Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

Le-ai așteptat ceva timp! Instagram vine cu o grămadă de funcții noi

21 Oct. 2021, 14:22
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Valentina Buză
21 Oct. 2021, 14:22 // Sci-tech //  Valentina Buză

A durat ani de zile, dar Instagram îți va permite, în sfârșit, să creezi postări de pe desktopul web. Rețeaua socială publică o serie de actualizări care vor culmina astăzi, pe 21 octombrie, când utilizatorii din întreaga lume vor avea opțiunea de a posta fotografii și videoclipuri scurte (sub un minut) din browserul computerului.

Acest lucru este util dacă preferi să iei o pauză de la telefon sau ceva de genul. Desigur, ar putea fi deosebit de util pentru companiile și pasionații care doresc să utilizeze mai bine camerele lor scumpe.

Există și o mulțime de actualizări pe Instagram și pentru utilizatorii de dispozitive mobile. O funcție de test Collabs disponibilă deja în aplicație permite unui număr de două persoane să realizeze postări împreună. Trebuie doar să inviți alt utilizator pentru a-l implica în postare.

Persoanele care îi urmăresc pe ambii utilizatori vor vedea postarea și o vor putea distribui, aprecia și comenta la aceasta. Este sigur să spunem că acest lucru ar putea fi util pentru mai mulți oameni, de la manageri până la postările sponsorizate.

De asemenea, o altă funcție îți va permite să începi strângeri de fonduri nonprofit chiar din noul buton de postare, simplificând eforturile caritabile.

Mai mult, toată lumea va vedea noi efecte Reels pe muzică, inclusiv Superbeat (efecte speciale sincronizate cu ritmul) și Dynamic Lyrics (versuri 3D care curg odată cu piesa). Nu sunt la fel de wow ca și celelalte funcții noi, dar te pot ajuta să te concentrezi pe distribuirea conținutului, mai degrabă decât pe editarea acestuia.

Schimbare importantă la Instagram: ce se întâmplă cu conținutul pentru adolescenți

Facebook încearcă să-și repare reputația și vrea să introducă caracteristici pe Instagram care diminuează pericolele pentru adolescenți, pe rețeaua de socializare.

Conform CNN, vicepreședintele Facebook pentru afaceri globale Nick Clegg a promis că Instagram va introduce o funcție denumită “take a break” („ia o pauză”), care i-a încurajat pe adolescenți să nu mai folosească rețeaua socială pentru o vreme.

Clegg nu a spus când va fi gata, dar acest lucru a fost în mod clar menit să reducă dependența și alte comportamente nesănătoase în mediul virtual.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 17:26
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
18 Ian. 2022, 17:26 // În Lume //  Realitatea.md

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marţi că a invitat Moscova şi aliaţii din NATO la noi discuţii asupra Ucrainei, pe fondul temerilor privind o invadare a acestei ţări de către Rusia, relatează France Presse.

„Astăzi am invitat Rusia şi toţi aliaţii NATO să participe la o serie de reuniuni ale Consiliului NATO-Rusia în viitorul apropiat”, a anunţat el într-o conferinţă de presă la Berlin alături de cancelarul german Olaf Scholz.

Aceste discuţii vor avea ca scop „să răspundă preocupările noastre, dar şi să asculte preocupările Rusiei” şi să „găsească o cale de a preveni orice atac militar contra Ucrainei”, a adăugat el.

O întâlnire anterioară, săptămâna trecută, a Consiliului NATO-Rusia, instanţă de dialog şi consultare, s-a încheiat cu constatarea unor divergenţe profunde între Aliaţi şi Moscova privind securitatea în Europa.

Jens Stoltenberg a spus că NATO este pregătită să continue dialogul.

„Transmitem Rusiei un mesaj foarte clar: dacă va decide încă o dată să folosească forţa împotriva Ucrainei, ea va trebui să plătească un preţ mare de sancţiuni economice, financiare şi politice”, a avertizat el la Berlin, reiterând „sprijinul aliaţilor din NATO” faţă de Ucraina.

El a amintit că Alianţa Nord-Atlantică a implementat „cea mai mare întărire sau cea mai mare apărare colectivă timp de o generaţie, cu o prezenţă sporită a NATO în partea de est a alianţei”, ceea ce preocupă Rusia.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a cerut din nou marţi răspunsuri din partea Occidentului la cererile Moscovei privind încetarea extinderii NATO. El le vede ca o condiţie prealabilă pentru reluarea negocierilor asupra acestei crize geopolitice ce ameninţă să degenereze în conflict în Ucraina.

Jens Stoltenberg şi Olaf Scholz au cerut amândoi Rusiei să înceapă retragerea a zeci de mii de trupe ruseşti desfăşurate la graniţa cu Ucraina, o cerere respinsă în timpul dimineţii de Moscova.

Rusia se prezintă drept victima ambiţiilor NATO în Europa de Est şi consideră că o dezescaladare este posibilă doar dacă Occidentul semnează tratate ce interzic orice extindere viitoare a NATO, în special la Ucraina şi Georgia.

De asemenea, ea cere americanilor şi aliaţilor lor să renunţe la efectuarea de manevre şi desfăşurări militare în Europa de Est, revendicări calificate ca inacceptabile de Occident.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală