Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.1016%
 • USD
  17.8787
  -0.0006%
 • RUB
  0.2455
  0.1629%
 • RON
  4.3209
  -0.0625%
 • UAH
  0.6665
  0.015%

În atenția călătorilor! Traficul rutier va fi suspendat total pe o stradă din sectorul Buiucani al Capitalei

18 Iul. 2021, 09:15
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
18 Iul. 2021, 09:15 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

O nouă zi de duminică vine la pachet cu noi restricții de circulație. Mai exact, astăzi va fi suspendat total traficul rutier pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei. Măsura a fost luată în contextul lucrărilor de reparație a străzii.

În această prioadă și transportul public va fi reorganizat, anunță Regia Transport Electric Chișinău într-un comunicat de presă.

Astfel, troleibuzele vor circula după următorul model:

 • itinerarul rutei de troleibuz „D” „șos. Balcani – Universitatea de medicină” cu următorul itinerar: de pe str. Columna; str. H. Coandă; str. I. Creangă; str. V. Belinski; str. I. Pelivan; str. Alba Iulia și în continuare pe traseu stabilit;
 • itinerarul rutei de troleibuz nr. 3 se modifică după cum urmează: Durlesti – str. Vasile Lupu – str. Miorița;
 • itinerarul rutei de troleibuz nr. 38: de pe str. Columna; str. H. Coandă; str. I. Creangă; str. V. Belinski și în continuare pe traseu stabilit.
Serviciile municipale de profil solicită înțelegere și scuze din partea cetățenilor pentru incomoditățile create, mai anunță RTEC.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate