Acordul de exportare a cerealelor prin Marea Neagră a fost prelungit, anunță părțile. Ucraina și Rusia, cu suportul Turciei și ONU, au ajuns la un numitor comun.
Anunțul a fost făcut întâi de presa de la Kremlin, cu referire la administrația lui Erdogan, Ulterior, și Kievul a confirmat că înțelegerea se extinde pentru încă 120 de zile.
„Acordul privind cerealele a fost prelungit cu încă 120 de zile. Asta înseamnă că Ucraina continuă să-și exporte produsele agricole prin trei porturi. De la 1 august până astăzi, am trimis 25 milioane de tone în lume”, notează ministrul ucrainean al Infrastructurii.
Oficiali de la Ankara declarau anterior că speră o extindere cu 120 de zile a acordului, Rusia insistând în schimb pentru 60 de zile. Moscova spunea că nu s-ar ține cont de interesele, în timp ce ONU îndeamnă atât Kremlinul, cât și Kievul, să își intensifice eforturile pentru a respecta înțelegerea.
De frică să nu se infecteze cu virusul COVID-19 și tulpinile acestuia, o femeie din India s-a autoizolat în casă timp de trei ani, alături de fiul ei, în vârstă de 10 ani. Potrivit publicației Times Now, poliția și serviciile sociale au fost nevoite să spargă ușa locuinței, pentru a-i forța pe cei doi să iasă afară.
Odată cu debutul pandemiei de COVID-19, Munmun Majhi, în vârstă de 30 de ani, a început să respecte o autoizolare strictă și nu le permitea membrilor familiei să iasă din casă sub niciun pretext.
Când restricțiile au fost atenuate după primul val de virus în 2020, Sujan – soțul femeii, a fost nevoit să meargă la muncă. Munmun i-a interzis să se mai întoarcă și s-a închis în casă cu mezinul familiei.
Inițial, bărbatul dormea la prieteni și rude, sperând că soția lui se va răzgândi. Totuși, în cele din urmă, bărbatul a fost nevoit să închirieze un apartament separat. În tot acest timp, el comunica cu familia sa doar prin apeluri video. În pofida multiplelor încercări, nimeni nu a putut s-o convingă pe Munmun să-i permită soțului să intre în casă.
Pe parcursul celor trei ani, soțul femeii achita facturile familiei, chiria, cumpăra mâncare și tot ce era necesar pentru soția și fiul său. Treptat, Munmun a întrerupt orice contact cu rudele și prietenii, și chiar a încetat să mai folosească aragazul. Fiul el comunica cu lumea exterioară doar prin intermediul telefonului mobil, pe care îl folosea și la cursuri.
În cele din urmă, bărbatul a apelat la poliție, însă oamenii legii au refuzat să intervină în treburile de familie, mai ales că Munmun nu a comis fapte ilegale. Un asistent al poliției a fost de acord să-l ajute pe Sujan abia la sfârșitul lunii februarie curent, după ce a participat la un apel video cu Munmun.
Poliția a contactat profesioniști din domeniul sănătății copiilor, medici și serviciile sociale. O echipă de salvatori a venit la ușa casei femeii pe 20 februarie și a încercat timp de câteva ore să o convingă să deschidă ușa. Munmun a amenințat că va ucide copilul și se va sinucide. Speriați, salvatorii și voluntarii s-au întors a doua zi și, după ce femeia a refuzat din nou să iasă din casă, au spart ușa.
Mama și copilul au fost transportați la spital, pentru examinare medicală. Femeii i s-a explicat că rata de incidență este în prezent foarte scăzută și că ea și fiul ei sunt în siguranță.
Munmun a fost testată la prezența tulburărilor mintale. Medicii notează că anxietatea pandemică duce adesea la schimbări de comportament și apariția afecțiunilor psihice.