Curs valutar
 • EUR
  20.7202
  -0.2124%
 • USD
  17.6982
  0.0096%
 • RUB
  0.2436
  0.3695%
 • RON
  4.1871
  -0.172%
 • UAH
  0.6647
  0.4062%

Întors de câteva ori de la frontieră, un ucrainean a decis să ajungă la iubita sa traversând ilegal hotarul

23 Feb. 2021, 16:48
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
23 Feb. 2021, 16:48 // Societate //  Realitatea.md

Un tânăr din Ucraina, domiciliat în orașul Izmail, a fost reținut de polițiștii de frontieră moldoveni după ce a traversat ilegal frontiera moldo-ucraineană. Acesta a relatat că a încercat de mai multe ori să ajungă legal în Moldova, la iubita sa din satul Palanca, însă de fiecare dată, grănicerii ucraineni i-au refuzat autorizarea trecerii. Astfel, acesta a decis să ajungă la iubită pe căi ilegale.

Dispeceratul Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1 a fost alertat, în jurul orei 02:00 a nopții, de către grănicerii ucraineni precum că la linia de frontieră comună a fost văzută o persoană. Operativ, grupa de intervenție s-a deplasat în regiune, mai exact pe direcția localităților Palanca-Udobnoe, unde au și reținut un bărbat. Acesta reușise să înainteze spre interiorul țării aproximativ 500 de metri de la semnul de frontieră. La fața locului, polițiștii de frontieră au legitimat un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 28 de ani.

În prezent, cetățeanul ucrainean este reținut și plasat în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Căușeni. Pe numele acestuia polițiștii de frontieră au inițiat cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Realitatea Live

28 Sept. 2021, 09:19
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
28 Sept. 2021, 09:19 // Politica //  Petru Beregoi

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au efectuat, ieri, 27 septembrie o vizită la Compania japonezo-germană „Sumitomo Electric Bordnetze” (SEBN) – rezident al Zonei Economice Libere (ZEL) Bălți, Subzona Orhei. Deputații au discutat cu Marin Ciobanu, administratorul ZEL Bălți, și cu Igor Corman, directorul companiei. De asemenea, s-au familiarizat cu unele aspecte ale proceselor de producție și condițiilor de muncă a angajaților întreprinderii.

Potrivit președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, scopul vizitei a fost de a înțelege cum poate fi utilă investitorilor și angajaților întreprinderilor din zonele economice libere comisia parlamentară de profil.

„Pentru noi atragerea și protecția investițiilor, crearea locurilor de  muncă sunt printre cele mai importante obiective. Vom continua aceste vizite pentru a ne documenta la fața locului cu problemele existente și pentru a găsi soluții”, a menționat Dumitru Alaiba.

În urma discuțiilor reprezentanții investitorilor au  lansat mai multe propuneri legislative care pot contribui la creșterea atractivității investiționale a zonelor economice din țara noastră.

Printre condițiile enumerate, ca Moldova să fie competitivă pentru investitorii străini au fost evidențiate o justiție mai bună și un cadru de reglementare transparent și forță de muncă calificată.

Administratorul ZEL Bălți și directorul SEBN au salutat abordarea Comisiei economie, buget și finanțe și au menționat că dialogul direct și constructiv, la fața locului, poate genera soluții reale pentru a menține și a extinde investițiile străine în țara noastră.

Precizăm că, Igor Corman este un politician și diplomat din Republica Moldova, fost deputat în Parlamentul din partea PDM, în perioada anilor 2009 – 2015 și președinte al Legislativului din 30 mai 2013 până în 29 decembrie 2014.

De menționat că numărul angajaților Zonei Economice Libere Bălți a depășit, la finele anului trecut, 9 800 de persoane, volumul total al investițiilor pe parcursul activității a constituit 222,3 milioane de dolari SUA, iar fondul de salarizare este de cca 60 milioane de dolari SUA anual.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române