Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Ilan Șor: Când vom fi la guvernare, statul va cumpăra în avans producția fermierilor

30 Iun. 2021, 16:19
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
30 Iun. 2021, 16:19 // Politica //  Realitatea.md

Consolidarea terenurilor agricole, crearea asociațiilor agricole moderne, instalarea sistemelor de irigare și asigurarea recoltei din contul statului, dar și procurarea în avans a producției agricole. Acestea sunt o parte dintre măsurile pe care intenționează să le aplice Partidul „ȘOR”, când va ajunge la guvernare. Liderul formațiunii, Ilan Șor, a prezentat planul de resuscitare a sectorului agrar și a promis că va reda Moldovei fosta titulatură de livadă înfloritoare.

Potrivit lui Ilan Șor, pentru restabilirea sectorului agricol este nevoie de o abordare multidimensională, iar rolul principal în acest proces trebuie să-i revină statului.

„Noi considerăm că trebuie creată o întreprindere de stat, care va procura centralizat și în avans producția agricolă de la producători. Fermierii nu vor fi nevoiți să ia credite bancare, să-și gajeze bunurile și să-și facă tot felul de probleme. Statul trebuie să achite banii în avans, după care să primească producția agricolă și să o comercializeze”, a declarat liderul Partidului „ȘOR” într-un live pe Facebook.

Programul Partidului „ȘOR” prevede lansarea unui program național de construire și instalare a sistemelor de irigare, procurarea tehnicii agricole moderne pentru creșterea productivității și crearea asociațiilor agricole moderne.

„Oamenii vor avea posibilitatea să-și dea pământul în arendă și, în același timp, să-l cultive în mod organizat și astfel să aibă venituri de pe terenurile lor”, a explicat Ilan Șor.

El a menționat că în fiecare raion va fi deschisă câte cel puțin o întreprindere de prelucrare a producției agricole, ceea ce va permite crearea a mii de locuri de muncă.

„În perioada Uniunii Sovietice, Moldova s-a proslăvit datorită producției sale agricole. Am fost o țară agricolă, dar ne-am pierdut acest statut. Vă promit: eu voi întoarce acest statut”, a accentuat Ilan Șor.

Publicitate electorală

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:51
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
23 Sept. 2021, 14:51 // Politica //  Petru Cosoi

Replici tăioase în Parlamentul Republicii Moldova. Deputatul socialist Petru Burduja și fracțiunea din care face parte a primit un val de replici dure după ce alesul poporului ar fi încercat să facă o glumă care nu a “fost înghițită” de către majoritatea parlamentară.

Mai exact, în timpul votării unui proiect tehnic care se referă la salariile funcționarilor publici care au fost transferați, deputatul Petru Burduja a acordat o întrebare mai mult retorică. Ironia socialistului a fost pusă la punct în scurt timp de către Dan Perciun, Igor Grosu și Lilian Carp.

Încercările dumneavoastră de a specula politic subiectul ăsta este atât de patetic și lipsit de inspirație, și banal, încât măcar nici nu mai este amuzant, ridicol, dar continuați în ideea asta. Eu cred că puteți mai mult din punct de vedere a calității umorului și din punct de vedere politic. Ele sunt atât de primitive, a declarat Dan Perciun în timp ce prezenta raportul comisiei asupra proiectului de lege.

În apărarea lui Perciun a sărit și președintele Parlamentului Igor Grosu.

Ieftin, Doamne ferește. Pentru dvs. după Bahamas 10 mii sunt un fleac. Dvs la un obed (n.r. prânz) mâncați de 10 mii. Lăsați că era primitivă e bună pentru unii. Sunt mai aproape de natură, a menționat Igor Grosu.

Cel care a dat lovitura a fost Lilian Carp. Deputatul le-a adus aminte și de membrii PSRM care au fost prinși cu droguri, și de membrii aceluiași partid care au fost prinși la Romanești în tip ce creșteau plante interzise, dar și de unii membrii care au apelat la căsătorii fictive pentru anumite trenuri de pământ.

Socialistul, prins cu o valiză de droguri în apartament, eliberat din penitenciar. A fost trimis în arest la domiciliu

Eu am impresia că unii, ceea ce confiscat Poliția de la un membru de la garda tânără, narcotice, și alea de la Romanești, care neamuri de partid, ieri… le dă unora și le fumează. Băieți, schimbați buruianul, băieți. Lăsați prostiile și cumva, un proiect pur tehnic să fie votat ca să nu rămână funcționarii care au fost transferați să-și primească salariu. Cu adevărat, specialiștii în buruiana și terenuri să nu mai facă atacuri. Uitați-vă în jurul vostru cu terenuri fictive, cu droguri și Bahamas.

PSRM – „incubator pentru cultivatorii de cânepă”. Încă un membru socialist, prins de poliție cu business de droguri

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române