Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Încă două întrevederi cu oficiali europeni. Sandu s-a întâlnit cu președintele CEDO și Carlo Monticelli

20 Apr. 2021, 12:35
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
20 Apr. 2021, 12:35 // Politica //  Petru Beregoi

Viceguvernatorul pentru strategia financiară a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (CoE), Carlo Monticelli, dă asigurări că va susține în continuare Republica Moldova în implementarea proiectelor de dezvoltare a țării noastre. Declarația a fost făcută de Monticelli la întrevederea pe care a avut-o ieri cu președinta țării, Maia Sandu, la Strasbourg.

Maia Sandu i-a mulțumit lui Carol Monticelli pentru suportul acordat de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova.

„Am discutat despre proiectele care se realizează în acest moment în țara noastră cu finanțare sub formă de credit din partea Băncii CoE, dar și posibile proiecte noi. Mi-am exprimat aprecierea pentru deschiderea Băncii CoE de a sprijini mai multe proiecte de infrastructură în sistemul de sănătate, dar și proiecte de redresare a situației celor afectați de criza pandemică”, a spus doamna Maia Sandu. Viceguvernatorul Monticelli a confirmat deschiderea Băncii de a sprijini proiecte de dezvoltare în Republica Moldova. Dar și autoritățile noastre trebuie să-și îndeplinească angajamentele asumate. Succesul oricărui proiect este opera ambelor părți”, se arată în declarația șefei statului.

Tot, ieri, Sandu a avut o întrunire cu președintele CEDO, Robert Spano. Oficialii au discutat despre jurisprudența Curții Europene pentru Drepturile Omului în cazurile ce țin de Republica Moldova și tipurile de adresări către instanță din partea cetățenilor țării noastre.

„Mulți cetățeni moldoveni care nu-și găsesc dreptatea în sistemul național de justiție se adresează la CEDO. În discuție cu domnul judecător, am reconfirmat angajamentul meu de a reforma justiția din Republica Moldova pentru a reduce cazurile de abuz, încălcările procedurale sau ale drepturilor omului în sistemul național, astfel încât cetățenii să obțină soluții pe cauzele lor acasă”, a spus Maia Sandu

În cadrul discuției, șefa statului a reiterat angajamentul Republicii Moldova de a continua colaborarea cu CEDO și preluarea bunelor practici din jurisdicția Curții, ce asigură respectarea adecvată și plenară a drepturilor oamenilor în țara noastră.

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
08 Mai 2021, 17:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
08 Mai 2021, 17:58 // În Lume //  Daniel Hacina

Liderii UE vor lua în considerare la summitul Consiliului din 25 mai politica față de Rusia și subiectul Brexitului. Acest lucru a fost anunțat astazi de către președintele francez Emmanuel Macron în timpul unui summit informal al UE ținut Porto (Portugalia). Discursul liderului francez a fost difuzat de către serviciul de presă al Consiliului European.

„Pe lângă agenda principală, am atins astăzi alte subiecte, la care vom reveni la summitul din 25 mai. Acestea sunt, în special, Rusia și Brexit”, a spus Macron.

Comentând întâlnirea liderilor UE de la Porto, Macron a menționat că „participanții se află în stadiul pregătirii dezvoltării unei strategii europene de combatere a pandemiei”.

„Aceasta este o mișcare comună, în ciuda faptului că este posibil să avem o viziune diferită asupra anumitor probleme”, a spus el.

Răspunzând la o întrebare despre motivele absenței cancelarului german Angela Merkel și a altor lideri europeni din Portugalia, Macron și-a exprimat opinia că „acest lucru se datorează restricțiilor cauzate de pandemie și programului politic intern”.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile