Curs valutar
 • EUR
  21.2165
  0%
 • USD
  17.7805
  0%
 • RUB
  0.2449
  0%
 • RON
  4.3076
  0%
 • UAH
  0.6548
  0%

„Ispita a fost mare!” Despre salariul pe care l-a primit ex-purtătoarea de cuvânt al lui Șor acum câțiva ani

15 Mai 2021, 10:37
 // Categoria: Economie // Autor:  Elena Putregai
15 Mai 2021, 10:37 // Economie //  Elena Putregai

„Eu aveam un mare vis – voiam să-mi construiesc o casă cu grădină mare în care să îmbătrânesc, să-mi cresc nepoții. Era un vis pe care-l purtam în suflet de 10 ani. Înțelegeam că, cu salariul de la Pro TV, chiar dacă era bun, eu nu era să-mi construiesc această casă. Și când a venit oferta, ispita a fost foarte mare”. Dezvăluirile aparțin Nataliei Cheptene, care a plecat de la Pro TV în 2014 și a devenit purtătoarea de cuvânt al lui Ilan Șor. Timp de 1 an și cinci luni. Acum, este prezentatoarea celei mai urmărite și controversate emisiuni televizate din țară – „Vorbește Moldova” – de la Prime.

„Voiam să plec din televiziune, din cauza unei crize, de vârstă și de tot. I-am spus dă-mi voie să mă gândesc, pentru că însemna să pun punct unui capitol din viața mea – să ies din televiziune – așa îmi părea la acel moment. … La Șor m-am dus pentru bani. Îți dai seama că nu m-am dus pentru ideologie sau din mare dragoste și respect pentru acest om. Oamenii mă întrebau de ce ai plecat la el? Cum de ce? Pentru că mi-a dat un salariu pe care erau oameni numărați pe degete în aceasta țară și eu am plecat de la un salariu bun din Pro TV, de zeci de mii de lei. Eu nu știu dacă sunt acum oameni care primesc salariul pe care-l primeam eu la Pro TV în televiziune. Peste 20 de mii de lei? Da, până la 50 de mii de lei”, a dezvăluit Natalia Cheptene într-un interviu pentru Dorin Galben.

În perioada când tu erai la Șor s-a furat miliardul… Da. Bine, eu nu știu când exact s-a furat. Eu pe cât de apropiată eram de acest om, pe atât nu cunoșteam nimic. Era 27 noiembrie. Ziua în care s-a introdus administrația specială la BEM și mă suna Soloviov de la Newsmaker: „Natalia, comentați vă rog ce se întâmplă”. Eu îl sunam pe domnul Șor și el îmi zicea să spun că nu este adevărat. Și eu spuneam: nu este adevărat. După asta am ieșit eu proastă, dar ce trebuia să fac…”, a povestit Natalia Cheptene.

– Aveai la el un salariu mai mare de 50 de mii de lei?
– Daa…
– Tu spui atât de încrezător, încât te duce cu gândul la o sumă mult mai mare.

Întrebată dacă a zburat vreodată cu avionul privat al lui Ilan Șor, a răspuns că de două ori: „Eram ca Cenușăreasa

A povestit că 1 an și cinci luni a trăit într-un stres continuu, că erau zile în care secretara lui Ilan Șor anunța despre anumite ședințe la ora 01:00 noaptea și echipa putea uneori să stea sub ușa cabinetului la ora 04:00 dimineața, pentru că avea o întâlnirea importantă. Avea o stare de preinfarct. A înțeles că nu mai rezistă.

– De ce nu ai plecat imediat?
– Pentru că încă nu am câștigat suficienți bani pentru visul meu.
– Ești foarte sinceră.
– Zi-mi te rog care este greșeala mea sau cu astfel de oameni nu trebuie să lucreze nimeni? Da, eu într-un fel am fost avocatul diavolului, dar hai să recunoaștem avocații, când își apără clienții, o fac pentru bani, chiar dacă clientul lui este vinovat. Totodată, mă asigura că gaura din BEM a fost făcută de fosta administrație, de pe timpul lui Voronin. Nici azi nu știu care este adevărul. Tu știi adevărul?

Plecarea de la Șor a fost o înțelegere comună. Cu întârziere, dar și-a primit salariul și din capitalul adunat a reușit să-și construiască casa la care a visat. De ce a vândut-o mai târziu, aflați în interviul integral.

Realitatea Live

19 Iun. 2021, 12:06
 // Categoria: Economie // Autor:  Petru Beregoi
19 Iun. 2021, 12:06 // Economie //  Petru Beregoi

În luna mai a anului curent, creditele noi acordate cetățenilor au constituit 3 308,7 milioane de lei. Cifra este în creștere cu 64,4% față de luna mai 2020, conform datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Din perspectiva termenelor de acordare, cele mai atractive (circa 54%) rămân creditele luate pe o perioadă de la 2 până la 5 ani. Din perspectiva scopului creditelor acordate, creditele de consum au deținut cea mai mare pondere. De regulă, solicitanții se împrumută de la bănci în lei moldovenești, ponderea creditelor în moneda națională fiind de circa 75%.

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, creditele în moneda națională au fost reprezentate, preponderent, de creditele acordate persoanelor fizice (53,7%) și de creditele acordate societăților comerciale nefinanciare (39,6%). În creditele acordate societăților comerciale nefinanciare prevalează creditele acordate comerțului (50,5%).

Rata medie la creditele noi acordate în moneda națională a constituit 6,81%. Comparativ cu luna precedentă, rata medie, la creditele în lei moldovenești, s-a micșorat cu 0,24 puncte procentuale. Persoanelor juridice le-au fost acordate credite cu o rată medie de 8,2%, persoanelor fizice care practică activitate – cu o rată de 8,96%, iar persoanelor fizice – cu o rată de 5,57%.

În structura creditelor acordate în luna mai curent, 22,1% reprezintă creditele în valută, al căror volum recalculat în lei moldovenești a constituit 730,5 milioane de lei (-12,2% față de luna precedentă și +44,5% față de mai 2020).

Totodată, 3% revin creditelor atașate la cursul valutei, care au constituit 98,7 milioane lei (de 2,1 ori mai mult față de luna precedentă și +68,2% față de luna mai 2020).

 
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției