Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Îmbină utilul cu plăcutul! MSMPS și ANTRIM organizează puncte pitorești de vaccinare. Care va fi următoarea locație

26 Iun. 2021, 19:30
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
26 Iun. 2021, 19:30 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat campania de informare și vaccinare în rândul turiștilor, pentru doritorii de a descoperi destinațiile pitorești din Republica Moldova.

Prima locație care a găzduit un punct de vaccinare și informare a fost o vinărie. Atât angajații vinăriei, cât și oaspeții au fost informați de echipa medicală din cadrul Centrului de Sănătate Publică Ștefan Vodă despre vaccinarea împotriva COVID-19, iar unele persoane au ales să se vaccineze pentru a călători în siguranță și pentru a-și proteja sănătatea.

„Turismul intern a fost unul dintre cele mai afectate sectoare ale economiei în timpul pandemiei. Acum, responsabilitatea noastră e să ne vaccinăm și să revenim la o altă realitate, când putem călători liber și în siguranță. Mulțumim Asociației Naționale pentru Turism Receptor, echipei Château Purcari și reprezentanților altor locații turistice pentru receptivitatea de a se implica în procesul de informare a populației despre vaccinarea împotriva COVID-19”, a declarat consultantul principal din cadrul Direcției Politici în Sănătate Publică, Alexandru Dascalov.

Alte acțiuni de informare și vaccinare a persoanelor care își propun să descopere Moldova vor fi organizate pe data de patru iulie curent, la Complexul Cultural Orheiul Vechi.

„Membrii ANTRIM au grijă de oaspeții lor și depun toate eforturile pentru a le oferi siguranță, conștientizând importanța vaccinării și respectarea măsurilor de protecție. Dragi turiști, vaccinați-vă împotriva COVID-19 pentru a vă putea bucura din plin de locațiile pitorești ale Moldovei”, a menționat directoarea executivă a Asociației Naționale pentru Turism Receptor, Victoria Bucătaru.

Evenimentul este organizat în colaborare cu ANSP și ANTRIM.

Până în prezent, 688.125 de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19 în Republica Moldova.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 12:02
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
02 Aug. 2021, 12:02 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Procurorii anticorupție solicită magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani arestarea și anunțarea în căutare a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

Examinarea demersului va avea loc astăzi, ora 16:00 la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Despre asta anunță responsabilii Procuraturii Generale.

„Având în vedere neprezentarea inculpatului Veaceslav Platon la ședința de judecată, în speța vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat astăzi magistraților aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive. Solicitarea procurorului este bazată pe informațiile prezentate de Poliția de Frontieră, care confirmă faptul lipsei inculpatului de pe teritoriul țării”, anunță PG.

PG precizează că, în dimineața zilei de astăzi urma să fie examinat dosarul, întors la 30.01.2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată.

De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate