Curs valutar
 • EUR
  20.7697
  0.0014%
 • USD
  17.6283
  -0.135%
 • RUB
  0.2427
  -0.3296%
 • RON
  4.1967
  -0.0048%
 • UAH
  0.6610
  -0.0151%

Institutul de Medicină Urgentă și-a modernizat parcul de ambulanțe! Cât au costat opt autospeciale de tip C

27 Mai 2021, 15:54
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
27 Mai 2021, 15:54 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Opt ambulanțe de tip C (terapie intensivă mobilă), dintre care două pentru transportarea copiilor și șase destinate adulților au fost distribuite serviciului Aviasan din subordinea Institutului de Medicină Urgentă.

Vehiculele au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, anunță Ministerul Sănătății. Costul total al unităților a constituit circa 1 milion de euro.

Potrivit responsabililor, ambulanţele sunt destinate intervenţiei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel şi transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotate cu echipamente, dispozitive medicale şi medicamente de terapie intensivă.

Acestea au fost prezentate în cadrul unei ceremonii de la IMU.

„Ambulanțele achiziționate vor contribui la sporirea calității serviciilor medicale prestate pacienților în stare gravă și  fortificarea semnificativă a bazei tehnico-materiale a IMU. Aprecieri înalte echipei Băncii Mondiale, pentru că a făcut posibilă achiziționarea acestui lot de ambulanțe”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Igor Curov.

Ambulanțele neonatale sunt echipate cu dispozitive de respirație artificială/ventilator, incubator pentru nou-născut, cele pentru adulți:defribilator, electrocardiografe, pompe de perfuzie și infuzie, glucometre, umidificatoare, tonometre, aspiratoare, precum și butelii de oxigen pentru asigurarea cu oxigen a pacienților.

„Serviciul Aviasan este un serviciu de o importanță majoră pentru sistemul medical deoarece asigură asistența medicală consultativă de urgență, de diagnostic și tratament, inclusiv realizarea inetrvențiilor chirurgicale, în regim non-stop, pentru pacienții în stare critică, din toată țara. Suntem extrem de recunoscători pentru această achiziție, care ne va ajuta să salvăm câte mai multe vieți ”, a subliniat directorul IMU, Mihai Ciocanu.

Potrivit statisticii, anual, angajații medicali ai serviciului efectuează circa 4 000 de misiuni cu deplasarea specialiștilor în instituțiile medicale spitalicești din teritoriu, care asigură consultarea, diagnosticarea, tratamentul, inclusiv chirurgical, și transportarea asistată a pacienților în stare gravă.

Totodată, anual, circa 3 000 de pacienți în stare gravă sunt transportați către instituțiile spitalicești.

 

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 19:22
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 19:22 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Jennifer Lopez este în centrul atenției indiferent de hainele pe care alege să le îmbrace. La doar câteva zile după ce a strălucit la Met Gala 2021, artista în vârstă de 52 de ani a atras toate privirile pe străzile din Los Angeles.

În imaginile surprinse de paparazzi, artista apare îmbrăcată în pantaloni de trening albi și într-o bluză scurtă, ce-i lasă la vedere abdomenul perfect sculptat.

De asemenea, artista a ales să-și prindă părul într-o coadă și să încalțe niște adidași colorați, însă n-a renunțat la poșeta elegantă, ce pare „dintr-un alt film”.

Jennifer Lopez a dezvăluit care sunt produsele de make-up la care nu renunță

Într-un video postat săptămâna aceasta pe contul ei de Instagram, JLo a dezvăluit care este rutina sa de înfrumusețare după o sesiune de antrenamente la sală.

Într-o pereche de colanți, cu un top alb, cu abdomenul la vedere, Lopez, care are propriul brand de produse cosmetice, a explicat că nu iese din casă fără să se machieze.

Starul din „Hustlers”, mamă a doi copii, a povestit că după ce se antrenează la sală, unde îi place să poarte echipamente frumoase, care să o motiveze, își curăță fața cu un demachiant, pentru a îndepărta impuritățile și uleiurile, apoi își spală fața.

Artista trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu actorul Ben Affleck.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române