Curs valutar
 • EUR
  20.6519
  1.241%
 • USD
  19.5984
  0.2842%
 • RUB
  0.3169
  -0.5049%
 • RON
  4.1891
  1.227%
 • UAH
  0.5320
  0.5263%

În ultimele 24 de ore, angajații IGSU au tractat 163 de automobile. Mihail Harabagiu: Am pregătit și autoșenilatele

28 Dec. 2021, 12:33
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
28 Dec. 2021, 12:33 // Actualitate //  Maria Timofti

În contextul precipitațiilor abundente căzute pe întreg teritoriul țării, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că la ora actuală nu sunt drumuri blocate, decât doar în două localități din raionul Șoldănești, satele Sîrcova și Zorile, unde șoferii se circulă cu dificultate.

„Am trimis angajații IGSU în comun cu colegii de A.S Drumuri pentru a debloca aceste sate. În ultimele 24 de ore, deconectări de lumină și gaz nu s-au produs”.

Mihail Harabagiu a menționat că, IGSU a trecut la un regim sporit de activitate, iar în acest sens au fost aplicate procedurile standard de operare și gestionarea a situației de urgență creată.

„Ieri la orele 20:00 au fost formate trei echipe mobile, din șase autospeciale cu tracțiune sporită, care au luat sub control regiunile: Chișinău – Hîncești – Leova – Giurgiulești; Chișinău – vama Leușeni și Chișinău – Anenii Noi – Căușeni – frontiera cu Ucraina. În 24 de ore am intervenit în 35 de situații de risc, am tractat 163 de de automobile, inclusiv 3 ambulanțe din 12 raioane ale țării. Cele mai multe acțiuni de deblocare a mijloacelor de transport au fost întreprinse spre raioanele Ialoveni, Hîncești, Nisporeni, Anenii Noi și raza municipiului Chișinău”, a declarat șeful IGSU.

Prin urmare, salvatorii îndeamnă oamenii să țină cont de atenționările făcute de autorități. Conducătorii auto sunt atenționați să echipeze corespunzător autovehiculele, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, lanțuri și nisip. La fel, șoferii trebuie să aibă rezerva suficientă de combustibil, dacă aleg să meargă la drum lung, bateria telefonului să fie încărcată pentru a putea apela la serviciile pentru situații de risc. În cazul unor deplasări îndelungate atât șoferii, cât și pasagerii, trebuie să aibă haine groase.

De asemenea, șoferii sunt îndemnați să se informeze despre condițiile meteo înainte de a porni la drum, dar și despre posibilitatea blocării anumitor trasee.

În același context, cetățenii sunt îndemnați să evite pescuitul și mersul pe gheață, iar copii sunt atenționați să nu meargă la săniuș în locurile unde sunt bazine acvatice.

Salvatorii atenționează și asupra formării țurțurilor de gheață pe acoperișul clădirilor. Astfel, oamenii sunt rugați să evite mersul pe sub streșinile unde sunt formați țurțuri. Autoritățile care au în gestiune clădiri, trebuie îndepărteze formațiunile de gheață.

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu a menționat că în cazul în care situația în țară se va înrăutăți, salvatorii vor interveni cu autoșenilatele. „Avem pregătite și autoșenilate pentru a interveni în localitățile unde nu poate să intervină nimeni. Situația este în continuare sub controlul angajaților Ministerului Afacerilor Interne”, a conchis Mihail Harabagiu.

Realitatea Live

05 Dec. 2022, 12:17
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
05 Dec. 2022, 12:17 // Societate //  Valentina Buză

Doi tineri în vârstă de 24 și 27 de ani, au fost condamnați la închisoare pe un termen de 15 ani, și respectiv 11 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și acțiuni violente cu caracter sexual, săvârșite în privința unei minore.

„În cadrul urmăririi penale s-a constatat că, la 15 iulie 2022, aproximativ la ora 01:20, învinuiții, aflându-se într-o odaie a unei case de locuit, situată într-un sat din raionul Călăraşi, fiind în stare de ebrietate alcoolică, au întreţinut cu ultima un raport sexual în mod forțat, ulterior, cel mai tânăr învinuit a întreţinut cu aceasta un act sexual în formă perversă”.

Responsabilii spun că pe tot parcursul desfășurării procesului penal, inculpații s-au aflat în stare de arest preventiv, măsura preventivă fiind menținută și de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței în vigoare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală