Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

Inspirație de WEEKEND: Cum combinăm hainele de culoare VERDE ca să ieșim în EVIDENȚĂ

04 Iul. 2021, 08:00
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
04 Iul. 2021, 08:00 // Life //  Valentina Buză

Culoarea verde reprezintă natura. Ea este asociată cu prospețimea, renașterea și echilibrul. Nu degeaba stiliștii susțin că verdele poate fi combinat cu orice culoare și arată grațios indiferent de tonalitatea pielii. Culoarea verde e o modalitate excelentă de a-ți împrospăta ținuta, dar cu ce să o asortezi? Iată câteva idei care te vor evidenția din mulțime!

Ținute cu verde și alb

Verdele face pereche minunată cu albul. Orice combinație dintre alb și verde arată proaspăt, stilat și vibrant. Albul întinerește chipul unei femei și o face vizual mai ușoară, iar verdele adaugă ținutei expresivitate. Datorită contrastului pronunțat dintre cele două culori, ținutele arată original, elegant și memorabil. Deci, fii gata să rămâi în memoria tuturor celor care te văd pe stradă.

Alb cu verde înseamnă și un sacou în carouri, asociat cu o cămașă clasică; și o geacă de piele, asociată cu pantaloni din satin; și o fustă cu fantă, asociată cu adidași; și chiar și un compleu în stil sport.

Ținute cu verde și negru

Dacă albul se asociază lejer cu verde-deschis, negrul face tandem minunat cu verde-închis. O astfel de combinație va adăuga rafinament și eleganță ținutei tale.

Dar se recomandă ca negri să fie pantalonii, fusta, pantofii, nu și puloverul sau cămașa, deoarece culoarea neagră îmbătrânește când este aproape de chip. Prin urmare, trebuie ținută cât mai departe. Pantaloni negri + pulover verde, din tricot, este combinația care nu dă greș niciodată și îți va da un aer elegant și misterios.

Ținute cu verde și roșu

Chiar dacă sună epatant, rezultatul este elegant și armonios. Nuanțele suculente și răcoritoare de verde se asociază excelent cu roșu aprins. Ele îți vor face toamna mai colorată și te vor evidenția din mulțime.

Dacă vrei să adaugi un pic de prospețime în garderoba de bază, alege verde+roșu și cu siguranță nu vei da greș. Dar dacă nu ești pregătită pentru un astfel de manifest, înlocuiește roșul cu oranj sau cu un amestec de culori pale.

Ținute cu verde și galben

O fi roșul bun, dar cea mai expresivă combinație rămâne cea dintre verde și galben. Expresivă, vibrantă, ademenitoare, romantică – această combinație se potrivește de minune femeilor cochete și sigure de sine, care vor să-și sublinieze temperamentul aprins și independența. Designul va adăuga un farmec de neegalat ținutei tale și te va transforma într-o adevărată vedetă.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 17:35
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
04 Aug. 2021, 17:35 // Societate //  Valentina Buză

Alte 196 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 12 sunt de import: 3-Italia, 2-Marea Britanie, 2-Rusia, 2-Turcia, 1-Belgia, 1-Germania, 1-Ucraina. Numărul total de teste efectuate – 4.438, dintre care 1.466 – teste Rapid -Antigen.

Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 260.024. Din numărul total de cazuri, unul e în rândul lucrătorilor medicali: (0-medici, 1-asistenți medicali, 0-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 401 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 61 în stare extrem de gravă (14 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 138 persoane au fost vindecate. În total, 252.421 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 866 persoane, iar 24.791 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, MSAMPS informează despre alte cinci decese cauzate de COVID-19:

Deces 6.262: Bărbat de 74 de ani din r. Ocnița, internat în SC. Bălți. Comorbidități: anemie.

Deces 6.263: Femeie de 57 de ani din r. Florești, internată în SC. Bălți. Comorbidități: cardiopatie ischemică, fibrilație atrială, glomerulonefrita cronică, boală cronică renală, hipertensiune arterială, anemie.

Deces 6.264: Bărbat de 94 de ani din r. Glodeni, internat în SC. Bălți. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, hipertensiune arterială.

Deces 6.265: Femeie de 79 de ani din r. Ocnița, internată în SC. Bălți. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială.

Deces 6.266: Femeie de 89 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, diabet zaharat, obezitate.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată