Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

Kadîrov vrea să le vină de hac rebelilor ruși: Situația din Belgorod să fie dată pe mâna unităților cecene

05 Iun. 2023, 07:50
 // Categoria: În Lume // Autor:  Redacția Realitatea
05 Iun. 2023, 07:50 // În Lume //  Redacția Realitatea
Liderul cecen Ramzan Kadîrov susține că situația din Belgorod, unde rebeli ruși care luptă de partea Ucrainei fac incursiuni de sabotaj, ar putea fi rezolvată de trupele speciale cecene. Acesta afirmă că Putin ar trebui să trimită cei 70.000 de luptători ceceni să-i combată pe teroriștii care au invadat regiunea Belgorod.

„Urmăresc situația din regiunea Belgorod și sunt îngrijorat. Comandantul-șef se află, fără îndoială, într-o poziție mai bună. Dar aș dori să vă reamintesc că teroriștii care au invadat regiunea Belgorod ar fi putut fi combătuți de unitățile cecene. Spun acest lucru cu un motiv și vă voi explica. Pentru a elimina un grup de bandiți pe teritoriul rusesc fără a provoca daune populației civile și infrastructurii este nevoie de cunoștințe și pregătire specială. Este nevoie nu doar de experiență militară, ci și de experiență antiteroristă. Luptătorii ceceni, care au deja experiența de a curăța republica de insurgenți în păduri și în zonele urbane, precum și experiența eliberării a aproape patru duzini de așezări LNR, inclusiv Mariupol, unde au angajat un inamic mai mare, au o astfel de pregătire. Numărul total al luptătorilor ceceni din batalioanele și regimentele structurilor de securitate și militare depășește 70.000. Asta înseamnă trei armate! Toate unitățile au fost instruite de Universitatea Forțelor Speciale din Rusia. Echipate cu cea mai recentă tehnologie, instruite, dotate cu arme fiabile și gata să execute orice ordin al comandantului suprem suprem pentru a ne proteja statul și cetățenii. Aceasta ar fi o soluție bună. Așadar, suntem pregătiți și așteptăm ordinul”, scrie Kadîrov.

Ce spune rebelii

Într-o înregistrare video de pe canalul Telegram al Legiunii Libertatea Rusiei, un bărbat care se identifică drept comandantul Corpului Voluntarilor Ruşi spunea că îi va preda pe cei doi prizonieri guvernatorului Belgorodului, Viaceslav Gladkov, dacă acesta va veni să se întâlnească cu luptătorii în satul Novaia Tovoljanka, înainte de ora locală 17.00. Înregistrarea video îi arată pe cei doi prizonieri, dintre care unul pare să fie rănit şi este întins pe o masă de operaţie.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Astăzi, până la ora 17.00, aveţi posibilitatea de a comunica fără arme şi de a lua acasă doi cetăţeni ruşi, soldaţi obişnuiţi pe care dumneavoastră şi conducerea politică i-aţi trimis la măcel”, se arată într-o declaraţie comună postată împreună cu videoclipul.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 22:43
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
27 Sept. 2023, 22:43 // În Lume //  Ursu Ana

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru este sigur că România va adera la programul Visa Waiver începând cu 1 decembrie 2025. Declarația a fost făcută miercuri seară, la Digi 24.

„În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în cursul acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi – e și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a declarat Muraru.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat luni, la Oradea, că România va adera la programul Visa Waiver, program care le va permite românilor să călătorească în Statele Unite fără viză, cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun,” a declarat ambasadoarea SUA.

Senatorii americani introduceau în luna martie a acestui an un proiect de lege care recomanda includerea României în programul Visa Waiver, într-un prim pas important.

Statele Unite au propus României acordarea de „sprijin tehnic” pentru respectarea condițiilor care permit includerea unei țări în programul Visa Waiver, a anunțat pe 15 martie, la București, Dereck Hogan, asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken, care a condus a opta rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală