Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0%
 • USD
  18.1428
  0%
 • RUB
  0.1888
  0%
 • RON
  3.8869
  0%
 • UAH
  0.4912
  0%

Investiții care merită efortul în 2022. Ce spun experții?

22 Iun. 2022, 15:29
 // Categoria: Economie // Autor:  Valentina Buză
22 Iun. 2022, 15:29 // Economie //  Valentina Buză

Anul 2022 este un an în care dificultățile pandemice au fost înlăturate, dar războiul de la hotare ne-a lovit cu o serie de probleme economice, de la creșterea considerabilă a prețurilor la necesitatea găsirii resurselor energetice alternative. Totuși, una dintre întrebările economice de actualitate este cea cu privire la investițiile pe care le putem face în anul curent, astfel încât să obținem rezultate pe măsură. În ce investim și ce recomandări sunt aflați dintr-un material oferit de specialiștii Împrumut.md.

1. Bunurile imobiliare – o soluție mereu actuală

Se spune că bunurile imobiliare sunt o soluție universală în orice vremuri. Doctrina economică ne confirmă că și în perioada Marii Depresiuni din 1929, în Statele Unite ale Americii se cumpărau la greu bunuri imobile, atât în scop locativ, cât și comercial. O clădire poate deveni un bun de o valoare net superioară, exact după perioada de depășire a unei crize economice de anvergură.

Este valabilă nu doar procurarea unui bun imobil, ci și repararea acestuia, utilizând un împrumut rapid nebancar, pentru a-l da ulterior în chirie. Serviciile de închiriere a spațiului locativ pot să aducă rezultate rapid și eficient, în aproape orice perioade.

2. Acțiuni și hârtii de valoare

Dacă aveți anumiți bani puși deoparte, s-ar putea ca o alegere inspirată să fie cea de a procura hârtii de valoare de pe bursa internațională, deoarece acțiunile, de exemplu, cad în preț în perioadele de criză și ulterior își triplează valoarea imediat după depășirea situațiilor problematice. Atenție mare însă, în acest sens, trebuie să acordați consilierii economice, deoarece există persoane specializate care vă pot recomanda portofolii de investiții. Eventual, dacă nu vreți să faceți o gaură în bugetul familiei, puteți lua un credit rapid online nebancar în rate pe care să-l folosiți pentru a achiziționa hârtii de valoare.

3. Investiții în educație

Una dintre cele mai bune decizii pe care le puteți lua în perioade complicate e să învățați. În primul rând, deoarece învățând ceva nou, vă puteți asigura certitudinea zilei de mâine. În al doilea rând, s-ar putea să aveți surpriza descoperirii unui potențial de care nu știați, în materie de hobby-uri care chiar vă pot aduce un bani.

Vreți să faceți bani din investiții corecte? Alegeți să apelați la Împrumut.md. Oferim împrumuturi rapide fără birocrație, timp și energie pierdută, pentru orice scopuri sau vise.

P.

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 19:00
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 19:00 // Life //  Realitatea.md

Dacă îți place să cultivi trandafiri în grădină, mai mult ca sigur ți-ai pus problema îngrijirii lor în sezonul rece. În rândurile de mai jos poți afla care este secretul la care trebuie să apelezi pentru a te bucura de trandafiri înfloriți până toamna târziu. Cum trebuie să procedezi pentru ca florile să nu moară.

Cum menții trandafirii înfloriți toamna

Fără o îngrijire adecvată în sezonul de toamnă, majoritatea trandafirilor nu supraviețuiesc iernii. Vremea poate deveni destul de rece și, dacă nu aplici tratamentul adecvat plantelor, până la primăvară pot muri rapid. Dacă nu știi cum să-ți pregătești florile pentru lunile reci, ai ajuns la locul potrivit.

În luna septembrie nu se recomandă o tăiere excesivă a trandafirilor. Este bine însă să îndepărtezi frunzele moarte sau bolnave. Asigură-te că folosești un foarfece adecvat acestei sarcini și nu încerca să smulgi direct de pe tulpină rămășițele deteriorate. Acestea pot deveni puncte de dezvoltare a bolilor.

Există o tehnică la care trebuie să apelezi pentru a te asigura că trandafirii din grădină vor fi înfloriți până toamna târziu. La final de septembrie, taie ramurile cu flori ofilite. Acestea încep să formeze fructul care consumă energia a circa trei noi flori ce ar putea să apară.

Așadar, dacă vrei ca tufele de trandafiri din grădina ta să fie pline de flori până la finalul sezonului de toamnă, îndepărtează ramurile cu flori ofilite. Îndepărtează, de asemenea, lăstarii sălbatici care cresc dedesubtul altoiului. Altfel, plantele vor fi sufocate.

Cum îngrijești trandafirii în sezonul rece

Fără îndoială, mulciul nu îți este străin, dacă obișnuiești să ai grijă de plantele din grădină de ceva vreme. Nu numai că oferi nutrienți importanți florilor, dar în sezonul rece stratul de mulci acționează și ca un fel de izolație pentru rădăcinile plantelor.

Pentru a-ți proteja trandafirii din grădină, pune în jur de 10-12 centimentri de mulci de înaltă calitate în jurul bazei tufelor. Ai mare grijă să acoperi bine altoiul, altfel, când temperaturile scad drastic, riști ca plantele să se deterioreze și să nu se mențină în formă până la primăvară.

Trebuie subliniat că trandafirii cățărători au nevoie de îngrijiri speciale în sezonul de toamnă. Asta pentru că tulpinile lor pot fi rapid deteriorate de vânturi puternice, mai ales în timpul iernii. Pentru a le oferi protecția necesară, îndoaie ușor tulpinile și așază-le la pământ.

Fixează tulppinile trandafirilor cățărători din grădină cu țăruși sau leagă-le între ele. Deasupra, așază o bucată de pânză de iută, apoi acoperă tulpinile cu un strat subțire de mulci.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală