Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

Instagram va fi „medicul tău”. Funcția lansată de rețeaua de socializare care te va preveni dacă ai o problemă

15 Nov. 2021, 09:18
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Petru Beregoi
15 Nov. 2021, 09:18 // Sci-tech //  Petru Beregoi

Instagram este unul dintre cele mai periculoase vicii din secolul 21 și face numeroase victime, mai ales printre adolescenți. Din fericire, se fac pași mici spre soluționarea acestei situații prin diferite actualizări.

În cazul în care petreci o cantitate semnificativă de timp pe Instagram, creatorii rețelei de socializare s-au gândit să implementeze un sistem prin care să ți se atragă atenția asupra faptului că ai o problemă. De fapt, aceasta este o materializare a unei promisiuni mai vechi legată de încurajarea unui comportament mai sănătos pe rețelele de socializare.

„Ia o pauză” de la Instagram

Într-o postare pe Twitter a lui Adam Mosseri de la Instagram, oficialul a atras atenția asupra faptului că a început testarea pe un public destul de limitat a funcției prin care ești încurajat să iei o pauză de la scroll infinit. În mod regretabil, însă, funcția cu pricina nu este activă implicit și ține de utilizatori să o activeze, scrie playtech.ro.

În cazul în care simți că ai cam abuzat de Instagram în ultima perioadă, din setări, poți defini ca după 10, 20 sau 30 de minute, să primești o notificare prin care ți se atrage atenția că ar fi bine să te apuci de altceva. Nu contează dacă pauza implică să asculți o melodie sau să bifezi o activitate semnificativ mai utilă, important este că programul te va încuraja să te oprești din scroll-ul infinit.

Funcția descrisă mai sus se află momentan într-o perioadă de test restrâns, pe un public limitat. Dacă totul merge bine, Mosseri este optimist că ar trebui să ajungă la publicul larg cândva în decembrie. Momentan, creatorii aplicației încă adună feedback de la utilizatori și promit că va beneficia de câteva îmbunătățiri până să fie propagată la nivel global. Partea tristă este însă că mecanismul detaliat mai sus, în final, ține de disciplină și știm cu toții cât de ineficienți suntem când vine vorba de disciplină.

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 10:39
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
07 Dec. 2021, 10:39 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Preotul Ghenadie Valuța, cel care în vara anului 2019 a legat un câine de mașină și l-a târât fără nici o milă pe asfalt și care a fost dat afară de Mitropolia Moldovei, anunță că este gata să iasă în fața presei cu mai multe clarificări pe marginea ordinului Mitropoliei. Instituția a emis un comunicat de presă în data de 3 secembrie în care a precizat că diaconul a fost oprit de a săvârși cele sfinte și exclus din clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Preotul a anunțat pe o rețea de socializare că organizează o conferință de presă pentru a potoli tensiunea cu genericul: 

După doi ani de tăcere. Decizia Mitropolitului Vladimir din 03.11.2021 de pedepsire a slujitorului Ghenadie Valuța pentru violență asupra familiei. Argumente și probe…. La conferință participă și dl Nicolae Samson, epitropul bisericii sf. Dumitru din Anenii Noi și dl Eugeniu Rotaru, enoriaș și consilier al bisericii.

Conferința de presă va avea loc miercuri, 8 decembrie, la ora 11:00, la IPN.

Amintim că incidentul a avut loc în luna iulie 2019. Preotul din orașul Anenii Noi, Ghenadie Valuța, a agățat un câine cu un lanț metalic de mașină și l-a târât pe asfalt timp de câteva minute. Acesta și-a recunocut fapta și a declarat că astfel voia să apere copii din localitate, întrucât câinele ar fi fost agresiv cu ei. Fotografiile cu scenele șocante au fost plasate pe rețelele de socializare.

De asemenea, în apărarea sa, anterior preotul declara că voia să scoată animalul din oraș și să-l ducă lângă un combinat de carne aflat în apropiere, afirmând că acolo e un câmp și sunt mai mulți câini, iar angajații combinatului îi hrănesc.

Realitatea.md precizează că preotul Ghenadie Valuța realiza anterior și o emisiune religioasă la postul de televiziune NTV Moldova, care este afiliat PSRM și lui Igor Dodon.

AMIN! Preotul Valuța, cel care a legat un câine de mașină și l-a târât pe asfalt, dat afară de Mitropolia Moldovei

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală