Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

În țară ar putea fi instalate mai multe zone de control vamal. Motivul invocat de responsabili

07 Oct. 2021, 15:37
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
07 Oct. 2021, 15:37 // Actualitate //  Valentina Buză

În scopul inițierii consultărilor pe marginea dezvoltării infrastructurii, în parteneriat public-privat, conducerea Serviciului Vamal a avut o întrevedere cu reprezentanți ai asociațiilor de business din țară. Mai exact, discuțiile au vizat constituirea mai multor zone de control vamal permanente și temporare (terminale auto) atât în raza municipiului Chișinău, cât și în alte localități, pentru a descongestiona fluxul de autovehicule din posturile vamale interne existente.

Astfel, acțiunile urmează a fi realizate în parteneriat cu mediul de afaceri, fiind înaintate un șir de cerințe.

„S-a propus ca terminalele auto să dețină o suprafață de minim 2 Ha, pentru a face posibilă staționarea a cel puțin 30 mijloace de transport. Acestea ar urma să dispună de antrepozite vamale, depozite provizorii, rampe pentru controlul vamal al camioanelor și camionetelor, parcare, căi de acces suficiente, astfel încât să nu fie perturbat traficul rutier din regiune, precum și alte elemente de infrastructură”, se arată în nota informativă a Serviciului Vamal.

Potrivit responsabililor, necesitatea creării respectivelor zone de control vamal în municipiul Chișinău este determinată de sporirea semnificativă a schimburilor comerciale, în condițiile în care infrastructura și dotările terminalelor nu mai corespund cerințelor din prezent.

De asemenea, ca urmare a unei analize efectuate asupra ponderii declarațiilor vamale de import, se atestă o tendință constantă de concentrare a transportului de marfă în posturile vamale interne din zona de centru a țării.

Pe lângă comoditatea și facilitățile de care vor beneficia agenții economici, transportatorii și brokerii vamali, funcționarea noilor terminale va permite efectuarea unui control vamal mai calitativ și o monitorizare mai bună a tuturor operațiunilor desfășurate.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 14:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
05 Dec. 2021, 14:53 // Societate //  Realitatea.md

În cadrul unui briefing de presă, candidata partidului politic „ȘOR”, Marina Tauber a transmis un mesaj către președinta țării, Maia Sandu. Tauber a menționat că statul nostru a devenit dictatorial și a asociat-o pe Sandu ca fiind „Lukașenko în fustă”. Pentru anularea alegerilor din municipiul Bălți și excluderea ei din cursa electorală, vicepreședinta, Partidul Politic “ȘOR” dă vina pe guvernare.

„Vreau să înțelegeți că acesta este un război. Este un război matur. În acest război vor fi neapărat învingători și înfrânți. Vă dau asigurări că  cei învinși veți fi voi. Vă asigur că noi o să facem tot posibilul ca fiecare dintre voi să răspundă conform legii pentru tot. Eu cu plăcere voi constat peste ceva timp că noi am reușit.. 

Să știți că mecanismul a fost pornit, iar drum de întoarcere nu este. Cum a spus președintele partidului, a început demontarea voastră. La rândul meu și din partea întregului partid vreau să-mi iau rămas bun. Voi nu mai existați și cum se spune, despre morți se vorbește sau doar de bine sau nu se vorbește deloc, a declarat Marina Tauber.

Amintim că în această dimineață, 5 decembrie, magistrații Curții de Apel Bălți au decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Judecătorii au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală