Curs valutar
 • EUR
  20.7697
  0.0014%
 • USD
  17.6283
  -0.135%
 • RUB
  0.2427
  -0.3296%
 • RON
  4.1967
  -0.0048%
 • UAH
  0.6610
  -0.0151%

La volan fără permis de conducere și în stare de ebrietate. Unul avea concentrația de 0,97 mg/l, iar celălalt 1,12 mg/l

10 Mart. 2021, 16:03
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
10 Mart. 2021, 16:03 // Societate //  Realitatea.md

Doi șoferi au fost surprinși de polițiștii de frontieră din nordul țării în timp ce se aflau la volan în stare de ebrietate. Mai mult, aceștia nu aveau nici permisele de conducere, iar unul dintre ei avea în mașină și doi copii minori. Pe numele șoferilor au fost întocmite dosare penale pentru conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică, fapt ce se pedepsește cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

În jurul orei 15:45 a după amiezii zilei de ieri, 9 martie, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Otaci a depistat un Mercedes E 280, înmatriculat în România, care staționa pe traseu, la intrarea în satul Iarova. Șoferul nu a putut prezenta niciun document de identitate și nici permisul de conducere. Totodată, în timpul discuțiilor s-a simțit un miros puternic de alcool, iar în mașină erau și doi copii minori.

Ca urmare a cercetărilor ulterioare s-a aflat că persoana în cauză este cetățean moldovean, în vârstă de 38 de ani și locuitor al satului Mereni, raionul Anenii Noi.

La sediul Inspectoratului de Poliție Ocnița, unde a fost transmis pentru efectuarea testului alcoolscopic, s-a confirmat faptul că acesta este în stare de ebrietate avansată, având o concentrație de alcool de 0,97 mg/l în aerul expirat.

Cu o oră mai târziu, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic au identificat în traficul din zona de frontieră un alt conațional băut și fără documente. Astfel, pe direcția localităților Bădragii Vechi – Iorga a fost stopat un Opel Vectra, cu numere de înmatriculare moldovenești.

La volanul autoturismului a fost legitimat un tânăr de 28 de ani, domiciliat în satul Bădragii Vechi, raionul Edineț. Deși deținea actele de identitate, nu avea permisul de conducere, iar declarațiile neclare și semnele clare de ebrietate au condus la escortarea tânărului către Inspectoratul de Poliție Edineț.

Ulterior a fost stabilit faptul că persoana avea o concentrație de alcool de 1,12 mg/l în aerul expirat.

ALTE ȘTIRI, VIDEO, NO COMMENT pe Telegram Realitatea/RLIVE TV

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 21:43
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
20 Sept. 2021, 21:43 // Politica //  Cristina Vlah

Președinta Comisiei parlamentare Juridice, Numiri și Imunități, Olesea Stamate, susține că în prezent se discută și cu deputații socialiști în privința proiectului de modificare a Legii Supreme, informează Realitatea.md.

„La moment se discută si cu deputati din alte fractiuni parlamentare, mai ales ca este proiectul promovat de catre Guvernul anterior, sustinut de socialisti. Deci nu văd de ce nu l-ar vota”, a afirmat Olesea Stamate, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Fiind întrebată ce le solicită la schimb cei din PSRM, Stamate spune că opoziția reprezentată de socialiști nu ar putea pretinde să ceară ceva la schimb, deoarece acesta este în fond proiectul lor.

Fostul președinte al Curții Constituționale, care a fost și ministru al Justiției, Alexandru Tănase, a menționat că din acest lucru va avea de câștigat și opoziția.

„Eu cred că opoziția trebuie să voteze. Ar fi perfect dacă ar fi un vot unanim, pentru că reforma Justiției ar însemna că e nevoie și de suportul celor din opoziție, pe termen lung. Dar opoziția ar putea să torpileze acest proces”, susține Alexandru Tănase.

Menționăm, că pentru modificarea Constituției este nevoie de votul a două treimi dintre deputați. Proiectul prevede că Legea Supremă va fi modificată în ceea ce privește imunitatea judecătorilor, adică această imunitate va fi scăzută. De asemenea, se va modifica criteriile de numire a judecătorilor la Curtea Supremă de Justiție, unde vor putea candida și persoane non-judecători, adică avocați, profesori universitari din domeniu, dar și va fi modificată componența CSM, în sensul că va fi exclus procurorul general și ministrul Justiției din componența acestui Consiliu.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române