1,2 milioane de doze de vaccin, fiind utilizate în jur de 800 000 pentru doza 1 și 380 000 pentru doza 2. În total, peste 14,3% din populație ar fi fost vaccinată.

Să dăm dovadă de maturitate politică. Cifra de 14% la nivel național este insuficientă, luând în considerare faptul că procesul a început în martie. Mă așteptam ca această cifră să fie mult mai mare. Reticența cu care se confruntă colegii de la Ministerul Sănătății, reticența din partea populației nu are explicații. Stimați cetățeni, dacă vreți să ieșim din COVID, să uităm de restricții, să uităm de restricționarea altor libertăți, vă rugăm să vă vaccinați, este singura alternativă. Să dăm dovadă de maturitate, a adăugat premierul Aureliu Ciocoi.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:51
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
23 Sept. 2021, 14:51 // Politica //  Petru Cosoi

Replici tăioase în Parlamentul Republicii Moldova. Deputatul socialist Petru Burduja și fracțiunea din care face parte a primit un val de replici dure după ce alesul poporului ar fi încercat să facă o glumă care nu a “fost înghițită” de către majoritatea parlamentară.

Mai exact, în timpul votării unui proiect tehnic care se referă la salariile funcționarilor publici care au fost transferați, deputatul Petru Burduja a acordat o întrebare mai mult retorică. Ironia socialistului a fost pusă la punct în scurt timp de către Dan Perciun, Igor Grosu și Lilian Carp.

Încercările dumneavoastră de a specula politic subiectul ăsta este atât de patetic și lipsit de inspirație, și banal, încât măcar nici nu mai este amuzant, ridicol, dar continuați în ideea asta. Eu cred că puteți mai mult din punct de vedere a calității umorului și din punct de vedere politic. Ele sunt atât de primitive, a declarat Dan Perciun în timp ce prezenta raportul comisiei asupra proiectului de lege.

În apărarea lui Perciun a sărit și președintele Parlamentului Igor Grosu.

Ieftin, Doamne ferește. Pentru dvs. după Bahamas 10 mii sunt un fleac. Dvs la un obed (n.r. prânz) mâncați de 10 mii. Lăsați că era primitivă e bună pentru unii. Sunt mai aproape de natură, a menționat Igor Grosu.

Cel care a dat lovitura a fost Lilian Carp. Deputatul le-a adus aminte și de membrii PSRM care au fost prinși cu droguri, și de membrii aceluiași partid care au fost prinși la Romanești în tip ce creșteau plante interzise, dar și de unii membrii care au apelat la căsătorii fictive pentru anumite trenuri de pământ.

Socialistul, prins cu o valiză de droguri în apartament, eliberat din penitenciar. A fost trimis în arest la domiciliu

Eu am impresia că unii, ceea ce confiscat Poliția de la un membru de la garda tânără, narcotice, și alea de la Romanești, care neamuri de partid, ieri… le dă unora și le fumează. Băieți, schimbați buruianul, băieți. Lăsați prostiile și cumva, un proiect pur tehnic să fie votat ca să nu rămână funcționarii care au fost transferați să-și primească salariu. Cu adevărat, specialiștii în buruiana și terenuri să nu mai facă atacuri. Uitați-vă în jurul vostru cu terenuri fictive, cu droguri și Bahamas.

PSRM – „incubator pentru cultivatorii de cânepă”. Încă un membru socialist, prins de poliție cu business de droguri

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române